Historie - Van Doren Engineers

HISTORIE

1955: het prille begin
De geschiedenis van Van Doren Engineers voert terug naar 1955, wanneer Jan van Doren zijn bedrijf Van Doren Elektrotechniek opricht. Terwijl hij overal in het dorp elektra aanlegt, bestiert zijn vrouw Sjaantje de bijbehorende winkel met audio, witgoed en geluidsdragers.

Groei en ontwikkeling
Vooral in de jaren 70, als in veel dorpen sporthallen en scholen van de grond komen, gaat het Van Doren Elektrotechniek voor de wind. Op het hoogtepunt telt het bedrijf zo’n 25 medewerkers. In 1978 bouwt Jan van Doren een nieuw pand aan De Vlonder, het eerste van het nieuwe bedrijventerrein in Boekel.

De volgende generatie
In 1988 nemen Cor en Marcel het bedrijf van hun ouders over. Zij besluiten zich volledig te richten op de industrie en dopen het bedrijf om tot Van Doren Engineers. In 1994 treedt jongste broer Jos toe als partner.

Nieuwe locaties
De drie broers bouwen het bedrijf verder uit en openen in 1998 een tweede locatie, in Beringe (later Panningen). Vier jaar later volgt een locatie in Waspik (later Breda). Vanwege kostenefficiency en de groeiende schaarste aan technisch personeel, wordt in 2010 een locatie in Slowakije geopend. In 2011 volgt de locatie in Veghel, volledig gericht op productie-ICT.

Andere focus, dezelfde waarden
In 2015, het jubileumjaar, telt Van Doren Engineers 225 medewerkers. En hoewel de focus is verschoven naar het verbeteren en efficiënter maken van productieprocessen, heeft het bedrijf nog altijd de ziel van weleer. Van Doren Engineers is een daadkrachtig familiebedrijf, waar we waarden als ondernemerschap, wilskracht en oplossingsgerichtheid met trots uitdragen.

Verdere innovatie
In 2020 bundelt Van Doren Engineers de krachten met het Veenendaalse bedrijf Duim Techniek, een grote speler in de recyclingtechniek. Als vervolg op deze ontwikkeling startte Van Doren Engineers per 1 januari 2021 samen met Flowfirm het bedrijf Starcker op. Alle expertise onder één dak zodat productiebedrijven in de food- en farmaceutische industrie beschikken over één aanspreekpunt voor technisch hoogwaardige totaaloplossingen.

Kort daarna, in juli 2021, volgt de overname van familiebedrijf Van Lente Systeemintegratie uit Deventer. Een strategisch slimme zet voor beide bedrijven met als gezamenlijk doel: niet de grootste, maar de beste systeemintegrator van Nederland worden.

Van Doren Engineers telt nu 550 medewerkers.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties