nieuws

Elf besturingskasten volgens UL-norm.

Case Packing Systems (CPS BV) in Stramproy bouwt in opdracht van het Amerikaanse Simplot elf grote verpakkingslijnen voor de plant in Boise Idaho. Typerend is de variëteit aan verpakkingsmogelijkheden per lijn, voor zowel horizontaal als verticaal verpakken. CPS schakelde Van Doren Engineers Beringe in voor de engineering en bouw van de elf besturingskasten volgens de UL-standaard.

 

CPS levert vele oplossingen voor het automatisch verpakken van flexibele zakjes en schaaltjes in kartonnen dozen, trays, kratten, palletdozen en rolcontainers. Voor de bouw van besturingskasten werkt het bedrijf al ruim tien jaar samen met Van Doren Engineers.

 


V.l.n.r. David Hazenveld (hoofd paneelbouw Van Doren Engineers Beringe), Marc Spreuwenberg (hardware-engineer CPS) en John Beijers (vestigingsleider Van Doren Engineers Beringe).

 

Unieke verpakkingslijnen

CPS verzorgt de eindverpakking voor deze elf installaties. Het verpakkingsgedeelte wordt volledig gebouwd en gekeurd volgens de Amerikaanse UL508A-norm. Kenmerkend zijn de vele verpakkingsmogelijkheden per lijn, maar zeker ook de korte omsteltijden. De machines kunnen razendsnel overschakelen op andere verpakkingsspecificaties, wat leidt tot grote efficiency.

 

Modulaire opbouw

Van Doren Engineers verzorgt zowel de engineering als de bouw van de besturingskasten. Uniek aan het project is de omvang, maar ook de uiterst modulaire opbouw van de kasten. Dit zorgt voor optimale efficiency, geringe foutgevoeligheid en het eenvoudig opsporen van eventuele storingen. Alle werkzaamheden vinden plaats in de werkplaats van Van Doren Engineers in Beringe, de enige UL-gecertificeerde werkplaats in Limburg.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties