nieuws

Op de WorldSkills, het wk voor beroepen, heeft Pim Bexkens een Bronzen medaille gewonnen in de vakdiscipline Manufacturing Team Challenge. Met deze medaille op zak laat Pim zien dat hij als elektro specialist van zijn team mee kan met de beste vakmensen ter wereld. Pim volgt bij Van Doren Engineers een BBL leer- werktraject waarin hij en zijn collega’s middels de Van Doren Academy aanvullend worden opgeleid op het vakgebied elektrotechniek en industriële automatisering. Als werkgever van dit jonge talent is Van Doren Engineers ontzettend trots op deze prestatie. Hierbij willen we Pim en zijn teamgenoten Robbert-Jan en Wouter van harte feliciteren. U leest alles over deze bijzondere prestatie in het onderstaande persbericht:

 

Goud en brons voor Nederland op WK voor beroepen, WorldSkills.

 

Nederland heeft goud en brons behaald op WorldSkills, het wk voor beroepen dat van 2 t/m 7 juli plaatsvond in Leipzig. De gouden medaille ging naar Simone de Meijere bij het vak Etaleren. Wouter van der Ven, Pim Bexkens en Robbert-Jan van Wijk behaalden de bronzen medaille bij de Manufacturing Team Challenge. Daarnaast wonnen tien Nederlandse mbo-jongeren een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. Hiermee behaalt Nederland de 15e plek in een veld van 53 landen.

 

Het is alweer tien jaar geleden dat Nederland goud won tijdens WorldSkills. Directeur van Skills Netherlands, Jos de Goey, is erg trots op de prestaties: 'Een 15e plek bewijst dat we op de goede weg zijn met het vakmanschap en met het ontwikkelen van vakwedstrijden die aansluiten op het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland.' Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, kwam naar de vakwedstrijden kijken en is trots op de kandidaten: 'De deelnemers zijn helden en een voorbeeld voor andere jongeren'.

 

Het niveau van de wedstrijden ligt iedere WorldSkills editie hoger. Door een steeds betere voorbereiding stijgt het niveau van de Nederlandse kandidaten en weten we ons zeer goed te handhaven. In totaal streden meer dan 1000 jongeren op WorldSkills, variërend in beroepen als tuinaanleg, verpleegkunde en robotica.

 

WorldSkills bestaat sinds 1950, wordt elke twee jaar georganiseerd en is ontstaan om de waardering voor vakmanschap en de instroom in het beroepsonderwijs te vergroten. WorldSkills 2013 was de 42e editie en werd bezocht door ca. 200.000 bezoekers. Stichting Skills Netherlands coördineert de Nederlandse deelname aan WorldSkills. De deelname aan WorldSkills 2013 werd mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EZ, TechniekTalent.nu, Calibris, Nimeto Utrecht, OTIB, Bouwend Nederland, VHG, Arbesko en Hago.

 

Alle resultaten, video’s en foto’s vindt u op www.worldskills-team.nl. Volgend jaar vinden de Europese kampioenschappen, EuroSkills, van 1 t/m 5 oktober plaats in Lille

 


Pim Bexkens in actie op de WorldSkills in Leipzig Bron: Skills
Netherlands

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties