nieuws

Robotica, je kunt er niet omheen

De verkoop van industriële robots heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. 2015 was een recordjaar met maar liefst 248.000 verkochte robots wereldwijd. Ter vergelijk: in 2009 waren dat er nog 60.000. En het eind van de groei is nog lang niet in zicht, voorspelt de International Federation of Robotics (IFR). De verwachting is dat er in 2018 wereldwijd zo’n 2,3 miljoen robots ‘aan het werk’ zijn in fabrieken.

 

In Europa werden in 2015 zo’n 50.000 industriële robots aangeschaft, ongeveer 20% van het totale aantal. Duitsland had hierin het grootste aandeel met 20.000 units, gevolgd door Italië (6.700) en Spanje (3.800). In de Benelux werden 1.900 robots aangeschaft. Zo’n 30% was bestemd voor de automotivebranche. De overige 1.300 robots zijn ingezet in de metaalindustrie (20%), kunststofindustrie (20%), foodindustrie (15%), consumentenelektronica (10%) en voor palletiseren (15%), verpakken (10%) en andere doeleinden (10%).

 

Steeds slimmer en menselijker
De groei van het aantal robots hangt samen met de alsmaar stijgende toepassingsmogelijkheden. Robots worden steeds slimmer en kunnen – onder meer dankzij vision-technieken – zelfs al zien en voelen. Ook zijn ze steeds makkelijker en sneller te implementeren. En vergeet dat hek eromheen, want de ‘collaborative’ robot is juist sterk in samenwerken met mensen.


Seminar
De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan hard, héél hard. Eén ding is zeker: robots gaan het vak van productieautomatisering ingrijpend veranderen. Dit onderwerp komt dan ook uitgebreid aan bod tijdens ons seminar op 24 oktober, getiteld ‘Robotica, power HMI en codegeneratie: dichterbij dan je denkt’.

 


Paul Bakker van FANUC Benelux BVBA verzorgt op het seminar van Van Doren Engineers de lezing ‘Robotica, je kunt er niet omheen’.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl