nieuws

Van Doren Academy: zaterdagwerk voor techneuten in de dop.

Vakken vullen in de supermarkt, terwijl je interesses bij techniek liggen. Zonde, toch? Bij de Van Doren Academy kunnen jonge techneuten voortaan op zaterdag en in vakanties bijverdienen in hun eigen vakgebied. In samenwerking met opdrachtgever FrieslandCampina ontwikkelde Van Doren Engineers een uniek programma hiervoor. "Een win-winsituatie”, vindt Frans Verwijst, hoofd technische dienst bij FrieslandCampina.

 

Het programma biedt bol 4- en hts-leerlingen de kans om buiten schooltijd bij te verdienen in de techniek. Van Doren Engineers werkt hiervoor samen met diverse bedrijven, waaronder FrieslandCampina. “Samen zorgen we op structurele basis voor werk op zaterdagen en in vakanties”, legt Frans Verwijst uit. “Jongeren willen elke zaterdag verzekerd zijn van werk, anders zoeken ze wel een andere bijbaan. Bepaald werk laat ik daarom liggen tot zaterdag. Dat varieert van het aanpassen van besturingspanelen tot installatiewerkzaamheden. Ik vind het belangrijk dat de jongeren gevarieerd werk hebben waar ze wat van leren.”

 

Binden en boeien

De voordelen voor Van Doren Engineers en FrieslandCampina laten zich raden. “Er is een schrijnend tekort aan jonge techneuten”, legt Verwijst uit. “Alles draait om het boeien en binden van techneuten in de dop. De Van Doren Academy speelt daar goed op in door de jongeren interessant, leerzaam en veilig werk te bieden bij verschillende bedrijven. Wij gaan graag daarin mee. Samen zorgen we voor goede begeleiding. Deze samenwerking is goed voor de toekomst: voor de jeugd op zich, de techniekbranche én onze bedrijven.”

 


“Ik werk inmiddels 2,5 jaar fulltime bij Van Doren Engineers, maar het begon allemaal met een bijbaantje zo’n zes jaar geleden. Ik studeerde toen Industriële automatisering aan de Avans Hogeschool en kon op zaterdagen bij Van Doren Engineers aan de slag. Ideaal, want zo kon ik de theorie van school meteen in de praktijk toepassen. Het kwam bijvoorbeeld voor dat het op school over een frequentieregelaar ging, terwijl ik die het weekend daarvoor al zelf had ingesteld. Dat gaf mij een voorsprong, want veel medestudenten misten die veldervaring. Bovendien is het een leuke manier om bij te verdienen naast je studie. Ik vind het goed dat meer studenten nu deze mogelijkheid krijgen via de Van Doren Academy.”

Kevin van Doorn, 24 jaar,
software-engineer bij Van Doren Engineers.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties