nieuws

Duurzaamheid staat bij Van Doren Engineers hoog op de agenda. Onze inspanningen op dit gebied concentreren zich op drie pijlers: onze mensen, onze projecten en onze huisvesting. Dit artikel gaat in op het eerste thema: duurzaam investeren in mensen.   

 

Kansen creëren voor mensen ‘met een afstand’

 

Goed voor je medewerkers zorgen en ze de juiste ontwikkelingsmogelijkheden bieden: dat is volgens ons de basis van duurzame inzetbaarheid. Maar goed werkgeverschap is meer. Zo vinden we het belangrijk om kansen te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen, op weg naar een mooie toekomst. Dat doen we via trainings- en opleidingsprogramma’s in onze eigen Van Doren Academy, maar ook met maatschappelijke partners zoals Kleurrijk Talent.

 

Kleurrijk Talent – met praktijkruimtes in Wijchen en Helmond – verzorgt praktijkopleidingen in de techniek. Dit kunnen vakgerichte bedrijfsopleidingen zijn, maar ook individuele trainingen. Daarnaast maakt de organisatie zich sterk voor mensen die net als iedereen met en door hun werk vooruit willen komen in het leven, maar daar net wat meer hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld door een beperking of een arbeidsachterstand. “Wij zorgen in de eerste plaats voor een goede match tussen mensen en bedrijven”, vertellen Helwig Cornelissen en Ton van Erp, managing partners van Kleurrijk Talent. “Het mes snijdt aan twee kanten. Met onze inzet kunnen bedrijven op duurzame wijze invulling geven aan social return en de Participatiewet.”

 

Opleidingstrajecten op maat
Bij Van Doren Engineers volgden verschillende mensen een opleidingstraject via Kleurrijk Talent. Zoals elektromonteur Roy van Dijk. “Hij had niet de juiste diploma’s, maar heeft het wel in de vingers om door te groeien naar mbo 3-niveau”, zegt Helwig Cornelissen. “Wat hij daarvoor moet leren gieten wij in een onderwijsmodel, zodat Roy zich als vakman kan ontwikkelen en een waardevolle bijdrage levert aan de projecten binnen Van Doren Engineers.”

 


Ton van Erp (links) en Helwig Cornelissen helpen Van Doren Engineers om kansen te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Het verhaal van Roy
De 29-jarige Roy van Dijk ging via Kleurrijk Talent bij Van Doren Engineers aan de slag. “Na de mavo heb ik wel een paar vervolgopleidingen gevolgd, bijvoorbeeld voor automonteur, maar niets afgerond”, legt Roy uit. “Het was gewoon niet wat ik zocht en ik kon er mijn ei niet in kwijt. Via een baan in de rolluikenbranche ben ik in de elektrotechniek gerold. Ik hou van dit werk: kabels trekken, bundelen, motoren aansluiten en iets werkend maken. Bij Kleurrijk Talent kon ik aangeven wat ik zoek in een baan. Ik ben best perfectionistisch en Helwig en Ton vertelden me dat Van Doren Engineers dezelfde hoge kwaliteitseisen stelt. Dat wekte eigenlijk meteen mijn interesse. Tijdens het sollicitatiegesprek zei ik dat ik wil groeien als buitenmonteur en daarvoor nog wel een leertraject nodig heb. Want ik baal ervan als iets niet direct goed gaat. Nu leer ik de praktijk hier op de werkvloer, en de theorie via zelfstudie en de vaste lesdagen elke vrijdag bij Kleurrijk Talent. Als ik alle theoriemodules heb doorlopen, doe ik examen op mbo-niveau 3. Deze opleiding volg ik met het oog op mijn toekomst. Want hoewel ik al tevreden ben als ik hard kan werken, is een diploma toch belangrijk.”

 

Roy van Dijk.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl