nieuws

De afgelopen maanden leverde Nederland volop topprestaties in Sotsji. Niet alleen op het ijs en in de sneeuw, maar ook in de lucht! In het Sotsji Adventure Park, een nieuw pretpark nabij het olympisch dorp, bouwt het Limburgse Vekoma Rides namelijk een gigantische achtbaan van 60 meter hoog. Van Doren Engineers verzorgde de elektrotechnische supervisie in opdracht van de attractiebouwer.

 

In het Sotsji Adventure Park, dat naar verwachting op 1 juli 2014 zijn deuren opent, verrijzen allerlei attracties, verschillende hotels en zelfs een groot kasteel. Een van de hoogtepunten is de Giant Inverted Boomerang, een wereldberoemde en zeer spectaculaire achtbaan van Vekoma. De bouw is nog altijd in volle gang. Van begin December 2013 tot de start van de Olympische Spelen begin februari, was Van Doren Engineers op locatie aanwezig om samen met Vekoma de technische supervisie te verzorgen. De uitvoering was in handen van lokale onderaannemers, die hiervoor personeel uit onder meer Rusland, Turkije en Kazachstan inzetten.

 

Uitdagingen
De werkzaamheden verliepen niet zonder slag of stoot. Vooral de zeer strenge beveiligingsmaatregelen bij de ingang van het park vormden een dagelijkse belemmering. Zo was het voor de mensen van Vekoma, Van Doren Engineers en de lokale onderaannemers elke dag weer een uitdaging om binnen anderhalf uur het park binnen te komen. Door douaneformaliteiten kwamen de benodigde materialen vaak laat of zelfs helemaal niet in Sotsji aan. Ook locale omstandigheden en het slechte weer speelden de technici parten. Tijdens de Spelen lagen de werkzaamheden uiteraard stil. Dit alles zorgde voor veel vertraging. Vekoma heeft echter voor hetere vuren gestaan en verwacht desalniettemin de achtbaan op tijd te kunnen opleveren.

 

Snelheidsduivels
Voor Van Doren Engineers zitten de werkzaamheden er intussen op, maar Vekoma is nog volop bezig met testen en de voorbereidingen voor de overdracht. Snelheidsduivels moeten dus nog heel even geduld hebben. Droomt u ervan om loodrecht omhoog getakeld te worden naar 60 meter hoogte en vervolgens een kaarsrechte duikvlucht en een enerverende looping te maken? Dan moet u vanaf juli 2014 in Sotsji zijn!

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties