nieuws

Proefopstelling met Siemens S7-1500

De nieuwste PLC van Siemens, de S7-1500, biedt interessante kansen om onze opdrachtgevers in de toekomst nog beter van dienst te zijn. Deze vervanger van de S7-300 en de S7-400 zal in de toekomst dan ook een belangrijke rol vervullen binnen Van Doren Engineers. Om voorop te lopen met de nieuwste techniek, investeren we graag vroegtijdig in kennis en ervaring. Daarom hebben we binnen onze organisatie een hoogwaardige proef-procesinstallatie ontwikkeld, met als hart de Siemens S7-1500.

 

Het project vormde de afstudeeropdracht van Robin van der Linden en Jeroen Thus, studenten Industriële Automatisering aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Voor Van Doren Engineers deden zij onderzoek naar de mogelijkheden en het gebruik van de nieuwe PLC. Het bleek een stevige uitdaging. “Toen wij eind januari met het project begonnen, was deze PLC nog niet eens op de markt”, vertelt Jeroen. “Alle kennis moesten we dus zelf vergaren.” Robin beaamt dat. “Het was ontzettend wennen, want de S7-1500 verschilt enorm van zijn voorgangers. Op school hebben we op een compleet andere manier leren programmeren. Het was een hele klus om de installatie werkend te krijgen, maar het is gelukt!”

 

 

Ervaring opdoen
De Siemens S7-1500 heeft een bouwgrootte vergelijkbaar met de S7-300 en verwerkt signalen sneller dan de S7-400. De PLC is net zoals de S7-1200 te programmeren met de TIA Portal V12. De proefopstelling heeft Van Doren Engineers nuttige kennis opgeleverd en doet dat nog steeds. Ook de komende tijd blijft de installatie in bedrijf, zodat we gerichte ervaring kunnen opdoen.


Geslaagd project
Robin en Jeroen hebben hun afstudeerstage inmiddels afgerond. Op maandag 17 juni presenteerden de studenten hun oplossing met succes aan de afstudeercommissie op school. Ze kijken terug op een geslaagd project. “Deze kennis komt ons én Van Doren Engineers zeker van pas in de toekomst.”

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties