nieuws

Noviteiten gespot op SPS IPC Drives

 

In november vond in Nürnberg SPS IPC Drives plaats, Europa’s grootste vakbeurs voor elektrische automatisering. Voor het eerst was Van Doren Engineers niet alleen als bezoeker, maar ook als standhouder vertegenwoordigd. Met een mooie stand presenteerde onze Slowaakse locatie haar meerwaarde in de bouw van schakelkasten. Natuurlijk struinden onze engineers zelf ook de beursvloer af, op zoek naar interessante noviteiten. Onze top drie delen we graag met je.

 

Noodstopdrukknop met signalering
Nieuw op de markt is een noodstopdrukknop die rondom verlicht is. Ideaal bij installaties met meerdere noodstopdrukkers, want zo is van veraf al te zien welke noodstop bediend is. Extra in- en uitgangen zijn niet nodig; de knop werkt volledig buiten de PLC om. Andere voordelen ten opzichte van een oplossing met terugmeldcontact? Minder tekenwerk, minder software en minder bekabeling.

 

Fysieke ruimte
Dold presenteerde op de beurs een nieuw modulair concept voor hekbeveiliging. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om meerdere hekken op één machine te beveiligen. Uniek is het doordachte sleutelplan, waardoor je met meerdere personen tegelijk veilig toegang hebt tot de machine. Het systeem is gedeeltelijk mechanisch. Daardoor hoef je niet elke deur te bekabelen en is toch het hoogste veiligheidsniveau (PL e) haalbaar.

 

Sensoren met IO-link
Naast digitale worden ook analoge sensoren steeds vaker voorzien van IO-link. Beide kunnen worden aangesloten met één type PLC-ingang. De sensoren geven bovendien extra diagnose-informatie, zoals de onderhoudsstatus. Een nadeel is dat deze extra informatie niet gestandaardiseerd is, wat de informatie-uitwisseling tussen verschillende merken sensoren bemoeilijkt. Je kunt de sensoren overigens gewoon op een normale PLC-ingang aansluiten en ze zijn ook inzetbaar bij oude installaties.

 

Van Doren Wiki
Natuurlijk hebben wij nog veel meer bijzondere en interessante ontwikkelingen gespot op de beurs. Deze zijn vastgelegd in een verslag en gedeeld via Van Doren Wiki, het interactieve kennisplatform van Van Doren Engineers. Zo borgen we de interne kennisdeling.

 

Vragen over dit onderwerp? Of advies nodig? Neem contact op met Marcel van Doren via 0492 747500.


De stand van onze Slowaakse locatie op SPS IPC Drives.

 

Noodstopdrukknop met signalering.

 

Het nieuwe hekbeveiligingsconcept van Dold.

 

Sensoren met IO-link.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties

LOCATIES
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 F 0492 - 321081 E info@vandoren.nl