Nieuws - 2016 - Van Doren Engineers

NIEUWS

12

dec 16

Robotica, je kunt er niet omheen

De verkoop van industriële robots heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. 2015 was een recordjaar met maar liefst 248.000 verkochte robots wereldwijd. Ter vergelijk: in 2009 waren dat er nog 60.000. En het eind van de groei is nog lang niet in zicht, voorspelt de International Federation of Robotics (IFR). De verwachting is dat er in 2018 wereldwijd zo'n 2,3 miljoen robots 'aan het werk' zijn in fabrieken.
Lees verder

15

nov 16

Van Doren Engineers volledig ingericht op nieuwe PL-norm

De PL- en SIL-normering vormen een belangrijke basis voor machineveiligheid. Jarenlang is geprobeerd om deze twee normen samen te voegen, maar zonder resultaat. Dit betekent dat de beide standaarden gewoon naast elkaar blijven bestaan. Wel is de PL-norm aangescherpt. Wat is er precies veranderd? En wat is het verschil tussen beide normeringen?
Lees verder

14

nov 16

Geen productiestilstand met HART info PLC/HMI-software

Productiestilstand is een dure aangelegenheid. Niet voor niets kloppen bedrijven in de procesindustrie steeds vaker bij ons aan voor oplossingen om de betrouwbaarheid en meetzekerheid van de meetinstrumenten te bewaken.
Lees verder

13

nov 16

Sterk samenspel voor logistieke uitdagingen

Een architect van logistieke concepten: zo omschrijven Peter Leerintveld en Pieter Mäkel hun bedrijf Logitrade. De system integrator voor praktische interne bedrijfslogistiek in Uden ontwikkelt transport- en opslagsystemen, meet- en weegoplossingen en orderpick-concepten voor organisaties met grote logistieke uitdagingen.
Lees verder

6

nov 16

Geslaagd seminar vol eyeopeners

Een grote opkomst, een inspirerende sfeer en boeiende discussies en eyeopeners. Ons seminar ‘Robotica, power HMI en codegeneratie, dichterbij dan je denkt’, op 24 oktober in de Efteling, gaf een interessante inkijk in de ontwikkelingen in de industriële automatisering. Prikkelende stellingen en interactieve stemkastjes gaven het programma een extra dimensie. Duidelijk werd dat onze branche aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen.
Lees verder

24

okt 16

‘Nieuw Track & Tracesysteem voor betrouwbare data en optimale processen’

Van welke teler komen bepaalde gewassen, en van welk perceel precies? En in welke batches is de aangeleverde oogst uiteindelijk terechtgekomen? Voedselverwerkende bedrijven zijn door de wettelijke keuringsinstanties verplicht om deze zeer specifieke gegevens op elke verpakking te zetten. Dat vraagt om een uitgekiend track-andtracesysteem.
Lees verder

19

okt 16

Data-engineering verhoogt efficiency, uniformiteit en kwaliteit

Steeds meer system integrators en hun klanten ervaren de voordelen van data-engineering. Het bundelen en standaardiseren van data leidt tot efficiëntere ontwerpprocessen, meer uniformiteit en kortere doorlooptijden. Bij Van Doren Engineers werken we met Typical Manager van Yellax. Opdrachtgevers kunnen van onze standaard gebruikmaken, maar ook zelf een standaard (laten) ontwikkelen.
Lees verder

25

sep 16

Van Doren Engineers zet het op een lopen

Maar liefst 20 medewerkers van Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin staan op 9 oktober aan de start van de DDL Marathon in Eindhoven. Net zoals vorig jaar zijn we dus weer goed vertegenwoordigd!
Lees verder

12

aug 16

Microsoft HoloLens nu ook in Nederland … bij Van Doren Engineers!

Officieel is hij nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar bij Van Doren Engineers hebben we ‘m in huis: de Microsoft HoloLens! Wie denkt dat het hier gaat om een nieuw speeltje voor techneuten, heeft het mis.
Lees verder

28

mei 16

Nieuw: SIMATIC Automation Tool

Alle PLC’s in de fabriek gelijktijdig en centraal beheren, zonder dat daar een duur engineeringpakket aan te pas komt: de nieuwe SIMATIC Automation Tool van Siemens maakt dit mogelijk. Hiermee hebt u via één tool toegang tot alle PLC’s in de fabriek. Een heleboel functies zijn daarmee centraal te regelen.
Lees verder
"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties