nieuws

Het is volop in het nieuws geweest: Microsoft stopt met de support voor Windows XP. Veel bedrijven ontkomen er niet aan om op korte termijn actie te ondernemen. In de industrie ligt het gelukkig net even anders. Wat kunt u verwachten?

 

In april 2014 beëindigt Microsoft de support voor Windows XP. Vanaf dat moment komen er geen updates meer en is de veiligheid op internet dus niet meer gegarandeerd. Dit kan grote problemen opleveren. Toch hoeven de meeste industriële bedrijven zich nog geen zorgen te maken. In een productieomgeving zijn pc’s vaak niet gekoppeld aan internet, waardoor de verhoogde veiligheidsrisico’s niet van toepassing zijn. Concreet betekent dit dat u niet direct actie hoeft te ondernemen als uw pc’s niet verbonden zijn met internet of een groot netwerk.

 

Windows XP embedded
Blijft u ook de komende jaren werken met Windows XP en hebt u een nieuw besturingssysteem nodig voor een specifieke machine? Ook dan is er geen nood aan de man. Van Doren MES is sinds kort ‘Microsoft Certified OEM-leverancier van embedded systems’. Dit betekent dat wij ook na april 2014 Windows XP(e) kunnen leveren. We mogen dit blijven verkopen en krijgen support tot 1 januari 2016. Windows XP(e) is een speciale versie voor de industrie.

 

Meer weten over het gebruik van Windows XP(e)? Neem dan contact op met Roger Heugen van Van Doren MES via 0492-747530.

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties