nieuws

Januari 2016

Bij van Doren wordt al een aantal jaar 'gedroomd' over een ontwikkelteam in India. Niet alleen vanwege de gunstige lonen maar vooral omdat India een groot aanbod aan specialistische programmeurs huisvest. lees verder »

December 2016

De verkoop van industriële robots heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. 2015 was een recordjaar met maar liefst 248.000 verkochte robots wereldwijd. Ter vergelijk: in 2009 waren dat er nog 60.000. En het eind van de groei is nog lang niet in zicht, voorspelt de International Federation of Robotics (IFR). De verwachting is dat er in 2018 wereldwijd zo'n 2,3 miljoen robots 'aan het werk' zijn in fabrieken. lees verder »

November 2016

De PL- en SIL-normering vormen een belangrijke basis voor machineveiligheid. Jarenlang is geprobeerd om deze twee normen samen te voegen, maar zonder resultaat. Dit betekent dat de beide standaarden gewoon naast elkaar blijven bestaan. Wel is de PL-norm aangescherpt. Wat is er precies veranderd? En wat is het verschil tussen beide normeringen? lees verder »

November 2016

Productiestilstand is een dure aangelegenheid. Niet voor niets kloppen bedrijven in de procesindustrie steeds vaker bij ons aan voor oplossingen om de betrouwbaarheid en meetzekerheid van de meetinstrumenten te bewaken. lees verder »

November 2016

Een architect van logistieke concepten: zo omschrijven Peter Leerintveld en Pieter Mäkel hun bedrijf Logitrade. De system integrator voor praktische interne bedrijfslogistiek in Uden ontwikkelt transport- en opslagsystemen, meet- en weegoplossingen en orderpick-concepten voor organisaties met grote logistieke uitdagingen. lees verder »

November 2016

Een grote opkomst, een inspirerende sfeer en boeiende discussies en eyeopeners. Ons seminar ‘Robotica, power HMI en codegeneratie, dichterbij dan je denkt’, op 24 oktober in de Efteling, gaf een interessante inkijk in de ontwikkelingen in de industriële automatisering. Prikkelende stellingen en interactieve stemkastjes gaven het programma een extra dimensie. Duidelijk werd dat onze branche aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen. lees verder »

Oktober 2016

Van welke teler komen bepaalde gewassen, en van welk perceel precies? En in welke batches is de aangeleverde oogst uiteindelijk terechtgekomen? Voedselverwerkende bedrijven zijn door de wettelijke keuringsinstanties verplicht om deze zeer specifieke gegevens op elke verpakking te zetten. Dat vraagt om een uitgekiend track-andtracesysteem. lees verder »

Oktober 2016

Steeds meer system integrators en hun klanten ervaren de voordelen van data-engineering. Het bundelen en standaardiseren van data leidt tot efficiëntere ontwerpprocessen, meer uniformiteit en kortere doorlooptijden. Bij Van Doren Engineers werken we met Typical Manager van Yellax. Opdrachtgevers kunnen van onze standaard gebruikmaken, maar ook zelf een standaard (laten) ontwikkelen. lees verder »

September 2016

Maar liefst 20 medewerkers van Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin staan op 9 oktober aan de start van de DDL Marathon in Eindhoven. Net zoals vorig jaar zijn we dus weer goed vertegenwoordigd! lees verder »

Augustus 2016

Officieel is hij nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar bij Van Doren Engineers hebben we ‘m in huis: de Microsoft HoloLens! Wie denkt dat het hier gaat om een nieuw speeltje voor techneuten, heeft het mis. lees verder »

Mei 2016

Alle PLC’s in de fabriek gelijktijdig en centraal beheren, zonder dat daar een duur engineeringpakket aan te pas komt: de nieuwe SIMATIC Automation Tool van Siemens maakt dit mogelijk. Hiermee hebt u via één tool toegang tot alle PLC’s in de fabriek. Een heleboel functies zijn daarmee centraal te regelen. lees verder »

Mei 2016

Wil je de nieuwste innovaties in industriële automatisering ontdekken, dan mag je de Hannover Messe niet missen. Van Doren Engineers was hier eind april dan ook twee volle dagen te vinden. Dit jaar zelfs met een extra grote delegatie, want er gebeurt veel in ons vakgebied en wij willen ‘alles’ zien en meekrijgen. lees verder »

Mei 2016

Jongeren hebben volop belangstelling voor techniek, dat bleek nogmaals tijdens TechTown Boekel op 2 april. Maar willen we later van hun talenten profiteren, dan is het wel belangrijk om hun enthousiasme continu te voeden en aan te wakkeren. Bij Van Doren Engineers zijn we ons heel goed bewust van onze verantwoordelijkheid hierin. lees verder »

Mei 2016

Op dinsdag 24 mei en dinsdag 31 mei zetten onze locaties in Breda en Beringe de deuren open. Interesse in een baan, afstudeeropdracht of stage in de techniek? Of in een kijkje achter de schermen? Op 24 mei kun je tussen 16:30 en 21:00 in Breda binnenlopen en op 31 mei tussen 16:30 en 21:00 in Beringe. lees verder »

April 2016

Bij het programmeren van een PLC vormt een klantspecifieke standaard vaak het uitgangspunt. Maar Van Doren Engineers heeft zelf natuurlijk ook een duidelijke visie als het op PLC-software aankomt. Een visie die zich onderscheidt in de markt. Dit heeft te maken met de uitgebreide aandacht voor ‘leesbaarheid’ en gebruiksgemak voor derden én onderhoudsvriendelijkheid op de lange termijn. lees verder »

April 2016

Bij de upgrade van de productielocatie van MSD Biotech in het Duitse Burgwedel, heeft Van Doren Engineers de Grand Award for Safety Excellence gewonnen. MSD prees onze voorbeeldrol op het gebied van veilig werken en de positieve uitstraling daarvan op andere (sub)contractors. Een mooie bevestiging van onze voortdurende inzet op veiligheidsbewustzijn! lees verder »

April 2016

Klanten optimale kostenefficiency bieden bij de bouw van schakelkasten. Met dat doel opende Van Doren Engineers in 2010 de locatie in het Slowaakse Nitra. Inmiddels hebben veel OEM-bedrijven de weg naar Slowakije rechtstreeks gevonden en komen de opdrachten uit heel Europa. En het einde van de groei is nog niet in zicht. Voor de komende jaren liggen er ambitieuze plannen op tafel. lees verder »

Maart 2016

Van Doren Engineers mag zich ook het komende jaar Best Managed Company noemen. Deloitte en ING organiseerden het Best Managed Companies-programma voor het achtste achtereenvolgende jaar in samenwerking met Erasmus Rotterdam School of Management, Erasmus Centre for Entrepreneurship en Management Team. lees verder »

Maart 2016

Op 13 en 14 april is in Den Haag het Totally Integrated Automation Event van Siemens. Een evenement dat volledig in het teken staat van de ontwikkelingen in de industriële automatisering en digitalisering. Siemens geeft zijn visie op de digitale toekomst en presenteert de nieuwste innovaties. Van Doren Engineers is als Solution Partner natuurlijk ook aanwezig. Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek. lees verder »

Maart 2016

De interesse in biogas als bron van duurzame energie groeit. In 2010 leverde Pentair Haffmans de eerste biogasopwaardeerinstallatie voor commercieel gebruik. Inmiddels worden de geavanceerde biogasopwaardeerinstallaties wereldwijd aangeboden en zijn er diverse projecten in Europa opgeleverd, bijvoorbeeld in Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Met Van Doren Engineers als projectpartner voor de volledige bekabeling van de installaties. lees verder »

Maart 2016

Op zaterdag 2 april zetten acht technische bedrijven op De Vlonder in Boekel hun deuren wagenwijd open tijdens TechTown Boekel. Eén ervan is Van Doren Engineers. Interesse in een baan, afstudeeropdracht of stage in de techniek? Of in een kijkje achter de schermen? Loop dan tussen 10.00 en 15.00 uur bij ons binnen! lees verder »

Maart 2016

Robotica, power HMI en codegeneratie klinken wellicht als een ver-van-mijn-bedshow voor de PLC- en SCADA-programmeur. Maar vergis je niet: deze ontwikkelingen komen in rap tempo dichterbij. Wat houden ze precies in? En wat betekent dit voor de programmeur? Dit zijn de centrale thema’s van het seminar van Van Doren Engineers op 24 oktober. lees verder »

Maart 2016

Enig idee hoeveel handleidingen en instructies er zijn binnen uw organisatie? De technologie in de moderne productieomgeving of machinefabriek neemt alsmaar toe, en daarmee ook de hoeveelheid documentatie. Maar hoe makkelijk krijgt u net dat ene document gevonden wanneer een component aan vervanging toe is of een machine opnieuw moet worden ingesteld? Van Doren Engineers presenteert de oplossing: de QR Service... lees verder »

Januari 2016

Dat Van Doren Engineers veel waarde hecht aan opleiding en ontwikkeling, is voor de meeste mensen al duidelijk. Dat we dit in zeer brede zin oppakken en inzetten, blijkt uit de sponsoring van een bijzonder project waaraan onze oud-stagiair Sjoerd deelneemt. Namelijk de bouw van de Da Vinci Ice Bridge in Finland! De voorbereidingen zijn in volle gang en begin januari gaat het team van Sjoerd naar Finland om daadwerkelijk te ‘bouwen’... lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties