Van Doren Academy: leer-werktraject voor toptalent - Van Doren Engineers

NIEUWS

Van Doren Academy: leer-werktraject voor toptalent.

 

Nieuw binnen Van Doren Engineers is de Van Doren Academy. Een afwisselend en uitdagend programma voor begeleid leren en werken. Afgestudeerde vmbo’ers, mbo’ers en hbo’ers in engineering en elektrotechniek krijgen dankzij de doordachte opzet van het traject de kans om zich te ontwikkelen tot veelbelovende professionals. Professionals waarop onze opdrachtgevers nu en in de toekomst kunnen bouwen. Kenmerkend voor het traineeship is de brede kijk op het vakgebied die de leerlingen eraan overhouden.

 

Van Doren Engineers steekt veel tijd en energie in jonge krachten. Dat blijkt wel uit de, onderscheidende opzet van de Van Doren Academy. Zo krijgen de leerlingen deskundige begeleiding door een personal coach binnen ons bedrijf. Elke twee maanden – en uiteraard ook tussentijds als dat nodig is – bespreken coach en leerling de voortgang en de ontwikkeling.

Brede kijk
Daarnaast speelt variatie een grote rol. Elke vier maanden gaat de leerling voor een andere opdrachtgever aan het werk en komt hij of zij in aanraking met andere werkzaamheden. Binnen die nieuwe opdracht wordt de student bovendien begeleid door een andere technische coach: een vakspecialist van Van Doren Engineers. Zo zorgen we voor een brede, realistische kijk op het vakgebied.

 

Soft en hard skills
Binnen de Van Doren Academy besteden we aandacht aan zowel soft skills als hard skills. Met soft skills bedoelen we het algemene functioneren in een werkomgeving. Denk aan houding, communicatie en klantencontact. Onder hard skills verstaan we concrete vaardigheden binnen het vakgebied, zoals het inregelen van een besturingspaneel en het ontwerpen van een elektrotechnische installatie. Bovendien is hieraan een trainingsschema gekoppeld. Op jaarbasis besteden we maandelijks één dag aan de ontwikkeling van soft en hard skills. Los van de dagelijkse leerervaringen uiteraard.

Samenwerking met opleidingen
Tot slot besteden we veel aandacht aan de link tussen de Van Doren Academy en de vakopleidingen. We onderhouden korte lijnen met stagebegeleiders en dragen ons steentje bij aan de kwaliteit van de opleidingen zelf. Bijvoorbeeld door gastlessen te verzorgen, te debatteren en te sparren. Zo dragen we bij aan het ultieme doel van de Van Doren Academy: toppers in huis halen, hen voorbereiden op een mooie carrière en u de zekerheid bieden van de beste en meest deskundige service.

Meer informatie over de Van Doren Academy? Kijk op www.werkenbijvandoren.nl!

 

Meer weten over Van Doren Engineers? Neem contact op met een van de onderstaande personen:

Boekel
Contactpersoon: Jos van Doren
Telefoon: 0492 – 323520
Beringe
Contactpersoon: Paul Krantzen
Telefoon: 0492 – 370032
Breda
Contactpersoon: Joost Botman
Telefoon: 0492 – 370030

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties