Nieuws - 2022 - Van Doren Engineers

NIEUWS

5

okt 22

PRONETA: de handige tool bij PROFINET-issues

Voor de besturing van machines wordt tegenwoordig met name PROFINET gebruikt. Ons advies aan PROFINET-gebruikers: installeer de handige en gratis softwaretool PRONETA. Daarmee kun je veel storingen en defecten vrij eenvoudig zelf oplossen.
Lees verder

21

sep 22

Champignons automatisch sorteren: een koud kunstje

De variatie aan champignon-orders die Van Asseldonk krijgt van de verwerkende industrie vraagt om een hypermoderne sorteerinstallatie. Wij zorgden voor de bekabeling en besturing van deze nieuwe installatie, die inmiddels volledig draait. Tijdens de realisatie liep de productie grotendeels door.
Lees verder

1

aug 22

De cloud: kansrijk voor de industrie

Snelle levering van innovatieve functies, kostenreductie, schaalbaarheid: werken in de cloud brengt vele voordelen met zich mee. Van Doren Engineers helpt machinebouwers en productiebedrijven bij deze migratie met behulp van Microsoft Azure.
Lees verder

6

jul 22

Kleine aanpassing, grote besparing

Ventilatoren: je vindt ze in ieder kantoorgebouw. Vaak zie je dat deze apparaten een groot deel van het jaar te veel lucht leveren. Met behulp van een frequentieomvormer verlaag je de snelheid van een ventilator. Dat levert een behoorlijke kostenbesparing op. En het is ook nog eens beter voor het milieu.
Lees verder

24

mei 22

Materiaalschaarste vraagt om vooruitziende blik

De coronapandemie zorgt voor oplopende levertijden van materialen die we toepassen in projecten. Wanneer deze situatie eindigt, is lastig te voorspellen. Reden voor ons om regelmatig om tafel te gaan met klanten en met hen mee te denken over alternatieve materialen en andere oplossingen.
Lees verder

3

mei 22

Concept ‘In Time Correct Shape’ toonbeeld van Industry 4.0

Voor een nieuwe productielijn die op maat isolatieplaten produceert, zocht Kingspan Moulding naar een zo effectief mogelijke aansturing. Wij hielpen deze producent aan een slimme softwareoplossing. Het resultaat? Een optimaal ingerichte supply chain. En een mooi voorbeeld van Industry 4.0.
Lees verder

28

mrt 22

0-4 jarigen sleutelen aan toekomst bij Kids Club

Met techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen, is het motto van Van Doren Engineers. Daarom gaat de Boekelse specialist in elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT iets nieuws doen. In samenwerking met Speelleercentrum De Wijde Wereld in Uden introduceert het bedrijf de Kids Club: een opleiding voor kinderen van nul tot vier jaar. Het doel: de kids al op jonge leeftijd hun eerste stappen laten maken in de wereld van techniek.
Lees verder

1

feb 22

Automation Framework: dé standaard voor PLC, HMI en SCADA

Het is een grote stap vooruit voor ons én onze klanten: Automation Framework. Een complete verzameling standaardcomponenten en -modules om snel en effectief PLC-, HMI- en SCADA-applicaties te programmeren. En het allermooiste … Automation Framework is gemakkelijk inzetbaar. Dat merkten ze ook bij onze opdrachtgever Laarakker Groenteverwerking.
Lees verder

5

jan 22

Veiligheid integreren in één PLC: een goed idee?

Wanneer kies je nu voor een geïntegreerde veiligheidsbesturing of een separate of conventionele oplossing? Wij zetten de mogelijkheden én de voor- en nadelen van de verschillende opties graag voor je op een rij.
Lees verder
"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties