Nieuws - 2021 - Van Doren Engineers

NIEUWS

8

dec 21

Brede expertise Starcker komt samen bij Menken Orlando

Binnen Starcker komen de expertises van Flowfirm en Van Doren Engineers samen. Die combinatie betaalt zich direct uit in ons eerste Starcker-project. Voor Menken Orlando verzorgen we de engineering en realisatie van het chocoladedistributiesysteem tussen de machines en het tankenpark op de nieuwe bedrijfslocatie.
Lees verder

29

nov 21

Oplevering Bouw NX Assemblage Lijn

Bij Omron Manufacturing of The Netherlands (OMN) in ‘s-Hertogenbosch worden allerlei componenten voor de industriële markt gemaakt. Van touchscreens tot safety lichtschermen en van robots tot PLC’s. Door de steeds maar groeiende vraag naar PLC componenten (slices) van de populaire Omron NX-familie was de bouw van een extra productielijn hard nodig.
Lees verder

6

aug 21

Overall Equipment Effectiveness

Van Doren Engineers heeft binnen het MES-platform een plugin waarmee je de Overall Equipment Effectiveness (OEE) kunt meten en inzichtelijk maken. Deze tool vertelt productiebedrijven hoe effectief hun product op de machinelijn is geproduceerd, en waar nog ruimte is om winst te behalen. De OEE-plugin van Van Doren Engineers is onlangs verbeterd en nog sneller inzetbaar gemaakt.
Lees verder

28

jul 21

PLC-softwarestructuur: waarvoor kies je?

Met de juiste structuurkeuze is het een stuk eenvoudiger om PLC-software verder te optimaliseren of de juiste diagnose te stellen bij een storing. Cascade en SFC (Grafcet) zijn de meest gebruikte structuurmethodes. Een weloverwogen keuze kan verrassende voordelen opleveren.
Lees verder

21

jul 21

Krachtenbundeling met Van Lente Systeemintegratie

Van Doren Engineers en Van Lente Systeemintegratie uit Deventer hebben de handen ineengeslagen. De familiebedrijven, die veel overeenkomsten vertonen, versterken elkaar op geografisch en technisch vlak. Door onze krachten te bundelen werken we verder aan ons gezamenlijk doel: niet de grootste, maar de beste systeemintegrator van Nederland worden.
Lees verder

5

jul 21

Kansen grijpen in recycling brengt circulaire economie dichterbij

Ons kabinet zet vol in op de transitie naar een circulaire economie. Duim techniek, dat sinds vorig jaar onderdeel is van Van Doren Engineers, werkt samen met de recyclingbranche aan uitdagingen om de transitie naar een gesloten kringloop mogelijk te maken.
Lees verder

22

jun 21

Deegmakerij snackproducent krijgt upgrade

Dagelijks produceert GoodLife Foods in Bocholt zo’n 1,5 miljoen vriesverse frikandellen en hamburgers. De gevarieerde recepten vragen om flexibele productieprocessen. Van Doren Engineers vertaalt de wensen van deze grote Europese snackproducent naar hoogwaardige soft- en hardware en installaties.
Lees verder

9

apr 21

Niveaumetingen tegen het licht

Niveausensoren en -schakelaars leveren nuttige informatie over het niveau van de aanwezige stoffen in tanks, silo’s en andere vloeistofcontainers. Vaak zijn er meerdere opties mogelijk. Het is goed om die tegen elkaar af te zetten. Een weloverwogen keuze kan verrassende voordelen opleveren.
Lees verder

2

apr 21

Optimalisatie productie cold pressed sappen

Fruity Line in Ochten produceert wekelijks meer dan 1 miljoen flesjes fruit- en groentesap voor de retail, groothandels, out-of-homemarkt en industrie. Deze variatie aan klanten vraagt om flexibele productieprocessen. Van Doren Engineers vertaalt als vaste partner de vragen van Fruity Line naar optimale soft- en hardware en installaties.
Lees verder

27

jan 21

Starcker: partner in de food- en farmaceutische sector

In de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, waar veiligheid en hygiëne van essentieel belang zijn, draait het meer dan ooit om de juiste technische kennis. Reden voor Van Doren Engineers om samen met Flowfirm het bedrijf Starcker op te richten.
Lees verder
"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties