Nieuws - 2013 - Van Doren Engineers

NIEUWS

24

jun 21

Nominatie Beste Leerbedrijf 2013

Van Doren Engineers is samen met vijf andere Kenteq Erkende leerbedrijven genomineerd voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in regio Zuid. In deze verkiezing strijden leerbedrijven in de techniek uit de provincies Brabant, Limburg en Zeeland tegen elkaar. De genomineerden kwamen als meest aansprekende bedrijven uit de bus.
Lees verder

2

mei 21

Elf besturingskasten volgens UL-norm

Case Packing Systems (CPS BV) in Stramproy bouwt in opdracht van het Amerikaanse Simplot elf grote verpakkingslijnen voor de plant in Boise Idaho. Typerend is de variëteit aan verpakkingsmogelijkheden per lijn, voor zowel horizontaal als verticaal verpakken. CPS schakelde Van Doren Engineers Beringe in.
Lees verder

29

dec 13

Medewerker Van Doren Engineers uitblinker van het jaar?

Pim Bexkens is werkzaam bij Van Doren Engineers waar hij een leer-werktraject volgt aan het ROC de Leijgraaf in Veghel. ROC de Leijgraaf heeft drie leerlingen genomineerd die deelnemen aan de landelijke ‘Uitblinker van het Jaar’ verkiezing 2014. Pim is één van de genomineerde leerlingen die kans maakt om deze titel in de wacht te slepen.
Lees verder

12

nov 13

Kingspan Unidek met slimme tool op weg naar maximale efficiency

Wie piepschuim zegt, zegt Kingspan Unidek. Bij dit bedrijf, met de hoofdvestiging in Gemert, komen talloze oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren tot stand. Allemaal op basis van het milieubesparende isolatiemateriaal EPS. Voor een efficiënte inzet van een van de productielijnen ontwikkelde Van Doren MES een intelligente ‘scheduling tool’. Het resultaat: meer capaciteit, minder restafval.
Lees verder

11

nov 13

Aandacht voor jong talent werpt vruchten af

De jeugd van nu is ons specialisme van de toekomst. Bij Van Doren Engineers steken we dan ook veel energie in de ontwikkeling en opleiding van jong talent. Dit doen we binnen onze eigen Van Doren Academy. En met succes! Onze vakkanjer Pim Bexkens veroverde dit jaar de bronzen medaille op de WorldSkills in Leipzig. Ook werden we op een haar na door Kenteq verkozen tot Beste Leerbedrijf 2013.
Lees verder

9

nov 13

Einde Windows XP: geen paniek!

Het is volop in het nieuws geweest: Microsoft stopt met de support voor Windows XP. Veel bedrijven ontkomen er niet aan om op korte termijn actie te ondernemen. In de industrie ligt het gelukkig net even anders. Wat kunt u verwachten?
Lees verder

7

nov 13

Slim beheer versies PLC-software

Regelmatig een back-up maken van gewijzigde software: iedere engineer weet hoe belangrijk dit is. Toch komt het er vaak te weinig van. Met alle risico’s van dien. Steeds meer productiebedrijven maken daarom gebruik van slimme oplossingen voor versiebeheer van PLC-software. Van Doren Engineers biedt ondersteuning bij de inrichting van deze pakketten.
Lees verder

4

nov 13

Programmeren met de TIA Portal

Met de lancering van de nieuwe PLC’s S7-1200 en S7-1500, introduceerde Siemens ook de TIA Portal. Dit is het nieuwe softwareplatform om deze nieuwe generatie PLC’s te programmeren. Van Doren Engineers volgt de ontwikkelingen op de voet en is druk bezig om de mogelijkheden van de TIA Portal in kaart te brengen. Dit doen we voor de S7-1200, S7-1500 en de nieuwe generatie HMI-panels, maar ook voor hun ‘voorgangers’, de S7-300 en S7-400 met de huidige HMI-panels Onze kennis delen wij graag. Onze ervaringen zijn toegespitst op V12 van de TIA Portal.
Lees verder

2

jul 13

Bronzen medaille voor Van Doren Engineers medewerker Pim Bexkens

Op de WorldSkills, het wk voor beroepen, heeft Pim Bexkens een Bronzen medaille gewonnen in de vakdiscipline Manufacturing Team Challenge. Met deze medaille op zak laat Pim zien dat hij als elektro specialist van zijn team mee kan met de beste vakmensen ter wereld. Pim volgt bij Van Doren Engineers een BBL leer- werktraject waarin hij en zijn collega’s middels de Van Doren Academy aanvullend worden opgeleid op het vakgebied elektrotechniek en industriële automatisering. Als werkgever van dit jonge talent is Van Doren Engineers ontzettend trots op deze prestatie. Hierbij willen we Pim en zijn teamgenoten Robbert-Jan en Wouter van harte feliciteren.
Lees verder

24

jun 13

Proefopstelling met Siemens S7-1500

Begin dit jaar bracht Siemens een nieuwe PLC op de markt: de S7-1500. Deze vervanger van de S7-300 en de S7-400 zal in de toekomst een belangrijke rol vervullen binnen Van Doren Engineers. Om tijdig de juiste kennis en ervaring op te doen, hebben we een hoogwaardige proef-procesinstallatie ontwikkeld, met als hart de Siemens S7-1500.
Lees verder
"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties