nieuws

Realtime Nieuwe softwarestandaard voor machinebesturingen

Voor procesinstallaties beschikte Van Doren Engineers al langere tijd over een solide softwarestandaard, bestaande uit een PLC en bijbehorende visualisatie. Onlangs hebben we onze eigen softwarestandaard voor machinebesturingen verder doorontwikkeld.

 

De vernieuwde standaard kenmerkt zich door een modulaire opzet. Per project halen we uit een ‘bibliotheek’ verschillende modules die we aan de machinebesturing kunnen koppelen. Die koppeling is doorgaans dan ook de enige nieuw te ontwikkelen software binnen een project. Wat betreft de visualisatie biedt de softwarestandaard uitgebreide mogelijkheden op het gebied van logging en trending, zodat de gebruikers productieaantallen, storingen en allerlei andere informatie nauwkeurig kunnen bijhouden. Daarbij hebben opdrachtgevers de keuze uit verschillende beeldschermen, veelal met touchbediening. Bovendien beschikken we over vaste, heldere documentatie over de werking, de interface, de manier van testen en tal van andere aspecten, die we dus niet keer op keer opnieuw hoeven te ontwikkelen.

 

 

Sneller werken

Dankzij de ‘Lego-achtige’ opzet stelt deze vernieuwde softwarestandaard ons in staat om nog sneller te werken bij het ontwikkelen van machinebesturingen. Bovendien is de standaard uitstekend te koppelen met externe systemen, zoals servodrives, robotunits en testequipment. Inmiddels hebben we al twee installaties met succes van deze besturing voorzien.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties