nieuws

Wie is eigenaar van ‘uw’ procesdata?

 

We leven in een tijd van data. Ook als productiebedrijf weet u: uw procesdata zijn van onschatbare waarde. Maar wanneer heeft u zich voor het laatst afgevraagd wie de eigenaar is van die data? Bent u dat, als productiebedrijf, of is dat de softwareleverancier?

 

Het productiebedrijf, zou je zeggen. Maar zeg eens eerlijk: kunt u zelf bij alle data die met uw processen te maken hebben? En hoe zit het als u van software wilt veranderen? Is dat een kwestie van ‘uw’ data via een ander pakket ontsluiten of volgt er een ingewikkeld en duur migratietraject? Helaas is het laatste vaak de realiteit. En negen van de tien keer gaat met het pakket alsnog een schat aan data en daarmee ook proceskennis de deur uit. Op dit gebied zijn productiebedrijven nogal eens overgeleverd aan softwareleveranciers. Het gevolg herkent u misschien. Geen grip op data en een onbeheersbaar landschap van systemen, applicaties en interfaces.

 

Bewuster omgaan met procesdata
Het is tijd om bewuster om te gaan met procesdata. Bij Van Doren Engineers vinden we dat u de eigenaar bent van uw procesdata, en niemand anders. Dat betekent dat u uw processen moet kunnen automatiseren zonder concessies te doen in waardevolle procesdata of zich op andere wijze te schikken naar softwareleveranciers. U bent degene die de regie heeft – of moet hebben – over uw bedrijfsprocessen en de groei van uw onderneming.

 

Onze visie in de praktijk
Onze visie op eigenaarschap van procesdata brengen we dagelijks in de praktijk. Hoe? Door bij al onze oplossingen data en informatiestromen als uitgangspunt te hanteren. In onze consultancydiensten op het gebied van productie-ICT bijvoorbeeld. Maar ook in onze MES-oplossing Suite3, die volledig is opgezet volgens een open-source-standaard. Ons doel: u als opdrachtgever eigenaar maken van alle procesdata.

 

Benieuwd hoe we u of uw productiebedrijf volledig eigenaar maken van de eigen procesdata? Of meer weten over onze open-source-automatiseringsoplossing? Neem contact op met Robbert Boot via 0492 747500.


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

“Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Beringe, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 F 0492 - 321081 E info@vandoren.nl