nieuws

Niet opvallen en toch topprestaties leveren.

Peka Kroef verwerkt per dag 600 ton aardappelen tot krieltjes, aardappelschijfjes en vele andere aardappelspecialiteiten. Allemaal dagverse producten die de volgende ochtend al in de supermarkt liggen. Continu´teit van de productieprocessen is dan ook van levensbelang. Voor de industriële automatisering werkt Peka Kroef al jaren samen met Van Doren Engineers. Productiedirecteur Ron van Vonderen legt uit waarom.

 

“Supermarkten eisen een leverbetrouwbaarheid van 99,5%”, vertelt Ron van Vonderen. “Bij zes leveringen per week mag je op jaarbasis dus geen twee keer verzaken. We moeten iedere dag presteren, een storing is een ramp. Wij hebben dus een partij nodig die zorgt voor betrouwbare besturingen, 24 uur per dag klaarstaat om eventuele problemen op te lossen en daarin geen enkele steek laat vallen. Op Van Doren Engineers kunnen we rekenen.”

 


Ron van Vonderen (l) en Henry van de Wetering, die de processen nauwlettend bewaakt.

 

Grijze muis

Het eerste contact dateert van 2005. “Er was direct een klik”, herinnert Ron van Vonderen zich. “Van Doren Engineers is een bedrijf van hard werken, afspraken nakomen en geen flauwekul. Net als wij. Vervolgens moet je in elkaar investeren. We zijn met kleine projecten begonnen, zoals de besturing van een individuele machine. Een van de grotere projecten was de overstap op Wonderware. Dat we nog steeds samenwerken betekent dat er gepresteerd wordt. Zo simpel is het. Van Doren Engineers gaat als een grijze muis door ons bedrijf. De mensen vallen niet op, omdat ze hun werk goed doen.”

 

MES

Inmiddels is ook de samenwerking met Van Doren MES opgestart. Ron van Vonderen: “We zijn nog in de beginfase, maar het staat vast dat de koppeling van kantoor- en industriële automatisering ons veel kennis en inzicht oplevert. We willen het maximale uit ons ERP-pakket halen. Belangrijke fabrieksdata vertalen we straks met één druk op de knop naar managementinformatie. Dat helpt ons om de juiste beslissingen te nemen en nog beter te presteren.”

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties