nieuws

PLC-Software op basis van langetermijnvisie

Bij het programmeren van een PLC vormt een klantspecifieke standaard vaak het uitgangspunt. Maar Van Doren Engineers heeft zelf natuurlijk ook een duidelijke visie als het op PLC-software aankomt. Een visie die zich onderscheidt in de markt. Dit heeft te maken met de uitgebreide aandacht voor ‘leesbaarheid’ en gebruiksgemak voor derden én onderhoudsvriendelijkheid op de lange termijn.

 

PLC-software ontwikkelen die de komende dertig jaar goed te onderhouden is. Ook door software-engineers ‘van buiten’ of de technische dienst van de klant. Die ambitie bepaalt de aanpak van Van Doren Engineers. “Wij richten programma’s zodanig in dat ze voor iedere professional te lezen én te onderhouden zijn”, vertelt Maarten van den Bosch. “Daarmee bieden we opdrachtgevers alle vrijheid op de lange termijn. Storingen zijn eenvoudig te verhelpen, ook zonder onze tussenkomst. Bijvoorbeeld door de eigen technische dienst of door externe partijen. Dat geldt ook voor het realiseren van aanpassingen aan de software.”

 

Doordachte keuzes
De toegankelijkheid van de software zit in meerdere aspecten. “Allereerst bieden wij opensourcesoftware aan”, aldus Maarten van den Bosch. “Deze is altijd voorzien van uitleg, zodat de gedachte achter de onderdelen voor iedereen helder is.” Bovendien is in de opbouw een duidelijke scheiding gemaakt tussen de aansturing van de equipment en het aflopen van het stappenprogramma. Ook de keuze voor ladderdiagrammen speelt een belangrijke rol in de leesbaarheid van de software. “Hierdoor word je gedwongen om heel goed over je oplossing na te denken en problemen al op voorhand te tackelen. Dat zorgt voor meer eenvoud, waardoor je bij problemen veel sneller tot de juiste diagnose komt.” Tot slot wordt zodanig geprogrammeerd dat alle variabelen snel te vinden zijn met de standaardtools van het PLC-ontwikkelpakket. Dit maakt het makkelijker om aanpassingen in de software door te voeren.


« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl