nieuws

Multifunctionele hal voor Indiaas gezondheidscentrum dankzij sponsoring

Van Doren Engineers en zusterbedrijf Dutch Plantin steunen het Indiase goede doel Udavum Karangal met € 17.082,20. Daar bovenop gaf ontwikkelingshulporganisatie Wilde Ganzen een premie van € 8.541,10. Met de sponsoring wordt een multifunctionele hal voor een gezondheidscentrum in Coimbatore gefinancierd.

 

Udavum Karangal – Tamil voor ‘helpende handen’ – biedt kansarme mensen in de omgeving van Coimbatore de mogelijkheid om een dokter of psychiater te bezoeken in het gezondheidscentrum. De multifunctionele hal zorgt ervoor dat de patiënten en hun begeleiders comfortabel kunnen wachten op het spreekuur. Dat is geen overbodige luxe. De patiënten komen vaak uit afgelegen dorpjes, waardoor ze lang moeten reizen. Bovendien komt het voor dat de mensen door drukte lang moeten wachten.

 

Overdekte hal voorzien van faciliteiten
Ongeveer duizend psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking bezoeken het centrum in Coimbatore, waar ook Dutch Plantin gevestigd is, regelmatig. De overdekte hal biedt deze mensen en hun begeleiders straks beschutting tegen de zon en regen. De hal wordt voorzien van ventilators, verlichting, stoelen, eettafels, enkele rolstoelen, een wasruimte en toiletten. Het is de bedoeling dat Udavum Karangal er eten en drinken gaat verstrekken, tegen een betaalbare vergoeding. Ook kunnen er administratieve handelingen worden verricht.

 

Langdurig commitment
Het is niet de eerste keer dat Van Doren Engineers en Dutch Plantin zich inzetten voor dit goede doel. Eerder zamelden medewerkers al geld in door mee te lopen met de marathons van Eindhoven en Berlijn. Udavum Karangal is in Nederland vertegenwoordigd door stichting Helpende Handen India, die toeziet op de besteding van het geld. Hierdoor weten we precies waar het geld naartoe gaat. Mede hierom hebben Van Doren Engineers en Dutch Plantin zich voor langere tijd verbonden aan Udavum Karangal.

 

Meer weten over Udavum Karangal? Kijk op www.helpendehandenindia.nl of www.udavumkarangal.org.

 


Koen van den Hurk overhandigt namens Van Doren Engineers en Dutch Plantin de cheque aan Bart Veldpaus van stichting Helpende Handen India.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl