nieuws

Extrusiepersen zoals niemand anders ze maakt

 

Zelf je machines bouwen betekent je kennis beschermen. En dus de concurrentie een stap voor blijven. Fluortubing, wereldwijd marktleider in de productie van PTFE-slangen, ontwikkelt en bouwt zijn extrusiepersen al sinds jaar en dag zelf. Begin 2017 is de machinebouwafdeling een apart bedrijf geworden: Soeterbroek Engineering. De extrusiepersen die hier ontwikkeld worden, zijn een klasse apart.

 

Fluortubing heeft productielocaties in Nederland, de Verenigde Staten en China. Het bedrijf, in 1994 opgericht door Alex Soeterbroek, maakt een stevige groei door. En dus zijn er veel machines nodig. Soeterbroek Engineering, dat alleen voor Fluortubing werkt, heeft dan ook de handen vol. “Een van onze speerpunten is standaardisatie”, vertelt Tom van Helvoort, projectleider bij Soeterbroek Engineering. “Het is belangrijk dat iedere machine, waar ook ter wereld, hetzelfde in elkaar steekt. Daarom gebruiken we altijd dezelfde onderdelen van bewezen kwaliteit. Ook hebben alle machines een remote-desktopfunctie. 90% van de storingen lossen we op afstand op.”

 

Machines voor de VS
Bij Fluortubing in China staan inmiddels twaalf extrusiepersen. “En nu zijn de eerste twee voor de locatie in de VS bijna klaar”, aldus Tom. “Deels is dat een kwestie van copy-paste, maar we zoeken natuurlijk altijd naar verbeterkansen. Bijvoorbeeld voor verdergaande automatisering via robotica. Daarnaast heb je bij machines voor de Amerikaanse markt met andere normeringen te maken. Zoals de UL-norm voor schakelkasten.”

 

UL-norm en ATEX
De hardware-engineering verzorgt Soeterbroek Engineering grotendeels zelf. “Voor de bouw van schakelkasten, de bekabeling van de machines en de installatie werken we al jaren samen met Van Doren Engineers”, vertelt Tom. “Ook helpen ze ons bij specifieke vraagstukken. Zoals nu, bij het behalen van de UL-certificering. De componenten en de bekabeling zijn aangepast en elektrische schema’s zijn opnieuw opgezet en gecodeerd.” Een ander cruciaal thema is explosieveiligheid. “De extrusiepersen verwerken chemische substanties en je moet goed weten hoe het zit met een eventuele ATEX-zonering. De ATEX-specialist van Van Doren Engineers heeft ons geholpen om tot een niet-gezoneerd gebied te komen. Dat proces heeft ons veel kennis opgeleverd.”

 

Testen in Nederland
Het is de bedoeling dat Soeterbroek Engineering binnen een paar jaar ook andere klanten heeft. “Maar de extrusiepersen blijven we exclusief bouwen voor Fluortubing”, stelt Tom. “De kwaliteit die wij behalen is uniek.” Dit verklaart ook waarom iedere pers, ongeacht de eindbestemming, eerst in Nederland wordt opgebouwd en getest. “De slangen hebben een hoge concentrische kwaliteit. Om zeker te weten dat de toleranties behaald worden, wordt de werking van de machine te allen tijde in Nederland getest. De belangrijkste test is de productietest. Hierbij bekijken we of voldaan wordt aan alle kwaliteitseisen.” De elektrische installatie – zowel hier als in het buitenland – wordt verzorgd door Van Doren Engineers. “Het is fijn dat we er terecht kunnen voor specialistische kennis, maar ook voor het meer praktische werk. Een machine kan nog zo vernuftig in elkaar zitten; een nette afwerking is minstens zo belangrijk. Ik ben pas echt trots als het complete plaatje klopt.”


Tom van Helvoort bij de extrusiepers die naar de Verenigde Staten gaat.

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

“Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Beringe, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 F 0492 - 321081 E info@vandoren.nl