nieuws

D-Blade aansturing met PacDrive motion controller

 

Bij de D-Blade van PIP Innovations is gekozen voor een oplossing met een PacDrive 3 LMC motion controller van Schneider Electric: de laatste generatie motion controllers met ondersteuning voor het aansturen van servo’s en geïntegreerde PLC functionaliteit.

 

Door meerdere assen te combineren en softwarematig te koppelen met een kinematisch model is het mogelijk om een robotapplicatie te bouwen. Afhankelijk van het type controller kunnen één of meerdere robotapplicaties binnen één controller geprogrammeerd worden.

 

Deze buitengewoon krachtige controller maakt het in ons geval mogelijk om het bewegingsprofiel door te rekenen van vier delta robots. Dit betekent dat zestien servo-assen worden aangestuurd om de vier Tool Center Points van de verschillende delta pickers snel en accuraat te positioneren in X/Y/Z richting.

 

De software waarmee de PacDrive controller geprogrammeerd wordt, is SoMachine Motion. Dit op Codesys gebaseerde programmeerpakket is ontwikkeld door Schneider. Daarnaast levert Schneider Electric ARR, een basisapplicatie waarmee een gangbare robot binnen korte tijd geconfigureerd kan worden. Dit laatste maakt de keuze voor een robotapplicatie vele malen toegankelijker voor een eindklant.

 

De robot die in de D-Blade gebruikt wordt, is een ontwerp van Codian Robotics. Deze robot is hygiënisch ontworpen en heeft een werkgebied van 1100 mm in de lengte en breedte en 400 mm in de hoogte. Op volle snelheid kan deze robot 150 picks per minuut maken.

 


De D-Blade

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties