nieuws

24 oktober 2017

De inzichten over de beste locatie voor een frequentieomvormer zijn niet altijd hetzelfde geweest. Was vroeger positionering op of bij de motor gangbaar; een jaar of tien geleden was de tendens juist om het apparaat in het besturingspaneel te plaatsen. Wat is vandaag de dag het advies? Bij Van Doren Engineers krijgen we die vraag regelmatig. We zetten de belangrijkste keuzecriteria graag op een rij. lees verder »

17 oktober 2017

Bezoek een willekeurig attractiepark ter wereld en je kunt er zomaar een tegenkomen: een zweef- of draaimolen van Wooddesign Amusement Rides in Vught. Compleet met besturing en bekabeling door Van Doren Engineers. De techniek lijkt simpel, maar schijn bedriegt. Op het gebied van veiligheid wordt niets aan het toeval overgelaten. lees verder »

10 oktober 2017

Dat HART een waardevol protocol is voor het instellen en uitlezen van analoge sensoren, is bekend. Dat er systemen op de markt zijn om de meetwaarden van HART-sensoren te presenteren op een beeldscherm idem dito. Toch is er geen algemeen bekende oplossing voor het binnenhalen van die waarden in PLC, HMI of SCADA. Tijd voor een onderzoek, vonden wij. lees verder »

3 oktober 2017

Bavaria typisch Brabants? Jazeker, maar werelds tegelijk. In Ethiopië, zo'n 125 kilometer van de hoofdstad Addis Abeba, brouwt Bavaria sinds 2015 Habesha-bier. Een fris en fruitig bier met een smaakbeleving die perfect is afgestemd op de wensen van de Afrikaanse consument. Van Doren Engineers is kind aan huis in de brouwerij voor alle werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. lees verder »

25 september 2017

Zondagochtend vroeg bereikte ons het droevige bericht dat onze collega Jo Gooijen (53), zijn vrouw Brigitte (51) en hun dochter Anouk (20) om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk. Op de A67 bij Rüsselsheim in Duitsland zijn zij het slachtoffer geworden van een spookrijder in een vrachtwagen. Jo, Brigitte en Anouk, die op de terugweg waren van een vakantie in Oostenrijk, hadden geen enkele kans en overleden ter plekke. lees verder »

25 september 2017

6 panden, 67 bedrijfsauto's, 25.000 visitekaartjes en zo'n 1.254 kledingstukken van Van Doren Engineers zijn de afgelopen weken van een nieuw logo voorzien. Aanleiding is de grootste huisstijlwijziging in onze 62-jarige historie. lees verder »

4 juli 2017

Besturingspanelen zien er op het eerste oog nog hetzelfde uit als jaren geleden. Toch is het vakgebied van paneelbouw volop in ontwikkeling. Slimmere technieken dienen zich aan, doorlooptijden worden steeds korter en de kwaliteit van tekeningen stijgt. Welke ontwikkelingen spelen er nog meer? En hoe uiten die zich bij Van Doren Engineers? In gesprek met John Beijers, manager OEM bij Van Doren Engineers. lees verder »

27 juni 2017

Keuze uit 4.400 potgrondrecepten en binnen 24 uur afgeleverd, dat is de belofte van Jiffy. Tot voor kort werd die belofte waargemaakt vanuit diverse productielocaties in Nederland, met onder meer een ERP-pakket, een mengprogramma, bonnetjes, briefjes en walkietalkies. Vandaag de dag staat er één hypermoderne plant in Zwijndrecht, waar ERP, MES (Manufacturing Execution System), WMS (Warehouse Management Systeem), SCADA en productie-ICT volledig zijn geïntegreerd.
lees verder »

20 juni 2017

Goed voor je medewerkers zorgen en ze de juiste ontwikkelingsmogelijkheden bieden: dat is volgens ons de basis van duurzame inzetbaarheid. Maar goed werkgeverschap is meer. Zo vinden we het belangrijk om kansen te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen, op weg naar een mooie toekomst. Dat doen we via trainings- en opleidingsprogramma's in onze eigen Van Doren Academy, maar ook met maatschappelijke partners zoals Kleurrijk Talent. lees verder »

13 juni 2017

Maasvlakte 2 vormt sinds 2016 letterlijk en figuurlijk een tweede thuishaven voor Sif Group. Op een terrein van 42 hectare bouwde het staalconstructiebedrijf uit Roermond in nog geen jaar tijd een indrukwekkende productiefaciliteit voor het assembleren en coaten van offshore funderingen voor windmolens. Daarna vinden deze monopiles met een gemiddelde diameter van 7,5 meter, 80 meter lengte, en een gewicht van 1200 ton hun weg naar verschillende windmolenparken in de Noordzee. lees verder »

April 2017

Van Doren Engineers is sinds kort sponsor van het Ontdeklab in Panningen. Het Ontdeklab is de plek waar basisschoolleerlingen vanaf jonge leeftijd (8 jaar) op een ontdekkende manier met techniek in contact komen. Het streven is dat dit Ontdeklab op termijn meehelpt een nieuwe generatie technisch geschoolde medewerkers op te leiden. lees verder »

April 2017

Techniek leeft! Dat bleek wel tijdens TechTown Boekel op zaterdag 1 april. Samen met tien andere technische bedrijven in Boekel stelden wij onze deuren open voor iedereen die geboeid is door techniek of er meer over wil weten. De belangstelling was groot. We begroetten niet alleen honderden kinderen met hun ouders, maar bijvoorbeeld ook middelbare scholieren die voor een studiekeuze staan, werkzoekenden in de techniek, collega's met hun gezinnen en andere belangstellenden. lees verder »

Maart 2017

PLC-software die de eigen technische dienst makkelijk kan doorgronden, onderhouden en aanpassen, liefst in de vorm van een ladderdiagram. Het is de wens van tal van productiebedrijven. Van Doren Engineers, al jaren druk met data-engineering, heeft de afgelopen tijd stevig geïnvesteerd in de oplossing. Binnenkort lanceren we het resultaat: een codegenerator met gestructureerde ladderdiagrammen als output. lees verder »

Maart 2017

Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin steunen het Indiase goede doel Udavum Karangal met € 17.082,20. Daar bovenop gaf ontwikkelingshulporganisatie Wilde Ganzen een premie van € 8.541,10. Met de sponsoring wordt een multifunctionele hal voor een gezondheidscentrum in Coimbatore gefinancierd. lees verder »

Januari 2017

Van Doren Engineers is 2017 ingegaan met een nieuwe directie. Cor en Marcel van Doren, die het bedrijf in 1988 overnamen van pa en ma Van Doren, vinden het tijd om een stapje opzij te doen. Hun opvolger vonden zij in Roger Heugen (37), afkomstig uit de eigen gelederen van het bedrijf. Samen met Jos van Doren, die als enige broer aanblijft in de directie, staat hij vanaf nu aan het roer bij Van Doren Engineers. lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties