nieuws

Gespot op de Hannover Messe

Wil je de nieuwste innovaties in industriële automatisering ontdekken, dan mag je de Hannover Messe niet missen. Van Doren Engineers was hier eind april dan ook twee volle dagen te vinden. Dit jaar zelfs met een extra grote delegatie, want er gebeurt veel in ons vakgebied en wij willen ‘alles’ zien en meekrijgen. In kleine groepen gingen we op pad; iedere groep met een eigen thema. Met het oog op kennisdeling zijn hiervan naderhand verslagen gemaakt. Wat we zoal zagen? Interessante nieuwe ontwikkelingen in onder meer systeemintegratie, productie-ICT en PLC-techniek. Ook de innovaties in service en onderhoud op afstand zijn spraakmakend.

 

Robottechniek en vision
Op het gebied van robotica gebeurt er veel in de markt. Zo werden in Hannover de cobots gepresenteerd: robots die gericht zijn op samenwerking met mensen. Qua snelheid en aanrakingsgevoeligheid zijn ze zodanig ingeregeld dat een veilige werkomgeving wordt gewaarborgd. Een andere ontwikkeling die veel teweegbrengt, is de combinatie van vision met robottechniek. Hierdoor kunnen robots objecten daadwerkelijk ‘zien’ liggen. Producten die in een willekeurige volgorde en in een willekeurige positie liggen, zijn daardoor moeiteloos op te pakken en neer te leggen in een daarvoor bestemde verpakking.

 

Highlights
Siemens presenteerde zijn nieuwste versie van de TIA-portal, die in het najaar uitkomt. Multi-user is daarin een van de verder ontwikkelde features. Daardoor wordt het mogelijk om op verantwoorde wijze met meerdere programmeurs tegelijk aan een softwareapplicatie te werken. Ewon trok in Hannover de aandacht met de nieuwe servicetool Talk2M. Dit is een industriële cloud voor remote connectivity. Het voordeel van deze technologie: alle communicatie vindt naar buiten toe plaats, waardoor firewalls nooit een struikelblok vormen. Daarbij is sprake van een veilige omgeving, met de mogelijkheid tot full audit trail connection tracking.

 

Smart industry 4.0

Verschillende leveranciers van Van Doren Engineers stelden op de Hannover Messe hun complete scala van producten tentoon. Producten voor productiemachines of procesinstallaties die – met de juiste timing en efficiency – geheel naar behoefte de juiste volumes produceren, volledig gebaseerd op Life Cylce Cost (LCC). Indrukwekkend waren vooral de innovatieve oplossingen die voortkomen uit de combinatie van technieken, zoals software, robottechniek, vision, visualisatie, sensoren en virtual reality.  Juist de bijzondere combinaties van systemen van verschillende leveranciers gaven de Hannover Messe een mooie boost. Smart industry 4.0 in vol ornaat!

 

Met een flink team naar de Hannover Messe.Machine vision: de combinatie tussen robotica en visionsystemen.Robot-pingpong: indrukwekkend staaltje techniek (robotica en vision).

 


« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl