nieuws

Realtime Van Doren Engineers gecertificeerd voor PCS 7.

Boekel, 8 april 2013 – Van Doren Engineers, systeemintegrator met vier locaties in Nederland en één in Slowakije, kreeg onlangs het certificaat Siemens Solution Partner uitgereikt. Hiermee behoort het tot een selecte groep bedrijven die gecertificeerd zijn voor het programmeren van complexe (proces)besturingen met PCS 7. Dit is het geïntegreerde besturingssysteem van Siemens voor toepassingen in de (proces)industrie.

 

Siemens Solution Partners zijn systeemintegratoren die aantoonbaar voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Aan deze certificering gaat een intensief traject vooraf. Siemens Solution Partners worden geselecteerd via een wereldwijd uniforme procedure, waarin veel aandacht uitgaat naar specialistische product- en systeemkennis, technische competenties en branche-ervaring. Er zijn twee levels van certificering: op persoonlijk en op bedrijfsniveau.

 

 

Vraag vanuit de markt
Met het keurmerk speelt Van Doren Engineers in op de groeiende vraag naar gecertificeerde engineers voor PCS 7-projecten, met name vanuit waterschappen, de voedingsmiddelen- en de farmaceutische industrie. “Na een opleidingstraject van ongeveer twee jaar zijn nu vijf van onze software-engineers gecertificeerd”, aldus Roger Gunther, vestigingsleider van Van Doren Engineers Boekel. “Als bedrijf zijn we bovendien feilloos door level 2 gekomen, wat betekent dat we ons voortaan Siemens Solution Partner mogen noemen.”

 

Select gezelschap
Van Doren Engineers is nu een van de ongeveer twintig Siemens Solution Partners in Nederland. Deze bedrijven worden om de twee jaar opnieuw gecertificeerd. Daarbij wordt gekeken naar het aantal opgeleide engineers, maar ook naar het bewezen trackrecord, zoals het aantal PCS 7-projecten per jaar. Via de internationale Partner Academy van Siemens houden de bedrijven bovendien hun product- en systeemkennis up-to-date.

 

Nieuwe groep
Ondertussen is alweer een nieuwe groep software-engineers van Van Doren Engineers gestart met de opleiding voor PCS 7. “We willen onze kwaliteit aantoonbaar borgen”, licht Roger Gunther toe. “De markt vraagt erom en de vijver van programmeurs wordt alleen maar kleiner. Dit is een goede kans om je te onderscheiden.”

 

Van Doren Engineers, met locaties in Boekel, Beringe, Breda, Veghel en Nitra (Slowakije), is een slagvaardige speler in industriële automatisering en MES.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties