Kosten besparen door gecombineerde energieverdeler - Van Doren Engineers

NIEUWS

De M2L-energieverdeler van Eaton is een geïntegreerde oplossing voor middenspanningsaansluiting, transformator én laagspanningsverdeling. Sinds 2009 is deze leverbaar voor vermogens tot 2 MVA. Van Doren Engineers past de gecombineerde energieverdeler toe bij de Sif Group in Roermond. Met succes: de klantvoordelen ten opzichte van de conventionele oplossing zijn enorm.

 

De Sif Group is wereldwijd een van de grootste fabrikanten van stalen buizen voor de offshore-industrie. Door de uitbreiding van twee grote hallen, zijn er aanpassingen nodig aan de elektrische energievoorziening. Twee transformatorruimtes en twee hoofdverdelers moeten verplaatst worden. Een vraagstuk voor Van Doren Engineers. “Er waren twee opties: de transformatorruimte verplaatsen op de conventionele manier, óf twee nieuwe hoofdverdelers plaatsen met een geïntegreerde transformator”, vertelt Ad Engels, projectleider van Van Doren Engineers in Beringe. “Beide mogelijkheden hebben we onderzocht. De eerste bleek geen optie door de grote afstand van de transformator tot de laagspanningsruimte. 65 meter overbruggen met laagspanningskabels is veel te duur. Bovendien was dit technisch haast onuitvoerbaar door de enorm dikke vloeren in de hallen. Daardoor bleef alleen de tweede optie over.”

 

Kostenbesparing
Van Doren Engineers bracht de mogelijkheden in kaart en adviseerde de M2L van Eaton, die bij uitstek geschikt bleek. Dit is een gecombineerde energieverdeler met een middenspanningsschakelinstallatie, een transformator en een laagspanningsverdeler in één behuizing. Een turnkeyoplossing die in zeer korte tijd te installeren is. Hiermee kan de transformator veel dichter bij de plaats gebracht worden waar het vermogen nodig is. Dit scheelt in relatief dure laagspanningskabels of railkokersystemen. Met deze oplossing bespaart Sif Group bijna € 200.000 aan bouwkundige en elektrotechnische kosten.

 

Nog meer voordelen
Ook op andere fronten zijn de voordelen van de M2L legio. De energieverliezen in de langere middenspanningskabels zijn slechts een fractie van de verliezen in laagspanningskabels of railkokersystemen. Bovendien zijn er geen bouwkundige middenspanningsruimtes en transformatorruimtes nodig, wat een flinke kostenbesparing oplevert. En dan hebben we het nog niet over de zeer korte montagetijd en de relatief lage montagekosten. Bij de installatie zit de klant slechts twee dagen zonder spanning. Bovendien is het systeem onderhoudsarm door toepassing van droge transformatoren en gelden er geen aanvullende brandweer- of verzekeringseisen. Deze oplossing bespaart de Sif Group veel geld en energie. Nu én tijdens de gehele exploitatie.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties