Sterk samenspel voor logistieke uitdagingen - Van Doren Engineers

NIEUWS

Sterk samenspel voor logistieke uitdagingen

Een architect van logistieke concepten: zo omschrijven Peter Leerintveld en Pieter Mäkel hun bedrijf Logitrade. De system integrator voor praktische interne bedrijfslogistiek in Uden ontwikkelt transport- en opslagsystemen, meet- en weegoplossingen en orderpick-concepten voor organisaties met grote logistieke uitdagingen. Voor de besturingen, klantspecifieke software en bekabeling werkt Logitrade samen met Van Doren Engineers.

De oplossingen van Logitrade zijn te vinden in tal van magazijnen. Bijvoorbeeld in die van Volvo, Unilever, IMES, Studieboekencentrale en FrieslandCampina. Te denken valt aan rollenbanen, voicepicking-systemen en alles daartussenin. “Het gaat altijd om concepten waarin drie elementen samenkomen: organiseren, techniek en informatiseren”, legt Peter uit. “Een van onze sterke punten is onze paktafellogistiek, met oog voor ergonomie. Maar ook het pick-to-lightsysteem, waarbij ledlampen de orderpicker leiden. En dat zijn slechts een paar voorbeelden. Onze klanten kiezen voor ons vanwege de functionaliteit van onze concepten. Wij verstaan de kunst van het weglaten.”

Van besturing tot ICT
De samenwerking tussen Logitrade en Van Doren Engineers ontstond een jaar geleden. “We ontdekten al snel dat we dezelfde taal spreken”, aldus Pieter. “Korte lijnen, snelle reactietijden, je kent het wel. Bovendien heeft Van Doren Engineers een brede dienstverlening die goed aansluit op de onze. Ze realiseren de besturingen van onze rollenbanen en verzorgen elektrotechnische werkzaamheden. Maar ze ontwikkelen bijvoorbeeld ook klantspecifieke software voor dataontsluiting in onze meet- en weegsystemen.”

Meedenken en vooruitkijken

Ondernemerschap is een van de pijlers onder de samenwerking tussen de twee bedrijven. “Bij Van Doren Engineers denken ze echt met ons mee”, stelt Peter. “Twee vaste monteurs verzorgen het storingsonderhoud van onze meet- en weegsystemen. Die hebben we samen opgeleid. Ook hebben we een vaste monteur voor de bekabeling van de pick-to-lightkarren. Inclusief een back-upmonteur natuurlijk. Het komt regelmatig voor dat we onze systemen naar Van Doren Engineers brengen, zodat zij er in eigen huis aan kunnen werken. Dat vinden we beiden prettig. Zij omdat ze de werkzaamheden dan kunnen opnemen in hun interne opleidingstrajecten. En wij omdat we op die manier beter voorbereid bij de klant aankomen en de oplossing daar sneller kunnen implementeren. Een win-winsituatie.”


Pieter Mäkel (l) en Peter Leerintveld bij hun pick-to-lightsysteem.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties