nieuws

Realtime Van Doren helpt farmaceutische klant met veiligheid en MVO

Steeds meer bedrijven zien in da Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen nodig is. Van Doren Engineers werkt veel voor productiebedrijven en merkt dat bij deze bedrijven veilig, hygiënisch en milieubewust werken een steeds grotere aandacht krijgt. Van Doren Engineers is beging 2012 gestart met het project Waste Water Treatment op een bestaand tankenpark van een farmaceutische klant.

 

 

Het afvalwater van de fabriek mag vanaf februari 2012 niet zomaar geloosd worden, maar moet worden voor behandeld. Een speciale WWT – installatie filtert het water naar een acceptabel niveau. Door een indamper – installatie, die vanwege geluidseisen binnen een gebouw moest worden gerealiseerd, wordt concentraat geproduceerd en opgeslagen in twee nieuwe 53 m ³ tanks. Het concentraat zal via een pompinstallatie naar een tankwagen worden afgevoerd. Van Doren Engineers heeft voor deze installatie de PLC – besturing inclusief de bijbehorende software geleverd. Ook de elektrotechnische installatie van het procesdeel, de gebouwgebonden installatie (onder velders, (nood)verlichtingsinstallatie, bliksem – en aard - installatie, brandmeld – en ontruimingsinstallatie) en de HVAC – installatie waren onderdeel van de scoop.

 

 

Ambitieus
Vanwege de deadline – er was slechts twee maanden beschikbaar – en het feit dat de installatie gelijktijdig met de realisatie van het nieuwe gebouw geplaatst moest worden, kun je  spreken van een ambitieus project. En dat alles in een periode dat het in Nederland – 15 graden C was. Door de strenge hygiëne en veiligheidsregels die op een farmaceutisch bedrijf gelden, werd er een extra zware werkdruk op de monteurs gelegd. Zeker omdat er met diverse partijen en disciplines tegelijk op een klein oppervlak werd gewerkt. 

 

De Deense leverancier van de indamper hield de vaart er tijdens de inbedrijfstelling goed in. De software - Engineers en monteurs van Van Doren sloten daarbij aan door lange dagen en weekenden te werken. Een inbedrijfstellingsteam van een software – Engineer, een service – Engineer en een elektrotechnische monteur hadden de installatie binnen de gevraagde deadline in bedrijf.

 

Al met al een gedurfd, ambitieus project, waarbij de klant ons ongevraagd een tevredenheids verklaring heeft aangeboden en twee nieuwe projecten. En dat zegt ons genoeg.

 

Roger Gunther

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties