nieuws

19 november 2019

Ze worden vaak in één adem genoemd: HMI en SCADA. Toch hebben we het over twee verschillende typen systemen met hun eigen voor- en nadelen. Wanneer kies je voor een HMI? En wanneer is een SCADA-oplossing beter?
lees verder »

07 november 2019

Optimale flexibiliteit, snel resultaat en duidelijk inzicht in de voortgang. Het zijn veelgehoorde voordelen van de inzet van Scrum bij softwareontwikkeling. Dat wij graag op deze manier werken, is dan ook logisch. Maar wist je ook dat je zelf deel kunt uitmaken van ons team? Rob Heijligers van Mpac Langen in Wijchen deelt zijn ervaringen.
lees verder »

29 oktober 2019

Van handmatig roeren naar geautomatiseerd mengen. En van mobiele reinigingsunits naar een volledig geautomatiseerde CIP-installatie. Avandis in Zoetermeer, een van Europa's grootste producenten van alcoholische en non-alcoholische dranken, werkt toe naar de fabriek van de toekomst. Samen met Van Doren Engineers als partner in de automatisering.
lees verder »

24 oktober 2019

Deze maand gaat het Keep on Learning Estafettestokje naar Van Doren Engineers in Boekel. Het is een erkenning voor de manier waarop het installatiebedrijf invulling geeft aan leven lang ontwikkelen. Medewerkers worden aangemoedigd om regie te nemen op hun eigen groei en ontwikkeling.
lees verder »

24 oktober 2019

Series van tientallen of honderden panelen bouwen: het gebeurt tegenwoordig ook op onze locaties in Nederland. In een volledig voor seriebouw toegeruste werkplaats doorlopen de panelen een route langs kleine 'afdelingen' waar monteurs één of enkele bewerkingen uitvoeren.
lees verder »

30 september 2019

Nieuwe collega's, bij Van Doren Engineers staan we erom te springen. We zoeken bijvoorbeeld monteurs, software-engineers, hardware-engineers, werkvoorbereiders en projectleiders. Ook als je nog nadenkt over een technische opleiding ben je bij ons aan het juiste adres.
lees verder »

4 juli 2019

Het optimaal schakelen van pompen en compressoren: we weten allemaal hoe belangrijk dat is voor de bedrijfszekerheid en proceskwaliteit. Maar wist je dat je met slim bij- en afschakelen ook flink kunt besparen op energie- en onderhoudskosten? Van Doren Engineers ontwikkelde hiervoor een doordacht besturingsconcept.
lees verder »

2 juli 2019

Personeel vinden. Het is voor veel technische bedrijven nog altijd de belangrijkste uitdaging van dit moment. Ook bij Van Doren Engineers zijn we er druk mee. En we mogen niet klagen: het vinden en binden van vooral jonge technici gaat ons de laatste tijd goed af! Werpen onze inspanningen van de afgelopen jaren nu hun vruchten af?
lees verder »

27 juni 2019

Standaardisatie is de toekomst, zo is de overtuiging van De RuwBouw Groep. Dit CRH-bedrijf, bekend van de merken Calduran, Heembeton en Dycore, bouwt daarom alle fabrieken om naar PCS7. Te beginnen met de veiligheidsbesturingen. De eerste twee projecten zijn afgerond. Van Doren Engineers vervulde hierin een belangrijke rol.
lees verder »

19 juni 2019

Samen met klanten, collega's en belangstellenden vierden we op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de opening van onze nieuwbouw in Panningen. Vrijdag trakteerden we klanten op een feestelijke middag. Zaterdag volgde een grootse open dag, gevolgd door een spetterend familiefestival voor al onze collega's en hun gezinnen. Wat hebben we een plezier gehad! lees verder »

21 mei 2019

Als jij een toekomst bij een grote speler in de elektrotechniek en industriële automatisering wel ziet zitten, zet zaterdag 15 juni dan zeker in je agenda! Op het openingsfestival van ons splinternieuwe pand in Panningen kun jij je carrière uitstippelen. Niet op zoek naar een baan, maar wel nieuwsgierig naar Van Doren Engineers? Ook dan ben je van harte welkom! lees verder »

10 mei 2019

Bijna klaar met school en op zoek naar een afwisselende baan in de techniek? Je aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging, een stageplek of een afstudeeropdracht? Of gewoon benieuwd hoe het eraan toegaat bij een vooraanstaande speler in elektrotechniek en industriële automatisering? Kom dan op dinsdag 21 mei naar onze banenavond in Breda. Je ziet met eigen ogen wat ons werk inhoudt, ontmoet onze collega's en kunt zelfs live solliciteren. lees verder »

18 april 2019

In de productielijnen van onze klanten passen we alleen de meest hoogwaardige componenten toe. Maar bewezen kwaliteit of niet; uiteindelijk kan elk product falen. Wist je dat je veel problemen zelf kunt oplossen, zelfs bij programmeerbare componenten? Hiermee bespaar je tijd en dus geld. Wij geven je graag een aantal praktische tips. lees verder »

09 april 2019

Indoor locatiebepaling in de industrie: het is nog altijd een uitdaging, zeker als je gaat voor uiterste precisie. Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan. Bij de automatisering van een grote cargo-hub op een Duitse luchthaven, gingen wij daarom op zoek naar de ideale oplossing voor nauwkeurige plaatsbepaling. Met succes! lees verder »

01 april 2019

Anno 2019 is het nog steeds zo dat mensen en processen zich vaak aanpassen aan applicaties, in plaats van andersom. Dat moet toch anders kunnen? Van Doren Engineers ging op onderzoek uit, innoveerde en ontwikkelde de Shopfloor Designer: een tool waarmee je voor iedere functie of rol een tailormade app ontwerpt, 100% afgestemd op de workflow van die persoon. lees verder »

21 maart 2019

Met een historie die honderdvijftig jaar teruggaat, is Baltussen Konservenfabriek in Driel de oudste nog bestaande conservenfabriek in Nederland. De potjes groenten en fruit - zonder conserveringsmiddelen en veelal biologisch - vinden gretig aftrek in binnen- en buitenland. Logisch dat bedrijfszekerheid hier vooropstaat. In samenwerking met Van Doren Engineers werd daarom de besturing van de afvullijn vervangen. lees verder »

12 maart 2019

Op maandag 1 april verruilen we de Slootsekuilen in Beringe definitief voor ons splinternieuwe pand aan de John F. Kennedylaan in Panningen. Benieuwd naar ons nieuwe onderkomen? Op zaterdag 15 juni houden we een feestelijke open dag. Graag tot dan! lees verder »

21 januari 2019

Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom benoemt de provincie Noord-Brabant inspirerende en innovatieve ondernemers tot 'Brabants Besten'. Onze directeur Jos van Doren mag deze titel sinds 16 januari ook dragen. Met trots, want zo werken we als Van Doren Engineers mee aan de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven en een sterke sociale Brabantse economie. lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties