Geslaagd seminar vol eyeopeners - Van Doren Engineers

NIEUWS

Geslaagd seminar vol eyeopeners

Een grote opkomst, een inspirerende sfeer en boeiende discussies en eyeopeners. Ons seminar ‘Robotica, power HMI en codegeneratie, dichterbij dan je denkt’, op 24 oktober in de Efteling, gaf een interessante inkijk in de ontwikkelingen in de industriële automatisering. Prikkelende stellingen en interactieve stemkastjes gaven het programma een extra dimensie. Duidelijk werd dat onze branche aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen.

Dat de thema’s robotica, power HMI en codegeneratie actueel zijn, bleek wel uit de grote belangstelling voor het seminar. Met zo’n honderdvijftig aanwezigen was de zaal bij Droomvlucht tot de laatste stoel gevuld. Onder hen bevonden zich vertegenwoordigers van toonaangevende productiebedrijven met locaties in Brabant en daarbuiten, zoals FrieslandCampina, Bavaria, Agrifirm, Nutricia en Unilever. Daarnaast grepen zo’n twintig studenten van Avans Hogeschool deze eerste dag van de herfstvakantie aan om hun expertise uit te breiden. Veel gasten brachten hun partner en kinderen mee, die de hele dag mochten genieten in de wondere wereld van de Efteling.

Bevlogen sprekers

Dat van de titel van het seminar geen woord gelogen was, werd al snel duidelijk uit de verhalen van de sprekers. Paul Bakker van FANUC Benelux ging in op de razendsnelle opkomst van de industriële robot, die dankzij vision-technieken zelfs al kan zien en voelen. Door de korte implementatietijd zijn robots tegenwoordig voor vrijwel elk productiebedrijf en iedere machinebouwer toegankelijk. Eyeopeners kwamen ook van Eric van Nispen van Wonderware Benelux. Waarom krijgen procestechnologen dezelfde data voorgeschoteld als operators? Hoog tijd voor een nieuwe manier van visualiseren! Patrick Vergeer van Yellax deelde zijn ervaringen in de wereld van codegeneratie en dataengineering. Verbazing alom: zijn deze ontwikkelen al zo dichtbij? Ja dus!

Interactief
Interessant was het interactief stemmen tijdens het seminar. Via een digitaal stemkastje reageerden de aanwezigen op een aantal pittige stellingen. De uitkomsten waren direct zichtbaar en dat leidde tot verrassende inzichten en interessante discussies.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties