nieuws

"Succesvolle S7-migratie voor zuivelproducent”


Van Doren Engineers ondersteunt ook na 2015 de Siemens SIMATIC S5 PLC-serie. Maar ook voor migratie van S5 naar S7 bent u bij ons aan het juiste adres. Voor een grote zuivelproducent voerden wij onlangs met succes een dergelijke migratie uit. Inmiddels profiteert onze klant van een besturingssysteem dat helemaal up-to-date is.


Na een grondige voorbereiding zijn we erin geslaagd om de complete ombouw binnen tweeëneenhalve dag te verzorgen. De belangrijkste stappen? Meerdere Siemens S5 PLC’s van het type S5-135/155 vervangen door S7 PLC’s, het omnummeren van de bekabeling, kasten, PLC, SCADA en (elektro)documentatie, en het omzetten van de bestaande software naar Step7. Door een strakke coördinatie konden ook andere toeleveranciers binnen dat tijdspad de noodzakelijke aanpassingen verrichten.

 

Aanpassen hardware
Voor de hardwaremigratie bouwden we een aantal veldpanelen van de klemmenkast en de veldventielkasten om naar Profibus remote I/O-kasten. Dit zorgt voor extra ruimte in de kabelgoten en besturingspanelen. Drie overvolle panelen brachten we terug tot één paneel. De overgebleven twee panelen bieden ruimte voor toekomstige uitbreiding. Tegelijkertijd vervingen we oude luchtslangen door temperatuurbestendige exemplaren. Ook de kabels van naderingsschakelaars en alle tiewraps namen we daarin mee.

 

Van Step5 naar Step7
Veel aandacht ging uit naar een goede omzetting van de software. Een groot gedeelte van de procesbesturing was ruim twintig jaar geleden opgezet op basis van Step5. Op grond van eerder ontwikkelde bouwstenen hebben we software zorgvuldig omgezet naar Step7. Uiteraard met behoud van alle functionaliteiten. Na een uitgebreide interne simulatie, woonde onze opdrachtgever de Factory Acceptance Test bij. Vervolgens stelden we de vernieuwde PLC-software in bedrijf en kon het productieproces stap voor stap worden opgestart.

 

Nazorg
Om de klant volledig te ontlasten, bood Van Doren Engineers na de opstart vijf dagen lang 24 uursondersteuning. Inmiddels profiteert onze opdrachtgever volop van moderne (ethernet)netwerkcommunicatie als vervanging van de verouderde I/O-communicatie tussen de PLC’s. Dankzij de geslaagde S7-migratie, is de klant klaar voor de toekomst.

 

Meer weten over de mogelijkheden van migratie naar S7? Neem dan contact op met een van onze engineers via 0492-747500.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties