nieuws

Nieuwe directie Van Doren Engineers

Van Doren Engineers is 2017 ingegaan met een nieuwe directie. Cor en Marcel van Doren, die het bedrijf in 1988 overnamen van pa en ma Van Doren, vinden het tijd om een stapje opzij te doen. Hun opvolger vonden zij in Roger Heugen (37), afkomstig uit de eigen gelederen van het bedrijf. Samen met Jos van Doren, die als enige broer aanblijft in de directie, staat hij vanaf nu aan het roer bij Van Doren Engineers.

 

De directiewisseling is vooral een strategische keuze, die voortkomt uit de ontwikkelingen in de wereld van de techniek. “Het is niet zo dat wij stoppen met werken”, legt Cor uit. “Maar wij voelen dat het moment daar is om het stokje over te dragen aan een volgende generatie. De ontwikkelingen in industriële automatisering en productie-ICT gaan hard. Wil je voorop blijven lopen, dan moet je up-to-date, innovatief en vooruitstrevend zijn. Dat lukt nu eenmaal beter met een frisse, jonge directie. In onze ogen is het goed om deze stap nu te zetten, nu we voorlopig nog actief zijn voor Van Doren Engineers. Zo kunnen we onze opvolger goed begeleiden.”

 

Rolverdeling toen en nu
Voor medewerkers, klanten en relaties verandert er weinig, verwachten de broers. Marcel: “Wij blijven natuurlijk aandeelhouder en daarnaast blijven we grotendeels het werk doen dat we altijd gedaan hebben. Cor richt zich met name op huisvesting en interne zaken, ik op de calculaties voor grote projecten. Jos was van ons drieën altijd al het gezicht naar buiten toe; ook in dat opzicht verandert er dus weinig. Roger zal zich naast Jos vooral gaan richten op het verder doorzetten van de technologische vernieuwingen en procesverbeteringen.”

 

Man van de praktijk
Roger Heugen werkt sinds 2008 bij Van Doren Engineers. Hij stond aan de basis van de vestiging in Veghel, die tot voor kort de naam Van Doren MES droeg. MES staat voor manufacturing execution system, een synoniem voor productie-ICT. Onder Rogers leiding maakte Van Doren Engineers stevige ontwikkelingen door op dit vlak. Toch is hij veel breder onderlegd. “Ik ben mijn loopbaan begonnen als paneelbouwer en heb daarna een aantal jaren als software-engineer gewerkt”, vertelt Roger. “Later zag ik vooral kansen op het gebied van productie-ICT. Bij Van Doren Engineers kreeg ik de kans om een nieuwe afdeling op te zetten voor dit specialisme. Vanaf het moment dat ik hier binnen kwam, heb ik me daar helemaal in vastgebeten.”

 

Van Doren-DNA
Naast Cor en Marcel zelf, ziet ook Jos in Roger Heugen de juiste opvolger van zijn broers. “We werken al veel jaren met plezier samen, dus we weten wat we aan elkaar hebben”, stelt Jos. “Roger heeft een vooruitziende blik, is ambitieus en innovatief. En ook qua persoonlijkheid past hij goed bij ons. Ons motto ‘Anders denken, gewoon doen’ is feilloos op Roger van toepassing. Ik heb veel vertrouwen in hem als mededirecteur.”

 

Familiebedrijf met langetermijnvisie
Gaat Van Doren Engineers een nieuwe koers varen onder de nieuwe directie? “Nee hoor, zeker niet”, aldus Jos. “Het gaat goed met ons bedrijf, dus er is geen enkele reden om van strategie te veranderen. Blijven innoveren en de nieuwste technieken toepassen; daar gaat het om. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen op het vlak van robotica; daar zitten we bovenop. Met 6 vestigingen en 250 medewerkers zijn we een behoorlijke speler in Zuid-Nederland. Er liggen kansen genoeg om die toonaangevende positie verder uit te breiden. Tegelijkertijd blijven we dat familiebedrijf met de langetermijnvisie en de focus op continuïteit. De volgende generatie Van Doren is nu nog te klein, maar het zou mooi zijn als die hier op een dag aan het roer staat.”

 


Roger Heugen, Marcel van Doren, Jos van Doren en Cor van Doren (v.l.n.r.).


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl