nieuws

Duurzame energieoplossing Fitland XL Helmond

Een professionele sporthal die plaats biedt aan 1200 supporters, een fitnesscentrum, een wellnessresort, diverse horecagelegenheden, bowlingbanen en een hotel met meer dan 100 kamers: dat is Fitland XL Helmond Suytkade in een notendop. Dit najaar opent het complex zijn deuren. Om de enorme energievraag in goede banen te leiden en een maximale besparing te realiseren, werken R&R Systems en Van Doren Engineers samen aan de ontwikkeling en installatie van een innovatieve energieoplossing. Fitland realiseert hiermee een enorme energiebesparing en profiteert tegelijkertijd van een zeer korte terugverdientijd.

 

De energieoplossing is volledig afgestemd op de grote energievraag van Fitland. Het uitgangspunt: aardwarmte en –koude maximaal benutten om de verschillende (sauna)faciliteiten en ruimtes te verwarmen en andere (fitness)ruimtes juist te koelen. R&R Systems verzorgt de ontwikkeling en aanleg van het systeem, dat bestaat uit onder meer een warmtepomp en een koude- en warmteopslaginstallatie, compleet met tapwatervoorverwarming en warmte- en koudebuffers. Met door R&R Systems zelf ontwikkelde zonnecollectoren op het dak wordt bovendien extra energie gewonnen om de bron thermisch in balans te houden. Van Doren Engineers ontwikkelde de besturing, samen met R&R Systems. Hierbij vervulde Van Doren Engineers een compleet takenpakket: van het verzorgen van de hardware tot het schrijven van de software, inclusief de levering van de besturingskast.

 

 

Sterk team
Van Doren Engineers is inmiddels een vaste partner van R&R Systems uit Gemert, dat ook wel bekendstaat als ‘De Energieverdieners’. De twee bedrijven realiseerden samen al verschillende vooruitstrevende energieoplossingen, onder meer voor Fitland-complexen in Gemert, Uden en Mill. Eric van Houtum, directeur van R&R Systems, is te spreken over het partnership: “De lijnen zijn kort en we weten wat we aan elkaar hebben. De flexibiliteit die wij zelf nastreven, zien we ook terug bij Van Doren Engineers. Dat werkt prettig. We hebben hetzelfde doel voor ogen: maximaal rendement voor de opdrachtgever.”

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl