nieuws

"Lopen in Berlijn voor onderwijs in India!


Van Doren Engineers en Dutch Plantin trekken de stoute schoenen aan! Op zondag 28 september 2014 nemen wij met een team van vijf mensen deel aan de Marathon van Berlijn. Onze doelstelling? Een sportieve prestatie neerzetten én geld inzamelen voor een goed doel: onderwijs voor kinderen in India.


Wilskracht, verantwoordelijkheid nemen en sociaal werkgeverschap. Het zijn drie kernwaarden die diep geworteld zitten in het DNA van Van Doren Engineers en Dutch Plantin. Twee zusterbedrijven die qua activiteiten compleet verschillend zijn, maar wel hetzelfde in het leven staan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de visie van de eigenaren, de broers Cor, Marcel en Jos van Doren.

Bij Van Doren Engineers en Dutch Plantin krijgen medewerkers volop kansen om zich te ontplooien. Zo is er de Van Doren Academy, met een breed aanbod van opleidingen. Wij ervaren dit vaak als vanzelfsprekend. Maar dat is het niet! In India, waar Dutch Plantin actief is, is het levensonderhoud voor een gezin relatief duur. Veel families hebben nauwelijks geld om hun kinderen naar school te laten gaan. Met het lopen van de marathon zamelen we geld in voor deze gezinnen.

Natuurlijk willen we dat het geld goed terechtkomt. Daarom organiseren we alles in eigen beheer. Door de aanwezigheid van Dutch Plantin in India lukt dat. Het geld dat we inzamelen gaat rechtstreeks naar de families van de medewerkers van Dutch Plantin in India. Gaan hun kinderen studeren? Dan krijgen ze een toelage van ons. Zo bieden we mensen uitzicht op een beter bestaan.

 

 

Elke euro gaat naar India
Bijdragen aan een betere toekomst voor families in India: dat is ons doel! Het zou geweldig zijn als u ons daarbij helpt. Elke euro die we inzamelen gaat naar India. De reis en het verblijf in Berlijn worden namelijk betaald door Van Doren Engineers en Dutch Plantin. In deze folder leest u wat we gaan doen, wie de lopers zijn. Ook geven we inzicht in de leefomstandigheden van de Indiase families die we gaan helpen.


Wilt u ons steunen?
Uw bijdrage kunt u overmaken op NL78RABO0108053741 van Van Doren Engineers, o.v.v. R14VDE014. U kunt ons ook een mail sturen met het bedrag dat u wilt sponsoren, dan sturen wij u een factuur met btw-specificatie. Stuur deze mail naar Dré Schellekens via marathon@vandoren.nl. Hier kunt u ook terecht met al uw vragen.

 

 

Zij hebben onze steun nodig
Het levensonderhoud in India is duur. Veel families hebben daardoor geen geld voor onderwijs van hun kinderen. Een voorbeeld is de familie van Nagarajan Kalairaja. Zijn moeder werkt bij Dutch Plantin in India.

“Ik kom uit een arme familie en woon samen met mijn vader, moeder, oudere broer en jongere zus in Shivagangai. Mijn moeder is de enige binnen ons gezin met een baan. We hadden een klein huis, maar dat is verwoest door de hevige regenval van de laatste tijd. Nu leven we vooral buiten. We hebben weinig spullen, zelfs geen stoelen of ventilator. Het leven is zwaar, zeker voor mijn ouders. We hebben maar een klein inkomen en kunnen net rondkomen als we heel zuinig zijn. We kopen onze groenten op de markt en hebben geen auto of brommer. Geld om te studeren is er nauwelijks. Toch wil ik graag bouwkundig ingenieur worden. Ik heb mijn middelbare school met goede cijfers afgerond, maar verder leren is haast niet te betalen. Dat vind ik heel erg, maar ik begrijp het wel. Er moet eerst geld zijn om te eten. Mijn ouders zijn analfabeet en weten niets van educatie. Het is hun grote droom dat mijn broer, zusje en ik een goede baan vinden en een betere toekomst tegemoet gaan. Ik droom daar ook van. Dan kunnen we later geld verdienen om voor onze ouders te zorgen.”

Nagarajan Kalairaja

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties