nieuws

19 november 2019

Ze worden vaak in één adem genoemd: HMI en SCADA. Toch hebben we het over twee verschillende typen systemen met hun eigen voor- en nadelen. Wanneer kies je voor een HMI? En wanneer is een SCADA-oplossing beter?
lees verder »

07 november 2019

Optimale flexibiliteit, snel resultaat en duidelijk inzicht in de voortgang. Het zijn veelgehoorde voordelen van de inzet van Scrum bij softwareontwikkeling. Dat wij graag op deze manier werken, is dan ook logisch. Maar wist je ook dat je zelf deel kunt uitmaken van ons team? Rob Heijligers van Mpac Langen in Wijchen deelt zijn ervaringen.
lees verder »

29 oktober 2019

Van handmatig roeren naar geautomatiseerd mengen. En van mobiele reinigingsunits naar een volledig geautomatiseerde CIP-installatie. Avandis in Zoetermeer, een van Europa's grootste producenten van alcoholische en non-alcoholische dranken, werkt toe naar de fabriek van de toekomst. Samen met Van Doren Engineers als partner in de automatisering.
lees verder »

24 oktober 2019

Deze maand gaat het Keep on Learning Estafettestokje naar Van Doren Engineers in Boekel. Het is een erkenning voor de manier waarop het installatiebedrijf invulling geeft aan leven lang ontwikkelen. Medewerkers worden aangemoedigd om regie te nemen op hun eigen groei en ontwikkeling.
lees verder »

24 oktober 2019

Series van tientallen of honderden panelen bouwen: het gebeurt tegenwoordig ook op onze locaties in Nederland. In een volledig voor seriebouw toegeruste werkplaats doorlopen de panelen een route langs kleine 'afdelingen' waar monteurs één of enkele bewerkingen uitvoeren.
lees verder »

30 september 2019

Nieuwe collega's, bij Van Doren Engineers staan we erom te springen. We zoeken bijvoorbeeld monteurs, software-engineers, hardware-engineers, werkvoorbereiders en projectleiders. Ook als je nog nadenkt over een technische opleiding ben je bij ons aan het juiste adres.
lees verder »

4 juli 2019

Het optimaal schakelen van pompen en compressoren: we weten allemaal hoe belangrijk dat is voor de bedrijfszekerheid en proceskwaliteit. Maar wist je dat je met slim bij- en afschakelen ook flink kunt besparen op energie- en onderhoudskosten? Van Doren Engineers ontwikkelde hiervoor een doordacht besturingsconcept.
lees verder »

2 juli 2019

Personeel vinden. Het is voor veel technische bedrijven nog altijd de belangrijkste uitdaging van dit moment. Ook bij Van Doren Engineers zijn we er druk mee. En we mogen niet klagen: het vinden en binden van vooral jonge technici gaat ons de laatste tijd goed af! Werpen onze inspanningen van de afgelopen jaren nu hun vruchten af?
lees verder »

27 juni 2019

Standaardisatie is de toekomst, zo is de overtuiging van De RuwBouw Groep. Dit CRH-bedrijf, bekend van de merken Calduran, Heembeton en Dycore, bouwt daarom alle fabrieken om naar PCS7. Te beginnen met de veiligheidsbesturingen. De eerste twee projecten zijn afgerond. Van Doren Engineers vervulde hierin een belangrijke rol.
lees verder »

19 juni 2019

Samen met klanten, collega's en belangstellenden vierden we op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de opening van onze nieuwbouw in Panningen. Vrijdag trakteerden we klanten op een feestelijke middag. Zaterdag volgde een grootse open dag, gevolgd door een spetterend familiefestival voor al onze collega's en hun gezinnen. Wat hebben we een plezier gehad! lees verder »

21 mei 2019

Als jij een toekomst bij een grote speler in de elektrotechniek en industriële automatisering wel ziet zitten, zet zaterdag 15 juni dan zeker in je agenda! Op het openingsfestival van ons splinternieuwe pand in Panningen kun jij je carrière uitstippelen. Niet op zoek naar een baan, maar wel nieuwsgierig naar Van Doren Engineers? Ook dan ben je van harte welkom! lees verder »

10 mei 2019

Bijna klaar met school en op zoek naar een afwisselende baan in de techniek? Je aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging, een stageplek of een afstudeeropdracht? Of gewoon benieuwd hoe het eraan toegaat bij een vooraanstaande speler in elektrotechniek en industriële automatisering? Kom dan op dinsdag 21 mei naar onze banenavond in Breda. Je ziet met eigen ogen wat ons werk inhoudt, ontmoet onze collega's en kunt zelfs live solliciteren. lees verder »

18 april 2019

In de productielijnen van onze klanten passen we alleen de meest hoogwaardige componenten toe. Maar bewezen kwaliteit of niet; uiteindelijk kan elk product falen. Wist je dat je veel problemen zelf kunt oplossen, zelfs bij programmeerbare componenten? Hiermee bespaar je tijd en dus geld. Wij geven je graag een aantal praktische tips. lees verder »

09 april 2019

Indoor locatiebepaling in de industrie: het is nog altijd een uitdaging, zeker als je gaat voor uiterste precisie. Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan. Bij de automatisering van een grote cargo-hub op een Duitse luchthaven, gingen wij daarom op zoek naar de ideale oplossing voor nauwkeurige plaatsbepaling. Met succes! lees verder »

01 april 2019

Anno 2019 is het nog steeds zo dat mensen en processen zich vaak aanpassen aan applicaties, in plaats van andersom. Dat moet toch anders kunnen? Van Doren Engineers ging op onderzoek uit, innoveerde en ontwikkelde de Shopfloor Designer: een tool waarmee je voor iedere functie of rol een tailormade app ontwerpt, 100% afgestemd op de workflow van die persoon. lees verder »

21 maart 2019

Met een historie die honderdvijftig jaar teruggaat, is Baltussen Konservenfabriek in Driel de oudste nog bestaande conservenfabriek in Nederland. De potjes groenten en fruit - zonder conserveringsmiddelen en veelal biologisch - vinden gretig aftrek in binnen- en buitenland. Logisch dat bedrijfszekerheid hier vooropstaat. In samenwerking met Van Doren Engineers werd daarom de besturing van de afvullijn vervangen. lees verder »

12 maart 2019

Op maandag 1 april verruilen we de Slootsekuilen in Beringe definitief voor ons splinternieuwe pand aan de John F. Kennedylaan in Panningen. Benieuwd naar ons nieuwe onderkomen? Op zaterdag 15 juni houden we een feestelijke open dag. Graag tot dan! lees verder »

21 januari 2019

Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom benoemt de provincie Noord-Brabant inspirerende en innovatieve ondernemers tot 'Brabants Besten'. Onze directeur Jos van Doren mag deze titel sinds 16 januari ook dragen. Met trots, want zo werken we als Van Doren Engineers mee aan de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven en een sterke sociale Brabantse economie. lees verder »

29 november 2018

Installaties worden steeds complexer, en daarmee ook de oplossingen om de veiligheid te waarborgen. Hadden we in het verleden vaak genoeg aan één of twee noodstoprelais, tegenwoordig gebruiken we safety-PLC's met een veelheid aan safetyfuncties en in- en uitgangen. Op-en-top veilig, zou je zeggen. Maar is dat ook zo?
lees verder »

21 november 2018

Goed functionerende noodverlichting, we kennen allemaal het belang ervan. Maar de halfjaarlijkse service- en onderhoudsbeurt kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Zeker in luchtgeconditioneerde ruimtes zoals cleanrooms. Het goede nieuws is: het kan ook anders. Maak kennis met de voordelen van centraal gevoede noodverlichtingssystemen.
lees verder »

8 november 2018

Een nieuw pand zie je van dag tot dag groeien. Maar een transformatorhuis staat er ineens. Althans, zo ging het bij Aspen in Oss. Van Doren Engineers was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuw transformatorstation. Daarbij werd gewerkt volgens strikte veiligheidsnormen. lees verder »

1 november 2018

Jonge vaklieden optimaal klaarstomen voor een mooie toekomst in industriële automatisering. Met dat doel opende de Van Doren Engineers bedrijfsschool - een unicum in de regio - in september haar deuren. Het liep meteen storm. Met zeventien jongens en meisjes zijn alle plekken in het eerste jaar bezet. lees verder »

16 oktober 2018

Maar liefst 165 relaties en studenten beleefden op 15 oktober een verrassende ochtend in het sfeervolle Fata Morgana Paleis in de Efteling. Zij waren te gast bij ons tweejaarlijkse seminar. Bekijk de foto's voor een impressie. lees verder »

04 oktober 2018

De contouren van onze nieuwbouw in Panningen zijn inmiddels zichtbaar. Aan de John F. Kennedylaan verrijst een nieuwe productielocatie met kantoorruimtes, met een totale oppervlakte van 3.900 m2. Als ook de rest van de bouw volgens schema verloopt, verhuist onze vestiging in Beringe in het voorjaar van 2019 naar Panningen. lees verder »

19 september 2018

Op zoek naar een fijne baan? Of niet per se op zoek, maar wel benieuwd wat wij te bieden hebben? Kom naar onze banenavond op dinsdag 6 november. lees verder »

21 juni 2018

Cybercriminaliteit houdt de gemoederen flink bezig. Ook bij productiebedrijven. Maar welke risico's loop je precies in het PLC-, SCADA- en MES-domein? lees verder »

7 juni 2018

Hij heet Rogier Weevers, is 44 jaar, komt uit Geertruidenberg en heeft een elektrotechnische achtergrond. Sinds 1 juni is hij de nieuwe vestigingsleider van Van Doren Engineers Breda. lees verder »

30 mei 2018

De eerste palen voor onze nieuwbouw in Panningen zijn geslagen. Aan de John F. Kennedylaan bouwen wij een splinternieuwe productielocatie met kantoorruimtes... lees verder »

22 maart 2018

Weleens een probleem in een besturing opgespoord? Dan is bekend hoe tijdrovend dit kan zijn. Tenzij je de Trace-functie in de TIA S7-1500 en S7-1200 gebruikt. Zelfs met terugwerkende kracht is hiermee de oorzaak van een onregelmatigheid vast te stellen. lees verder »

7 april 2018

Hoe gaat het er bij Van Doren Engineers aan toe? Je ontdekt het tijdens de Open Dag op 7 april. Voor ervaren technisch talent en technisch talent in de dop. lees verder »

13 maart 2018

Hoe richten we de studierichting smart automation optimaal in? En wat hoort zeker thuis in het lesprogramma? Dit soort vragen komt aan bod in de werkveldadviesraad (WAR) van Avans Hogeschool in ′s-Hertogenbosch. Van Doren Engineers maakt hier deel van uit. Peter van den Berg, docent elektrotechniek: Wij hebben het bedrijfsleven heel hard nodig. Tegelijkertijd kiezen we onze partners heel zorgvuldig. lees verder »

01 maart 2018

PLC′s en zware wiskundige berekeningen; de combinatie is niet ideaal. Maar wat is dan de beste manier om wiskundige algoritmes toe te voegen aan PLC-code? Kun je bijvoorbeeld een pc-applicatie parallel laten draaien aan een besturing? De laatste tijd kwamen we bij verschillende projecten voor dit vraagstuk te staan. En dus stelden we een onderzoek in naar de oplossing. lees verder »

20 februari 2018

Fabrieken die plat komen te liggen, systemen die niet meer toegankelijk zijn: we weten allemaal hoe groot de impact van cybercriminaliteit kan zijn. Toch lopen veel (productie)bedrijven nog onnodige risico′s. Onze specialisten, opgeleid in ISA99, zetten in op bewustwording. lees verder »

8 februari 2018

Ons afvalwater zit vol medicijnresten. Maar niet lang meer, als het tenminste aan Bosman Watermanagement in Piershil ligt. Dankzij een uniek filtersysteem kunnen medicijnresten nu eenvoudig en relatief goedkoop uit het water worden gehaald. lees verder »

1 februari 2018

In november vond in Nürnberg SPS IPC Drives plaats, Europa′s grootste vakbeurs voor elektrische automatisering. Voor het eerst was Van Doren Engineers niet alleen als bezoeker, maar ook als standhouder vertegenwoordigd. lees verder »

28 november 2017

Benieuwd wat Van Doren Engineers zoal doet? Interesse in een kijkje achter de schermen? Of op zoek naar een baan, stage of afstudeeropdracht in de techniek? Bezoek dan op dinsdag 28 november onze open avond in Boekel, Beringe of Breda. Op alle drie de vestigingen zijn onze deuren geopend van 16.30 tot 21.00 uur. lees verder »

24 oktober 2017

De inzichten over de beste locatie voor een frequentieomvormer zijn niet altijd hetzelfde geweest. Was vroeger positionering op of bij de motor gangbaar; een jaar of tien geleden was de tendens juist om het apparaat in het besturingspaneel te plaatsen. Wat is vandaag de dag het advies? Bij Van Doren Engineers krijgen we die vraag regelmatig. We zetten de belangrijkste keuzecriteria graag op een rij. lees verder »

17 oktober 2017

Bezoek een willekeurig attractiepark ter wereld en je kunt er zomaar een tegenkomen: een zweef- of draaimolen van Wooddesign Amusement Rides in Vught. Compleet met besturing en bekabeling door Van Doren Engineers. De techniek lijkt simpel, maar schijn bedriegt. Op het gebied van veiligheid wordt niets aan het toeval overgelaten. lees verder »

10 oktober 2017

Dat HART een waardevol protocol is voor het instellen en uitlezen van analoge sensoren, is bekend. Dat er systemen op de markt zijn om de meetwaarden van HART-sensoren te presenteren op een beeldscherm idem dito. Toch is er geen algemeen bekende oplossing voor het binnenhalen van die waarden in PLC, HMI of SCADA. Tijd voor een onderzoek, vonden wij. lees verder »

3 oktober 2017

Bavaria typisch Brabants? Jazeker, maar werelds tegelijk. In Ethiopië, zo'n 125 kilometer van de hoofdstad Addis Abeba, brouwt Bavaria sinds 2015 Habesha-bier. Een fris en fruitig bier met een smaakbeleving die perfect is afgestemd op de wensen van de Afrikaanse consument. Van Doren Engineers is kind aan huis in de brouwerij voor alle werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. lees verder »

25 september 2017

Zondagochtend vroeg bereikte ons het droevige bericht dat onze collega Jo Gooijen (53), zijn vrouw Brigitte (51) en hun dochter Anouk (20) om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk. Op de A67 bij Rüsselsheim in Duitsland zijn zij het slachtoffer geworden van een spookrijder in een vrachtwagen. Jo, Brigitte en Anouk, die op de terugweg waren van een vakantie in Oostenrijk, hadden geen enkele kans en overleden ter plekke. lees verder »

25 september 2017

6 panden, 67 bedrijfsauto's, 25.000 visitekaartjes en zo'n 1.254 kledingstukken van Van Doren Engineers zijn de afgelopen weken van een nieuw logo voorzien. Aanleiding is de grootste huisstijlwijziging in onze 62-jarige historie. lees verder »

4 juli 2017

Besturingspanelen zien er op het eerste oog nog hetzelfde uit als jaren geleden. Toch is het vakgebied van paneelbouw volop in ontwikkeling. Slimmere technieken dienen zich aan, doorlooptijden worden steeds korter en de kwaliteit van tekeningen stijgt. Welke ontwikkelingen spelen er nog meer? En hoe uiten die zich bij Van Doren Engineers? In gesprek met John Beijers, manager OEM bij Van Doren Engineers. lees verder »

27 juni 2017

Keuze uit 4.400 potgrondrecepten en binnen 24 uur afgeleverd, dat is de belofte van Jiffy. Tot voor kort werd die belofte waargemaakt vanuit diverse productielocaties in Nederland, met onder meer een ERP-pakket, een mengprogramma, bonnetjes, briefjes en walkietalkies. Vandaag de dag staat er één hypermoderne plant in Zwijndrecht, waar ERP, MES (Manufacturing Execution System), WMS (Warehouse Management Systeem), SCADA en productie-ICT volledig zijn geïntegreerd.
lees verder »

20 juni 2017

Goed voor je medewerkers zorgen en ze de juiste ontwikkelingsmogelijkheden bieden: dat is volgens ons de basis van duurzame inzetbaarheid. Maar goed werkgeverschap is meer. Zo vinden we het belangrijk om kansen te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen, op weg naar een mooie toekomst. Dat doen we via trainings- en opleidingsprogramma's in onze eigen Van Doren Academy, maar ook met maatschappelijke partners zoals Kleurrijk Talent. lees verder »

13 juni 2017

Maasvlakte 2 vormt sinds 2016 letterlijk en figuurlijk een tweede thuishaven voor Sif Group. Op een terrein van 42 hectare bouwde het staalconstructiebedrijf uit Roermond in nog geen jaar tijd een indrukwekkende productiefaciliteit voor het assembleren en coaten van offshore funderingen voor windmolens. Daarna vinden deze monopiles met een gemiddelde diameter van 7,5 meter, 80 meter lengte, en een gewicht van 1200 ton hun weg naar verschillende windmolenparken in de Noordzee. lees verder »

April 2017

Van Doren Engineers is sinds kort sponsor van het Ontdeklab in Panningen. Het Ontdeklab is de plek waar basisschoolleerlingen vanaf jonge leeftijd (8 jaar) op een ontdekkende manier met techniek in contact komen. Het streven is dat dit Ontdeklab op termijn meehelpt een nieuwe generatie technisch geschoolde medewerkers op te leiden. lees verder »

April 2017

Techniek leeft! Dat bleek wel tijdens TechTown Boekel op zaterdag 1 april. Samen met tien andere technische bedrijven in Boekel stelden wij onze deuren open voor iedereen die geboeid is door techniek of er meer over wil weten. De belangstelling was groot. We begroetten niet alleen honderden kinderen met hun ouders, maar bijvoorbeeld ook middelbare scholieren die voor een studiekeuze staan, werkzoekenden in de techniek, collega's met hun gezinnen en andere belangstellenden. lees verder »

Maart 2017

PLC-software die de eigen technische dienst makkelijk kan doorgronden, onderhouden en aanpassen, liefst in de vorm van een ladderdiagram. Het is de wens van tal van productiebedrijven. Van Doren Engineers, al jaren druk met data-engineering, heeft de afgelopen tijd stevig geïnvesteerd in de oplossing. Binnenkort lanceren we het resultaat: een codegenerator met gestructureerde ladderdiagrammen als output. lees verder »

Maart 2017

Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin steunen het Indiase goede doel Udavum Karangal met € 17.082,20. Daar bovenop gaf ontwikkelingshulporganisatie Wilde Ganzen een premie van € 8.541,10. Met de sponsoring wordt een multifunctionele hal voor een gezondheidscentrum in Coimbatore gefinancierd. lees verder »

Januari 2017

Van Doren Engineers is 2017 ingegaan met een nieuwe directie. Cor en Marcel van Doren, die het bedrijf in 1988 overnamen van pa en ma Van Doren, vinden het tijd om een stapje opzij te doen. Hun opvolger vonden zij in Roger Heugen (37), afkomstig uit de eigen gelederen van het bedrijf. Samen met Jos van Doren, die als enige broer aanblijft in de directie, staat hij vanaf nu aan het roer bij Van Doren Engineers. lees verder »

Januari 2016

Bij van Doren wordt al een aantal jaar 'gedroomd' over een ontwikkelteam in India. Niet alleen vanwege de gunstige lonen maar vooral omdat India een groot aanbod aan specialistische programmeurs huisvest. lees verder »

December 2016

De verkoop van industriële robots heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. 2015 was een recordjaar met maar liefst 248.000 verkochte robots wereldwijd. Ter vergelijk: in 2009 waren dat er nog 60.000. En het eind van de groei is nog lang niet in zicht, voorspelt de International Federation of Robotics (IFR). De verwachting is dat er in 2018 wereldwijd zo'n 2,3 miljoen robots 'aan het werk' zijn in fabrieken. lees verder »

November 2016

De PL- en SIL-normering vormen een belangrijke basis voor machineveiligheid. Jarenlang is geprobeerd om deze twee normen samen te voegen, maar zonder resultaat. Dit betekent dat de beide standaarden gewoon naast elkaar blijven bestaan. Wel is de PL-norm aangescherpt. Wat is er precies veranderd? En wat is het verschil tussen beide normeringen? lees verder »

November 2016

Productiestilstand is een dure aangelegenheid. Niet voor niets kloppen bedrijven in de procesindustrie steeds vaker bij ons aan voor oplossingen om de betrouwbaarheid en meetzekerheid van de meetinstrumenten te bewaken. lees verder »

November 2016

Een architect van logistieke concepten: zo omschrijven Peter Leerintveld en Pieter Mäkel hun bedrijf Logitrade. De system integrator voor praktische interne bedrijfslogistiek in Uden ontwikkelt transport- en opslagsystemen, meet- en weegoplossingen en orderpick-concepten voor organisaties met grote logistieke uitdagingen. lees verder »

November 2016

Een grote opkomst, een inspirerende sfeer en boeiende discussies en eyeopeners. Ons seminar ‘Robotica, power HMI en codegeneratie, dichterbij dan je denkt’, op 24 oktober in de Efteling, gaf een interessante inkijk in de ontwikkelingen in de industriële automatisering. Prikkelende stellingen en interactieve stemkastjes gaven het programma een extra dimensie. Duidelijk werd dat onze branche aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen. lees verder »

Oktober 2016

Van welke teler komen bepaalde gewassen, en van welk perceel precies? En in welke batches is de aangeleverde oogst uiteindelijk terechtgekomen? Voedselverwerkende bedrijven zijn door de wettelijke keuringsinstanties verplicht om deze zeer specifieke gegevens op elke verpakking te zetten. Dat vraagt om een uitgekiend track-andtracesysteem. lees verder »

Oktober 2016

Steeds meer system integrators en hun klanten ervaren de voordelen van data-engineering. Het bundelen en standaardiseren van data leidt tot efficiëntere ontwerpprocessen, meer uniformiteit en kortere doorlooptijden. Bij Van Doren Engineers werken we met Typical Manager van Yellax. Opdrachtgevers kunnen van onze standaard gebruikmaken, maar ook zelf een standaard (laten) ontwikkelen. lees verder »

September 2016

Maar liefst 20 medewerkers van Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin staan op 9 oktober aan de start van de DDL Marathon in Eindhoven. Net zoals vorig jaar zijn we dus weer goed vertegenwoordigd! lees verder »

Augustus 2016

Officieel is hij nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar bij Van Doren Engineers hebben we ‘m in huis: de Microsoft HoloLens! Wie denkt dat het hier gaat om een nieuw speeltje voor techneuten, heeft het mis. lees verder »

Mei 2016

Alle PLC’s in de fabriek gelijktijdig en centraal beheren, zonder dat daar een duur engineeringpakket aan te pas komt: de nieuwe SIMATIC Automation Tool van Siemens maakt dit mogelijk. Hiermee hebt u via één tool toegang tot alle PLC’s in de fabriek. Een heleboel functies zijn daarmee centraal te regelen. lees verder »

Mei 2016

Wil je de nieuwste innovaties in industriële automatisering ontdekken, dan mag je de Hannover Messe niet missen. Van Doren Engineers was hier eind april dan ook twee volle dagen te vinden. Dit jaar zelfs met een extra grote delegatie, want er gebeurt veel in ons vakgebied en wij willen ‘alles’ zien en meekrijgen. lees verder »

Mei 2016

Jongeren hebben volop belangstelling voor techniek, dat bleek nogmaals tijdens TechTown Boekel op 2 april. Maar willen we later van hun talenten profiteren, dan is het wel belangrijk om hun enthousiasme continu te voeden en aan te wakkeren. Bij Van Doren Engineers zijn we ons heel goed bewust van onze verantwoordelijkheid hierin. lees verder »

Mei 2016

Op dinsdag 24 mei en dinsdag 31 mei zetten onze vestigingen in Breda en Beringe de deuren open. Interesse in een baan, afstudeeropdracht of stage in de techniek? Of in een kijkje achter de schermen? Op 24 mei kun je tussen 16:30 en 21:00 in Breda binnenlopen en op 31 mei tussen 16:30 en 21:00 in Beringe. lees verder »

April 2016

Bij het programmeren van een PLC vormt een klantspecifieke standaard vaak het uitgangspunt. Maar Van Doren Engineers heeft zelf natuurlijk ook een duidelijke visie als het op PLC-software aankomt. Een visie die zich onderscheidt in de markt. Dit heeft te maken met de uitgebreide aandacht voor ‘leesbaarheid’ en gebruiksgemak voor derden én onderhoudsvriendelijkheid op de lange termijn. lees verder »

April 2016

Bij de upgrade van de productielocatie van MSD Biotech in het Duitse Burgwedel, heeft Van Doren Engineers de Grand Award for Safety Excellence gewonnen. MSD prees onze voorbeeldrol op het gebied van veilig werken en de positieve uitstraling daarvan op andere (sub)contractors. Een mooie bevestiging van onze voortdurende inzet op veiligheidsbewustzijn! lees verder »

April 2016

Klanten optimale kostenefficiency bieden bij de bouw van schakelkasten. Met dat doel opende Van Doren Engineers in 2010 de vestiging in het Slowaakse Nitra. Inmiddels hebben veel OEM-bedrijven de weg naar Slowakije rechtstreeks gevonden en komen de opdrachten uit heel Europa. En het einde van de groei is nog niet in zicht. Voor de komende jaren liggen er ambitieuze plannen op tafel. lees verder »

Maart 2016

Van Doren Engineers mag zich ook het komende jaar Best Managed Company noemen. Deloitte en ING organiseerden het Best Managed Companies-programma voor het achtste achtereenvolgende jaar in samenwerking met Erasmus Rotterdam School of Management, Erasmus Centre for Entrepreneurship en Management Team. lees verder »

Maart 2016

Op 13 en 14 april is in Den Haag het Totally Integrated Automation Event van Siemens. Een evenement dat volledig in het teken staat van de ontwikkelingen in de industriële automatisering en digitalisering. Siemens geeft zijn visie op de digitale toekomst en presenteert de nieuwste innovaties. Van Doren Engineers is als Solution Partner natuurlijk ook aanwezig. Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek. lees verder »

Maart 2016

De interesse in biogas als bron van duurzame energie groeit. In 2010 leverde Pentair Haffmans de eerste biogasopwaardeerinstallatie voor commercieel gebruik. Inmiddels worden de geavanceerde biogasopwaardeerinstallaties wereldwijd aangeboden en zijn er diverse projecten in Europa opgeleverd, bijvoorbeeld in Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Met Van Doren Engineers als projectpartner voor de volledige bekabeling van de installaties. lees verder »

Maart 2016

Op zaterdag 2 april zetten acht technische bedrijven op De Vlonder in Boekel hun deuren wagenwijd open tijdens TechTown Boekel. Eén ervan is Van Doren Engineers. Interesse in een baan, afstudeeropdracht of stage in de techniek? Of in een kijkje achter de schermen? Loop dan tussen 10.00 en 15.00 uur bij ons binnen! lees verder »

Maart 2016

Robotica, power HMI en codegeneratie klinken wellicht als een ver-van-mijn-bedshow voor de PLC- en SCADA-programmeur. Maar vergis je niet: deze ontwikkelingen komen in rap tempo dichterbij. Wat houden ze precies in? En wat betekent dit voor de programmeur? Dit zijn de centrale thema’s van het seminar van Van Doren Engineers op 24 oktober. lees verder »

Maart 2016

Enig idee hoeveel handleidingen en instructies er zijn binnen uw organisatie? De technologie in de moderne productieomgeving of machinefabriek neemt alsmaar toe, en daarmee ook de hoeveelheid documentatie. Maar hoe makkelijk krijgt u net dat ene document gevonden wanneer een component aan vervanging toe is of een machine opnieuw moet worden ingesteld? Van Doren Engineers presenteert de oplossing: de QR Service... lees verder »

Januari 2016

Dat Van Doren Engineers veel waarde hecht aan opleiding en ontwikkeling, is voor de meeste mensen al duidelijk. Dat we dit in zeer brede zin oppakken en inzetten, blijkt uit de sponsoring van een bijzonder project waaraan onze oud-stagiair Sjoerd deelneemt. Namelijk de bouw van de Da Vinci Ice Bridge in Finland! De voorbereidingen zijn in volle gang en begin januari gaat het team van Sjoerd naar Finland om daadwerkelijk te ‘bouwen’... lees verder »

November 2015

Van Doren Engineers Breda is vanaf nu geheel verhuisd van de Takkebijsters 19 A naar Takkebijsters 53. Naast de afdeling Panelenbouw die al langere tijd gebruik maakte van een van de werkplaatsen op de Takkebijsters 53 zijn nu ook alle medewerkers in de kantooromgeving, waaronder de afdeling Projectmanagement, Calculatie, Inkoop, Hardware engineering en Software engineering, ingetrokken in het nieuwe pand... lees verder »

Oktober 2015

Van Doren Engineers in Nitra verhuist per 1 oktober naar een grotere productielocatie. Mede doordat steeds meer van onze klanten rechtstreeks de weg naar Slowakije weten te vinden, heeft de bouw van schakelkasten op deze locatie een enorme vlucht genomen.. lees verder »

Oktober 2015

Hoe beheer je recepturen in installaties met één PLC? Tot voor kort bestond hiervoor geen eenduidige oplossing. Van Doren Engineers ontwikkelde daarom een ‘eenvoudige’ receptbeheerapplicatie. lees verder »

September 2015

Het ontwikkelen van speciaalmachines, volledig toegespitst op het productieproces van de klant: dat is het specialisme van Sanders Machinebouw in Liempde. Daarbij zoekt het bedrijf regelmatig de samenwerking op met gelijkgestemde partners, zoals Van Doren Engineers. Onlangs verzorgden beide familiebedrijven samen de automatisering van een compleet transportsysteem voor een Duitse opdrachtgever in de foodindustrie. Van handmatige naar automatische producthandling, inclusief robotica. lees verder »

September 2015

Het vervangen van de besturing van een machine is dé gelegenheid om de switch te maken van een mechanische naar een elektrische machineaandrijving. Aandrijftechniek is – naast onder meer besturingsvervanging – een van de specialismen van Van Doren Engineers. Steeds meer machinebouwers doen bij retrofits dan ook stelselmatig een beroep op onze expertise. lees verder »

September 2015

Vijf sportievelingen van Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin behaalden vorig jaar september de eindstreep van de Marathon van Berlijn. Hun prestatie werkt aanstekelijk, want op 11 oktober 2015 maken maar liefst 23 medewerkers van de beide bedrijven hun opwachting bij de DLL Marathon in Eindhoven. Het geld dat zij hiermee inzamelen, gaat naar Udavum Karangal in India. lees verder »

April 2015

Interesse in een kijkje achter de schermen bij Van Doren Engineers? Reserveer dan zaterdag 11 april in uw agenda. Van 10.00 tot 15.00 uur staan de deuren van ons nieuwe pand aan De Vlonder 3 in Boekel wagenwijd open voor iedereen die meer wil weten over onze activiteiten. U kunt rekenen op een complete indruk van ons bedrijf, met onder meer rondleidingen, proefopstellingen en activiteiten voor de jeugd. lees verder »

April 2015

Wie zich oriënteert op een toekomst in de techniek, moet op zaterdag 11 april in Boekel zijn. Het nieuwe evenement TechTown Boekel staat volledig in het teken van interessante banen, leer-werktrajecten en stage- en afstudeermogelijkheden in de techniek. TechTown Boekel vindt plaats op De Vlonder en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. lees verder »

April 2015

We schrijven 1955. Elektra is in opkomst en Jan van Doren begint voor zichzelf als elektricien in Boekel. Terwijl hij overal in het dorp elektra aanlegt, bestiert zijn vrouw Sjaantje de bijbehorende winkel met audio, witgoed en geluidsdragers. Het is het prille begin van wat vandaag de dag Van Doren Engineers is. lees verder »

Maart 2015

Bij projectonderwijs gaat het erom dat leerlingen een professionele aanpak ontwikkelen. Leerlingen moeten niet meteen aan de slag, maar eerst nagaan wat ze precies moeten weten of uitzoeken voor ze aan de slag kunnen. Deelopdrachten helpen daarbij. lees verder »

Januari 2015

Hoe ziet de industriële automatisering eruit in 2025? Welke veranderingen staan ons te wachten? Die vragen stonden centraal tijdens het seminar van Van Doren Engineers. lees verder »

December 2014

Storingen, ongevallen en brand. Gebrekkig onderhoud aan uw elektrotechnische installatie kan rampzalige gevolgen hebben. Een tijdige NEN-inspectie is dan ook vancruciaal belang voor een veilige werkomgeving. Wist u dat u ook hiervoor terecht kunt bij Van Doren Engineers?  lees verder »

December 2014

Wilskracht. Daar komt het op aan bij het lopen van een marathon. De mannen van Van Doren Engineers bleken op zondag 28 september uit het juiste hout gesneden. Alle vijf behaalden ze de eindstreep van de Marathon van Berlijn!  lees verder »

December 2014

De vestiging van Van Doren Engineers in het Slowaakse Nitra blijft niet alleen groeien; onlangs ontving deze ook het Bonity-keurmerk 2013. Onderzoeksbureaus SIS en NISSR toetsen elk jaar de kredietwaardigheid van ondernemingen die actief zijn in de financiële en industriële sector in Slowakije. Onze vestiging in Nitra kwam moeiteloos door de test en staat daarmee op de lijst van meest betrouwbare bedrijven.  lees verder »

December 2014

Uitdagende projecten vragen om de juiste expertise, creatieve oplossingen en perfecte samenwerking. Zeker bij een extreem korte doorlooptijd en strakke tijdschema’s. Voor Saco Airport Equipment en Van Doren Engineers kwamen al deze uitdagingen samen in een prestigieus uitbreidingsproject: een capaciteitsverdubbeling van een logistieke luchtvrachthub in Duitsland. Na een vliegende start werd de eerste fase van het project afgelopen oktober succesvol opgeleverd. lees verder »

December 2014

Het is inmiddels een mooie traditie: het tweejaarlijkse seminar van Van Doren Engineers in Efteling Bosrijk. Op maandag 22 december is het weer zover. Deze keer staat ons seminar in het teken van toekomstige ontwikkelingen in de industriële automatisering. Daarbij richten we de blik op 2025. Welke vernieuwingen staan ons de komende tien jaar te wachten? Een interessant thema, zo blijkt uit de vele aanmeldingen. Het seminar was in no time volgeboekt!  lees verder »

December 2014

Inzicht is de basis van verbetering. Steeds meer productiebedrijven investeren daarom in een directe koppeling tussen hun productie- en ICT-omgeving. Zo ook een grote groenteproducent en -verwerker in het zuiden van ons land. Van Doren MES ontwikkelde een systeem dat de ingaande en uitgaande stroom producten op de bewerkingslijn realtime meet én registreert.  lees verder »

December 2014

Van Doren Engineers behoort ook dit jaar tot een van de beste geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte en ING afgelopen donderdag 4 december bekend.  lees verder »

September 2014

Hebt u het al gezien? Op onze vertrouwde locatie aan De Vlonder in Boekel is een fraai nieuw gebouw verrezen. Stijlvol maar vooral functioneel en duurzaam. Onze nieuwbouw vormt wat ons betreft hét bewijs dat praktisch en energiezuinig prima samengaan.  lees verder »

September 2014

Hebt u het al gezien? Op onze vertrouwde locatie aan De Vlonder in Boekel is een fraai nieuw gebouw verrezen. Stijlvol maar vooral functioneel en duurzaam. Onze nieuwbouw vormt wat ons betreft hét bewijs dat praktisch en energiezuinig prima samengaan.  lees verder »

September 2014

In ons vakgebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Vooruitkijken is lastig, maar o zo belangrijk. Bij Van Doren Engineers is de blik continu op de toekomst gericht. Daarom houden wij op maandag 22 december een seminar met het thema ‘Industriële automatisering in 2025’. Locatie is Efteling Bosrijk, op een steenworp afstand van de wondere wereld van de Winter Efteling.  lees verder »

September 2014

Van Doren Engineers en Dutch Plantin trekken de stoute schoenen aan! Op zondag 28 september 2014 nemen wij met een team van vijf mensen deel aan de Marathon van Berlijn. Onze doelstelling? Een sportieve prestatie neerzetten én geld inzamelen voor een goed doel: onderwijs voor kinderen in India. lees verder »

Juni 2014

Wilskracht, verantwoordelijkheid nemen en sociaal werkgeverschap. Het zijn drie kernwaarden die diep geworteld zitten in het DNA van Van Doren Engineers en Dutch Plantin. Twee zusterbedrijven die qua activiteiten compleet verschillend zijn, maar wel hetzelfde in het leven staan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de visie van de eigenaren, de broers Cor, Marcel en Jos van Doren.  lees verder »

Mei 2014

In veel branches is hergebruik van materialen de normaalste zaak van de wereld. Maar in de elektrotechnische industrie nog niet. PartTracker wil daar verandering in brengen. Het bedrijf biedt elektrotechnische bedrijven de kans om overtollige voorraden van nieuwe én gebruikte producten te verhandelen. Het doel: de gebruikscirkel van een product rond maken. Van Doren Engineers ondersteunt het initiatief en biedt via PartTracker overtollige voorraden aan. lees verder »

Mei 2014

Werkt u met Siemens SIMATIC S5? Misschien hebt u vernomen dat de ondersteuning van Siemens vanaf 2016 vervalt. Maar reden tot paniek is er allerminst: Van Doren Engineers blijft de S5 gewoon ondersteunen. lees verder »

Mei 2014

Wie weleens over de Vlonder in Boekel rijdt, ziet onze nieuwbouw gestaag vorderen. Ons huidige pand is te klein geworden en we kijken dan ook reikhalzend uit naar het moment dat we ons nieuwe gebouw kunnen betrekken.  lees verder »

Mei 2014

De continuïteit van de productieprocessen van onze klanten ligt ons na aan het hart. Dit blijkt uit onze reguliere dienstverlening, maar zeker ook uit onze aanpak bij incidenten en in noodsituaties. Bij Vestjens in Haelen kunnen ze hierover meepraten. Het stroverwerkingsbedrijf werd begin dit jaar getroffen door een grote brand en was binnen een kleine week weer volledig operationeel.  lees verder »

Mei 2014

De M2L-energieverdeler van Eaton is een geïntegreerde oplossing voor middenspanningsaansluiting, transformator én laagspanningsverdeling. Sinds 2009 is deze leverbaar voor vermogens tot 2 MVA. Van Doren Engineers past de gecombineerde energieverdeler toe bij de Sif Group in Roermond. Met succes: de klantvoordelen ten opzichte van de conventionele oplossing zijn enorm.  lees verder »

Mei 2014

Van Doren Engineers trekt de stoute schoenen aan! Op zondag 28 september 2014 nemen wij met een team van vijf mensen deel aan de Marathon van Berlijn. Ons doel is tweeledig: een sportieve prestatie neerzetten én geld inzamelen voor een goed doel, namelijk onderwijs voor kinderen in India.  lees verder »

Mei 2014

De afgelopen maanden leverde Nederland volop topprestaties in Sotsji. Niet alleen op het ijs en in de sneeuw, maar ook in de lucht! In het Sotsji Adventure Park, een nieuw pretpark nabij het olympisch dorp, bouwt het Limburgse Vekoma Rides namelijk een gigantische achtbaan van 60 meter hoog. Van Doren Engineers verzorgde de elektrotechnische supervisie in opdracht van de attractiebouwer. lees verder »

Mei 2014

Je kunt tegenwoordig geen nieuwsbrief openslaan of het gaat over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een nieuwe auto die op aardgas rijdt, een zonnepaneel op het dak of een bijdrage aan een goed doel...  lees verder »

December 2013

Pim Bexkens is werkzaam bij Van Doren Engineers waar hij een leer-werktraject volgt aan het ROC de Leijgraaf in Veghel. ROC de Leijgraaf heeft drie leerlingen genomineerd die deelnemen aan de landelijke ‘Uitblinker van het Jaar’ verkiezing 2014. Pim is één van de genomineerde leerlingen die kans maakt om deze titel in de wacht te slepen.  lees verder »

November 2013

Wie piepschuim zegt, zegt Kingspan Unidek. Bij dit bedrijf, met de hoofdvestiging in Gemert, komen talloze oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren tot stand. Allemaal op basis van het milieubesparende isolatiemateriaal EPS. Voor een efficiënte inzet van een van de productielijnen ontwikkelde Van Doren MES een intelligente ‘scheduling tool’. Het resultaat: meer capaciteit, minder restafval.  lees verder »

November 2013

De jeugd van nu is ons specialisme van de toekomst. Bij Van Doren Engineers steken we dan ook veel energie in de ontwikkeling en opleiding van jong talent. Dit doen we binnen onze eigen Van Doren Academy. En met succes! Onze vakkanjer Pim Bexkens veroverde dit jaar de bronzen medaille op de WorldSkills in Leipzig. Ook werden we op een haar na door Kenteq verkozen tot Beste Leerbedrijf 2013.  lees verder »

November 2013

Het is volop in het nieuws geweest: Microsoft stopt met de support voor Windows XP. Veel bedrijven ontkomen er niet aan om op korte termijn actie te ondernemen. In de industrie ligt het gelukkig net even anders. Wat kunt u verwachten?  lees verder »

November 2013

Regelmatig een back-up maken van gewijzigde software: iedere engineer weet hoe belangrijk dit is. Toch komt het er vaak te weinig van. Met alle risico’s van dien. Steeds meer productiebedrijven maken daarom gebruik van slimme oplossingen voor versiebeheer van PLC-software. Van Doren Engineers biedt ondersteuning bij de inrichting van deze pakketten.  lees verder »

November 2013

Met de lancering van de nieuwe PLC’s S7-1200 en S7-1500, introduceerde Siemens ook de TIA Portal. Dit is het nieuwe softwareplatform om deze nieuwe generatie PLC’s te programmeren. Van Doren Engineers volgt de ontwikkelingen op de voet en is druk bezig om de mogelijkheden van de TIA Portal in kaart te brengen. Dit doen we voor de S7-1200, S7-1500 en de nieuwe generatie HMI-panels, maar ook voor hun ‘voorgangers’, de S7-300 en S7-400 met de huidige HMI-panels Onze kennis delen wij graag. Onze ervaringen zijn toegespitst op V12 van de TIA Portal.  lees verder »

2-7 juli 2013

Op de WorlsSkills, het wk voor beroepen, heeft Pim Bexkens een Bronzen medaille gewonnen in de vakdiscipline Manufacturing Team Challenge. Met deze medaille op zak laat Pim zien dat hij als elektro specialist van zijn team mee kan met de beste vakmensen ter wereld. Pim volgt bij Van Doren Engineers een BBL leer- werktraject waarin hij en zijn collega’s middels de Van Doren Academy aanvullend worden opgeleid op het vakgebied elektrotechniek en industriële automatisering. Als werkgever van dit jonge talent is Van Doren Engineers ontzettend trots op deze prestatie. Hierbij willen we Pim en zijn teamgenoten Robbert-Jan en Wouter van harte feliciteren. U leest alles over deze bijzondere prestatie in het onderstaande persbericht:  lees verder »

24 juni 2013

Begin dit jaar bracht Siemens een nieuwe PLC op de markt: de S7-1500. Deze vervanger van de S7-300 en de S7-400 zal in de toekomst een belangrijke rol vervullen binnen Van Doren Engineers. Om tijdig de juiste kennis en ervaring op te doen, hebben we een hoogwaardige proef-procesinstallatie ontwikkeld, met als hart de Siemens S7-1500.  lees verder »

24 juni 2013

Hotels en sport- en wellnesscentra kennen vaak een enorme energievraag. Logisch dat Fitland bij de bouw van Fitland XL Helmond Suytkade de samenwerking zocht met R&R Systems bv, ook wel bekend als ‘De Energieverdieners’. R&R Systems zorgde voor een duurzame energieoplossing en werkte voor de besturing daarvan samen met Van Doren Engineers. Het resultaat: een enorme energiebesparing en een zeer korte terugverdientijd.  lees verder »

24 juni 2013

Van Doren Engineers is samen met vijf andere Kenteq Erkende leerbedrijven genomineerd voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in regio Zuid. In deze verkiezing strijden leerbedrijven in de techniek uit de provincies Brabant, Limburg en Zeeland tegen elkaar. De genomineerden kwamen als meest aansprekende bedrijven uit de bus. lees verder »

24 mei 2013

Boekel, 23 mei 2013 – Van Doren Engineers is uitgeroepen tot een van de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte deze week bekend. De kwalificatie maakt deel uit van het ‘Best Managed Companies' programma dat Deloitte in samenwerking met ING, VNO-NCW en TiasNimbas Business School organiseert. Deloitte concludeert dat Van Doren Engineers en de andere Best Managed Companies 2013 goed scoren op het thema ‘Is your comfort zone futureproof?'.  lees verder »

2 mei 2013

Peka Kroef verwerkt per dag 600 ton aardappelen tot krieltjes, aardappelschijfjes en vele andere aardappelspecialiteiten. Allemaal dagverse producten die de volgende ochtend al in de supermarkt liggen. Continuïteit van de productieprocessen is dan ook van levensbelang. Voor de industriële automatisering werkt Peka Kroef al jaren samen met Van Doren Engineers. Productiedirecteur Ron van Vonderen legt uit waarom.  lees verder »

2 mei 2013

Case Packing Systems (CPS BV) in Stramproy bouwt in opdracht van het Amerikaanse Simplot elf grote verpakkingslijnen voor de plant in Boise Idaho. Typerend is de variëteit aan verpakkingsmogelijkheden per lijn, voor zowel horizontaal als verticaal verpakken. CPS schakelde Van Doren Engineers Beringe in...  lees verder »

2 mei 2013

Vakken vullen in de supermarkt, terwijl je interesses bij techniek liggen. Zonde, toch? Bij de Van Doren Academy kunnen jonge techneuten voortaan op zaterdag en in vakanties bijverdienen in hun eigen vakgebied. In samenwerking met opdrachtgever FrieslandCampina ontwikkelde Van Doren Engineers een uniek programma hiervoor. “Een win-winsituatie”, vindt Frans Verwijst, hoofd technische dienst bij FrieslandCampina.  lees verder »

2 mei 2013

Onze dienstverlening aanscherpen, kwaliteit borgen en nog meer toegevoegde waarde leveren. Via certificeringen geven wij onze voortdurende professionalisering handen en voeten. De afgelopen tijd behaalde Van Doren Engineers de volgende certificeringen...  lees verder »

2 mei 2013

Kort geleden heeft Siemens een nieuwe PLC op de markt gebracht: de S7-1500. Dit is de toekomstige vervanger van de S7-300 en de S7-400. In de PLC zit een display verwerkt voor eenvoudige diagnose. De S7-1500 heeft een bouwgrootte vergelijkbaar met de S7-300 en verwerkt signalen sneller dan de S7-400. De PLC is net als de S7-1200 te programmeren met de TIA Portal V12. De S7-1500 zal in de toekomst een belangrijke rol vervullen bij Van Doren Engineers.  lees verder »

2 mei 2013

Sneller en efficiënter werken, dat is het grote voordeel van ‘projectopties’ in EPLAN. Van Doren Engineers schafte deze module onlangs aan vanwege de interessante voordelen bij modulair ontwerp. Alle opties die in een project zijn ondergebracht, zijn in een handomdraai uit een centrale dialoog te configureren. Zo hebben we in slechts enkele muisklikken alle informatie bij de hand die van toepassing is op een specifiek paneel en kunnen we eenvoudig met meerdere mensen aan één project of besturingskast werken. Het resultaat: kortere doorlooptijden en minder kans op fouten.  lees verder »

2 mei 2013

Vanaf 2020 is energieneutraal bouwen de norm. Optimale isolatie is daarbij topprioriteit. Voor IKO Insulations, producent van PIR-isolatie, betekent dit een forse uitbreiding van de productiecapaciteit. Hiervoor bouwt het bedrijf een compleet nieuwe plant in Frankrijk. Samen met onze opdrachtgever SMA Machine Constructions uit Mierlo realiseren  lees verder »

8 april 2013

Boekel, 8 april 2013 – Van Doren Engineers, systeemintegrator met vier vestigingen in Nederland en één in Slowakije, kreeg onlangs het certificaat Siemens Solution Partner uitgereikt. Hiermee behoort het tot een selecte groep bedrijven die gecertificeerd zijn voor het programmeren van complexe (proces)besturingen met PCS 7. Dit is het geïntegreerde besturingssysteem van Siemens voor toepassingen in de (proces)industrie...  lees verder »

13 december 2012

In opdracht van Unilever in Oss verving Van Doren Engineers binnen enkele dagen de complete elektrische besturing van de Soffrito-installatie. Deze installatie is bedoeld voor het koken van zonnebloem- en olijfolie, waarbij tijdens het kookproces allerlei ingrediënten worden toegevoegd. Het product dat hieruit voortkomt, vormt de basis voor diverse pastasauzen...  lees verder »

13 december 2012

Een van de talenten van Van Doren Engineers heeft zich gekwalificeerd voor WorldSkills 2013, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Zijn naam is Pim Bexkens. Deze leergierige 19-jarige monteur ontwikkelde zich tot vakkanjer in Van Doren Engineers’ kweekvijver voor talent, de Van Doren Academy. In juli 2013 strijdt hij in Leipzig om de titel ‘beste vakman/-vrouw van de wereld’...  lees verder »

13 december 2012

Vanaf nu produceert Van Doren Engineers ook panelen volgens de UL508A-norm. Hieraan is een intensief opleidingsprogramma voorafgegaan. De UL-certificering is niet alleen een garantie voor hoge kwaliteit, maar biedt ons ook meer mogelijkheden binnen de machine- en apparatenbouw. In onze eigen UL-gecertificeerde werkplaats kunnen wij voortaan in eigen beheer panelen ontwerpen, bouwen en certificeren voor de Amerikaanse markt...  lees verder »

22 november 2012

Vanaf nu produceert Van Doren Engineers ook panelen volgens de UL508A-norm. Hieraan is een intensief opleidingsprogramma voorafgegaan. De UL-certificering is niet alleen een garantie voor hoge kwaliteit, maar biedt ons ook meer mogelijkheden binnen de machine- en apparatenbouw. In onze eigen UL-gecertificeerde werkplaats kunnen wij voortaan in eigen beheer panelen ontwerpen, bouwen en certificeren voor de Amerikaanse markt...  lees verder »

23 oktober 2012

De laatste decennia werd in de industrie vaak de terugmelding van de werkschakelaar gebruikt om te bepalen of een motor aan- of uitstond. Van Doren Engineers kiest steeds vaker voor de oplossing via een geïntegreerde motorstroommeting in de besturingskast...  lees verder »

23 oktober 2012

Montair Process Technology in het Limburgse Kronenberg verzorgt turnkeyoplossingen op het gebied van procestechnologie, en alles wat daarbij komt kijken. Bij het ontwikkelen van die oplossingen doet Montair regelmatig een beroep op Van Doren Engineers. René Francken, managing director van Montair, vertelt over de nauwe samenwerking... lees verder »

23 oktober 2012

Onze vestiging in Beringe is grondig verbouwd; een logisch gevolg van de groei die we op deze locatie hebben doorgemaakt. Er is een tweede etage in het pand gerealiseerd en onze werkplaats voor de bouw van besturingspanelen is uitgebreid en aanzienlijk verbeterd...  lees verder »

23 oktober 2012

Peka Kroef – Vervangen CIP-installatie, Inalfa Roof Systems, VDL Konings – project Vlisco textieldrukmachine...  lees verder »

23 oktober 2012

Onze vestiging in Breda is de afgelopen tijd aanzienlijk gegroeid. Reden genoeg om de taken in het management opnieuw te verdelen... lees verder »

23 oktober 2012

Processen kunnen altijd beter, zo vinden we bij Van Doren Engineers. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze eigen werkwijze te verbeteren. Vaak werken we hierbij volgens de MEDICmethode, een onderdeel van Six Sigma. We benutten de kennis, kunde en innovatiekracht van onze eigen organisatie. Door middel van trainingen, brainstorms en inspraak pikken we goede ideeën op en verbeteren we onze processen...  lees verder »

29 mei 2012

In het kader van het project “Techniek = troef” hebben we op 12 en 13 april bezoek gehad van een basisschool uit Boekel en één uit Venhorst. Techniek is troef is een platvorm van o.a. de provincie Noord Brabant met als doel het versterken van de beschikbaarheid van goed gekwalificeerd technisch personeel in de regio Noordoost-Brabant...  lees verder »

11 mei 2012

PepsiCo is een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. Van cola tot cruesli, de organisatie heeft een uiterst breed merkenportfolio. Daartoe behoren ook de zoutjes van Lay’s en Smiths. Het proces van aardappel tot chips begint met een strenge selectie door drie aardappelsorteerlijnen....  lees verder »

11 mei 2012

Van Doren Engineers stuurt zijn mensen goed uitgerust op pad. Daarom deden we in de tweede helft van het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek naar de verschillende soorten gereedschapskoffers die er op de markt zijn....  lees verder »

11 mei 2012

Op donderdag 22 maart volgde een groep van tien medewerkers in het Udense Cultuur- en Conferentiecentrum Villa d’Arto de tweede in een reeks van vier trainingen door trainer Niek de Vries...  lees verder »

11 mei 2012

De afgelopen jaren is een nieuw deel (part 4) van ISA-95 ontwikkeld, bestemd om toe te voegen aan de bestaande ISA-95-delen. Momenteel vinden er wereldwijd stemronden plaats om dit vierde deel – met de titel ‘Objects and attributes for manufacturing operations management integration’ – definitief vrij te geven...  lees verder »

11 mei 2012

Steeds meer opdrachtgevers willen de mogelijkheid hebben om hun machines via internet te beheren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld vanuit Nederland een productieproces in het buitenland monitoren en bijsturen als dat nodig is...  lees verder »

11 mei 2012

Van Doren Engineers is dé specialist in het vervangen van besturingen en het ombouwen van productie-installaties. We hebben al bijna zestig jaar ervaring in dit specifieke vakgebied en brachten al meer dan zeventig grootschalige vervangingsprojecten tot een succesvol einde. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze oplossingsgerichte mentaliteit en ons hart voor het vak...  lees verder »

11 mei 2012

Steeds meer productiebedrijven schakelen over van een fysieke naar een virtuele serveromgeving, waarbij er meerdere besturingssystemen op één fysieke server draaien. Dat betekent niet alleen dat er minder hardware nodig is, maar biedt ook andere voordelen...  lees verder »

11 mei 2012

Naast vakkennis en ervaring is veiligheid een uiterst belangrijk aspect van ons werk. Daarom volgen al onze monteurs een NEN 3140-training en worden ze aangewezen als Vakbekwaam Persoon. Ook de komende tijd worden er weer 45 collega’s getraind...  lees verder »

8 februari 2012

Voor procesinstallaties beschikte Van Doren Engineers al langere tijd over een solide softwarestandaard, bestaande uit een PLC en bijbehorende visualisatie. Onlangs hebben we onze eigen softwarestandaard voor machinebesturingen verder doorontwikkeld... lees verder »

20 oktober 2011

SEW, een wereldspeler op het gebied van aandrijftechniek, heeft een nieuwe servogeneratie ontwikkeld: de MoviAxis. Van Doren Engineers is een van de eerste system integrators in Nederland die de MoviAxis in de praktijk hebben toegepast. Paul Schippers, applicatie- en software-engineer bij Van Doren Engineers, geeft uitleg....  lees verder »

20 oktober 2011

In een goede samenwerking heb je aan een half woord genoeg. En precies zo is het als Remie FPE en Van Doren Engineers de handen ineenslaan. “We beschikken over dezelfde daadkracht en flexibiliteit”, geeft Lennaert van Dijk, managing director van Remie FPE...  lees verder »

20 oktober 2011

Het is een eeuwenoud vraagstuk in het bedrijfsleven: zet je in op de jeugd, of zweer je bij ervaring? Persoonlijk heb ik dit ‘spanningsveld’, deze generatiekloof, nooit begrepen....  lees verder »

20 oktober 2011

Controle is een van de belangrijkste onderdelen van engineering. Daarom verzorgt Van Doren Engineers ook thermografie: het in beeld brengen van warmteverschillen met behulp van infraroodtechnologie.... lees verder »

16 juni 2011

De laatste tijd maakt een nieuwe PLC van Siemens een sterke opmars: de S7-1200 PLC. Dit nieuwe systeem brengt diverse aansprekende voordelen met zich mee. Voordelen die Van Doren Engineers al bij verschillende oplossingen in de praktijk wist te brengen. Maarten van den Bosch geeft uitleg...  lees verder »

16 juni 2011

Manufacturing Execution Systems oftewel: MES. Het ontwikkelen van koppelingen tussen kantoor- en productieomgevingen is een vak op zich. Een vak dat zich bovendien niet laat splitsen in verschillende afdelingen...  lees verder »

20 april 2011

In 2011 gaat Van Doren Engineers van goed naar beter. Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers speelt daarbij een hoofdrol. Veel mensen binnen alle disciplines van het bedrijf gaan daarom via trainingen aan hun competenties werken...  lees verder »

20 april 2011

Op 1 januari ging André van Drunen aan de slag in een nieuwe functie bij Van Doren Engineers. Als manager engineering is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de technische werkzaamheden in Boekel...  lees verder »

20 april 2011

Dedert Icesticks in Horst is dé specialist in het produceren van ijslolly’s. In 2008 klopte het bedrijf aan bij Van Doren Engineers om de besturing van de bestaande ijslollymachine te laten moderniseren. Twee jaar later was de rest, de periferie van de installatie, aan de beurt...  lees verder »

20 april 2011

Van Doren Engineers Breda timmert flink aan de weg. Ook vanuit deze vestiging leveren we oplossingen op het gebied van industriële automatisering en besturingstechniek voor toonaangevende opdrachtgevers als FrieslandCampina, de Efteling, Raton en Remie...  lees verder »

20 april 2011

LDM is een toonaangevende producent van messing. Van de auto-industrie tot premium sanitair; de halffabricaten van LDM vinden hun weg naar de meest uiteenlopende afzetmarkten. De huidige informatiesystemen van de locatie in Drunen zijn echter aan vervanging toe...  lees verder »

20 april 2011

Van Doren Engineers wil vooruit. Met onze vestigingen in Boekel, Beringe en Breda willen we een toonaangevende positie in Zuid- Nederland verwerven. Om dat doel te verwezenlijken, is het zaak om te weten waar je als organisatie staat...  lees verder »

2 februari 2011

Zonnepanelen, waterkrachtaandrijving en een grote elastiek die het karretje afschiet: in De Efteling worden die technieken niet gebruikt, maar bij de modelachtbanen van de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van De Klaverweide wel...  lees verder »

1 februari 2011

Snelle, adequate service staat bij Van Doren Engineers hoog in het vaandel. We willen onze opdrachtgevers flexibel en doeltreffend van dienst zijn bij het oplossen van storingen, kleine snelle projecten en het verzorgen van kortdurend onderhoud...  lees verder »

16 december 2010

Op maandag 18 oktober organiseerde Van Doren Engineers – in samenwerking met de stichting ISA Europe en de productiebedrijven Groentehof BV en Outokumpu LDM – in het Efteling Hotel in Kaatsheuvel het seminar ‘MES in uw productiebedrijf, lust of last?’...  lees verder »

16 december 2010

Van Doren Engineers heeft er een vestiging bij. Sinds medio 2010 beschikken we over een ruime werkplaats, een magazijn en een kantoorruimte in Nitra, Slowakije. In deze nieuwe vestiging worden besturingspanelen gebouwd voor – op dit moment – met name Nederlandse klanten...  lees verder »

16 december 2010

Op 13 september begonnen vijf enthousiaste talenten in de elektrotechniek aan de Van Doren Academy: een uitdagend BBL-traject dat jongeren klaarstoomt voor een mooie carrière in de industriële elektrotechniek....  lees verder »

16 december 2010

Creamy Creation in Rijkevoort is ’s werelds grootste business-to-businessproducent van drankjes op basis van room en alcohol. Het besturingssysteem van een onlangs overgenomen ouder deel van een andere fabriek was echter over de datum. Van Doren Engineers zorgde voor een nieuw systeem, dat gerust de crème de la crème genoemd mag worden...  lees verder »

16 december 2010

Bij een achtbaan denken de meeste mensen meteen aan spanning, loopings en pretparken. Van Doren Engineers denkt echter aan de besturingskast en de bijbehorende software. Niet voor niets schakelde Vekoma, ontwikkelaar en fabrikant van de meest spectaculaire achtbanen over heel de wereld, Van Doren Engineers in om de besturing van een splinternieuwe achtbaan te bouwen...  lees verder »

27 september 2010

Ook voor kleinere procesinstallaties is een mini-DCS dus zeker het overwegen waard. Wat de beste oplossing voor uw specifieke situatie is, hangt af van meerdere factoren. Van Doren Engineers heeft jarenlange ervaring met de automatisering van procesinstallaties, en die zetten we graag voor u in. Voor een doordacht advies bent u bij ons dan ook op de juiste plek...  lees verder »

27 september 2010

De opdracht die Van Doren Engineers bedacht, is spannend en verantwoord tegelijk. De jeugdige engineers worden namelijk uitgedaagd om een gezonde achtbaan te bedenken, die niet zou misstaan in de Efteling. Iedereen tussen de 10 en 15 jaar mag zijn of haar ontwerp uploaden via www.braintrigger-challenge.nl. Dat kan een foto zijn van een zelfgemaakt ontwerp (uiteraard met een korte omschrijving), maar ook een tekening of een filmpje. Hoe gekker en origineler, hoe beter... lees verder »

16 juni 2010

Nieuw binnen Van Doren Engineers is de Van Doren Academy. Een afwisselend en uitdagend programma voor begeleid leren en werken. Afgestudeerde vmbo’ers, mbo’ers en hbo’ers in engineering en elektrotechniek krijgen dankzij de doordachte opzet van het traject de kans om zich te ontwikkelen tot veelbelovende professionals. Professionals waarop onze opdrachtgevers nu en in de toekomst kunnen bouwen. Kenmerkend voor het traineeship is de brede kijk op het vakgebied die de leerlingen eraan overhouden...  lees verder »

20 april 2010

Hoewel de economische situatie misschien anders doet vermoeden, verwelkomen weW nog steeds met grote regelmaat nieuwe opdrachtgevers. In tijden van economisch zwaar weer spelen efficiency en kostenreductie een nóg grotere rol in bedrijfsvoering dan normaal... lees verder »

12 januari 2010

Van Doren Engineers kijkt vooruit. We hebben oog voor nieuwe ontwikkelingen en spelen daar graag op in. Ook nu weer. We zijn namelijk overgestapt op EPLAN P8. Deze moderne software met geavanceerde features staat garant voor een compleet nieuwe dimensie in elektro-engineering. Dat betekent tal van interessante kansen om onze dienstverlening op een nog hoger niveau te brengen...  lees verder »

21 oktober 2009

Voor het zesde jaar op een rij doet het Financieele Dagblad onderzoek naar de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. En dit jaar hoort ook Van Doren Engineers daarbij. Zeker in deze moeilijke tijden is dat een geweldige prestatie!...  lees verder »

25 mei 2009

Het speelveld tussen Industriële automatisering & ERP wordt vaak aangeduid met “MES”. De term MES (Manufacturing Execution Systems) dekt echter niet de gehele lading. Het executeren van opdrachten vanuit ERP richting productievloer is namelijk maar 1 van de vele facetten. Een betere benaming zou MOM (Manufacturing Operations Management) zijn, oftewel het beheren van de totale operatie. lees verder »

26 maart 2009

In de dagdienst heeft VDE een speciaal team opgericht van monteurs en engineers die op zeer korte termijn [reactietijd < 2 uur] ingezet kunnen worden voor storingen, analyses of spoedklussen. Medewerkers in dit team worden niet vast ingepland in langdurige projecten. Van Doren heeft het team zodanig samengesteld dat de kennismatrix zo volledig mogelijk is ingevuld...  lees verder »

27 januari 2009

Gebruikers van blindvermogen zijn o.a. elektromotoren en wisselstroomapparaten welke een magnetisch veld in stand moeten houden middels een z.g. magnetiseringsstroom. Het werkelijk vermogen is bijvoorbeeld het asvermogen van een motor...  lees verder »

30 september 2008

Van Doren Engineers heeft in de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd op het gebied van Manufacturing Execution Systems (MES). De omvang van deze projecten varieert, afhankelijk van de gestelde specifieke eisen...  lees verder »

23 juni 2008

Bij het uitbesteden van een besturingspaneel kiest u ongetwijfeld op basis van één van de volgende criteria. Een goede prijs en correcte levertijd is voor u van groot belang. Daarnaast vraagt uw afdeling techniek om een consistente kwaliteit in het paneel...  lees verder »

17 maart 2008

Op het moment dat een industrieel netwerk geïnstalleerd is betekent dit niet dat er geen omkijken meer naar is. Het is verstandig op gezette tijden de aansluitingen van alle deelnemers goed te controleren...  lees verder »

7 februari 2008

In het voorjaar van 2008 verhuist onze vestiging van Waspik naar Breda. Het nieuwe adres wordt: 

Takkebijsters 53

4817 BL Breda...  lees verder »

4 januari 2008

Thema ochtend: “Samenwerken hoe doe je dat?” Vrijdag 4 januari 2008 heeft Van Doren Engineers BV in samenwerking met het FME CWM en BAM Civiel een ochtend met bovengenoemd thema in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel georganiseerd. Een drietal sprekers hebben voor een zestigtal deelnemers lezingen gehouden over algemene voorwaarden, aansprakelijkheid en werken in bouwteams. lees verder »

22 november 2007

Thema ochtend: "Samenwerken hoe doe je dat?" Vrijdag 4 januari 2008 aanstaande organiseert Van Doren Engineers BV in samenwerking met het FME CWM een thema ochtend in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel. Voor mensen die sterk bij hun organisatie betrokken zijn is een interessant programma samengesteld, verzorgd door een drietal inspirerende sprekers...  lees verder »

21 september 2007

Volgens een onderzoek van VNU heeft bijna een kwart van de productiebedrijven in Nederland MES-systemen hoog op hun investeringslijstje staan. Dit wordt op de voet gevolgd door SCADA en Erp-systemen. Van Doren Engineering is één van eerste drie "Archestra Certified System Integratoren" in Nederland en heeft al diverse MES-projecten op haar naam staan...  lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl