Van Doren Engineers krijgt Estafettestokje voor werkgevers - Van Doren Engineers

NIEUWS

‘s-Hertogenbosch, 22 oktober 2019

Keep on Learning on tour
Van Doren Engineers krijgt Estafettestokje voor werkgevers

Deze maand gaat het Keep on Learning Estafettestokje naar Van Doren Engineers in Boekel. Het is een erkenning voor de manier waarop het installatiebedrijf invulling geeft aan leven lang ontwikkelen. Medewerkers worden aangemoedigd om regie te nemen op hun eigen groei en ontwikkeling. Zo maken opleidingstickets, workshops en een eigen bedrijfsschool deel uit van een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op ‘werven, binden en boeien’. Keep on Learning is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant.

OAlgemeen directeur, en tevens een van Brabants Besten, Jos van Doren (54) nam het Keep on Learning estafettestokje in ontvangst. Hij geeft leiding aan het familiebedrijf dat al 60 jaar actief is in het automatiseren van fabrieken. Met zes locaties en 300 vaste medewerkers is Van Doren Engineers een ‘middenbedrijf’. Via een inspirerend opleidingsprogramma kan iedereen continu blijven leren en ontwikkelen.

Van Doren Academy
De installatietechniek is een sector die flink in beweging is en waarin een grote behoefte is aan goede vakkrachten. Om die reden koos Jos van Doren een aantal jaar geleden om een andere weg in te slaan. “Wij besloten om het bedrijf, zoals we het zelf noemen, te kantelen”, vertelt hij. “We ontwikkelden programma’s om nieuw talent aan te trekken maar vooral ook goede mensen te houden. Hierin draait alles om werven, binden en boeien.”

Deze programma’s komen samen in de Van Doren Academy. Jonge mensen kunnen op zaterdag komen werken om vanaf het begin het vak te leren, in plaats van bijvoorbeeld vakkenvullen. Met opleidingstickets kunnen medewerkers cursussen en opleidingen volgen en zo regie nemen op hun eigen groei en ontwikkeling. Ook worden regelmatig workshops georganiseerd. Daarnaast heeft Van Doren samen met het Summa college een interne bedrijfsschool voor BBL-leerlingen opgezet.

Inspiratie voor andere ondernemers
“Wij vinden het belangrijk dat onze mensen flexibel zijn. Dat leren ze onder andere door afwisselend op korte projecten te werken,” vervolgt Jos. Dat hij uitblinkt in innovatief werkgeverschap blijkt wel uit zijn benoeming eerder dit jaar als een van de Brabants Besten. Jos is daarmee een grote inspiratie voor andere ondernemers. Het Keep on Learning Estafettestokje gaat dan ook welverdiend naar Van Doren Engineers. Bekijk hier het filmpje.

Van werkgever naar werkgever
De Werkgeversestafette is een onderdeel van de campagne Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Het Estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet.
Eerder ging het stokje al naar Vion (Boxtel), Metaal- en Lastechniek Nijnsel (Sint Oedenrode), Sint Jozefoord (‘s-Hertogenbosch), Hutten (Veghel), Kemkens (Oss), Van den Bosch Transporten (Erp), Christian Chocolaterie en Patisserie (Oss) en Van der Horst Aannemers (Mill). Kijk hier voor alle stokjeshouders.

Kijk voor meer informatie over de campagne of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl.

Neem gerust contact op
Meer weten over Van Doren Engineers? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties