nieuws

Veelbelovende ontwikkelingen in slowakije

Klanten optimale kostenefficiency bieden bij de bouw van schakelkasten. Met dat doel opende Van Doren Engineers in 2010 de vestiging in het Slowaakse Nitra. Inmiddels hebben veel OEM-bedrijven de weg naar Slowakije rechtstreeks gevonden en komen de opdrachten uit heel Europa. En het einde van de groei is nog niet in zicht. Voor de komende jaren liggen er ambitieuze plannen op tafel.

 

Met een vloeroppervlak van 1.500 m2 is de werkplaats in Nitra de grootste van alle vestigingen van Van Doren Engineers. Qua werkoppervlak, professionele uitrusting én technische knowhow heeft de organisatie de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. Alle paneelbouwers worden opgeleid in Nederland en voor een optimale materiaalvoorziening zijn er tweewekelijks transporten tussen Nitra en Nederland. De hoge kwaliteitsmaatstaf is niet onopgemerkt gebleven;
Van Doren Engineers Nitra heeft een vooraanstaande positie verworven in de markt van paneelbouw..

 

Inzet op kwaliteit
Managing director Tamara Martinkovic, die de vestiging al sinds de oprichting leidt, is enthousiast over de ontwikkelingen. “We werken hier nu met zo’n 35 mensen”, vertelt ze. “Door de inzet op kwaliteit en kostenefficiency zijn we uitgegroeid tot dé specialist in paneelbouw en veldbekabeling. Naast de opdrachten voor onze collega’s in Nederland, hebben we steeds meer ‘eigen’ opdrachtgevers. Uit Nederland, uit Slowakije, maar ook uit de omringende landen. Dit jaar wordt bovendien een montageploeg geïnstalleerd die onze bekabelingsprojecten in Nederland én daarbuiten ondersteunt. Voor een aantal klanten doen we dit al.”

 

Groeiambities
Ook de ontwikkelingen in Slowakije zelf zijn veelbelovend. “De economie trekt aan en veel internationale bedrijven investeren in ons land”, aldus Tamara. “Hier in de omgeving zie je nieuwe fabrieken verrijzen, bijvoorbeeld van bekende automerken. Dat biedt kansen voor ons in de aanleg en het onderhoud van de automatisering. Ook in projectmanagement en hardware- en software- engineering willen we groeien. Op alle fronten hebben we als organisatie een schat aan kennis in huis. De lijnen met Nederland zijn kort en we maken optimaal gebruik van elkaars expertise en kwaliteiten. Dat maakt ons sterk, ook in de toekomst.”

 

Kwestie van tijd
Veel OEM’ers in Nederland hebben de weg naar Nitra al gevonden; zij werken rechtstreeks samen met de Slowaakse vestiging van Van Doren Engineers. Tamara: “We merken dat sommige klanten even een drempel over moeten; zij houden vast aan het bouwen in Nederland terwijl samenwerking met Slowakije zo veel interessante voordelen biedt. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is: de bedrijven die de stap eenmaal gezet hebben, zijn laaiend enthousiast. Wie interesse heeft in onze werkwijze en onze voorzieningen hier, nodig ik van harte uit om een kijkje te komen nemen. En daag ons vooral uit; wij staan open voor ieder vraagstuk!”

 

Het bedradingsteam van de projectpanelen. Het pand van Van Doren Engineers in Nitra

 


« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl