nieuws

Cybersecurity centraal in automatiseringsprojecten

 

Fabrieken die plat komen te liggen, systemen die niet meer toegankelijk zijn: we weten allemaal hoe groot de impact van cybercriminaliteit kan zijn. Toch lopen veel (productie)bedrijven nog onnodige risico’s. Onze specialisten, opgeleid in ISA99, zetten in op bewustwording.

 

Was cybersecurity voorheen vooral een ICT-activiteit, tegenwoordig is het een vast onderdeel in al onze automatiseringsprojecten. ISA99, de standaard voor cybersecurity in industriële omgevingen, is daarbij de norm.

 

Verder kijken dan hackers
Support-engineer Jop Smit en software-engineer Patrick Smetsers behoren tot de collega’s die zijn opgeleid in ISA99. Zij merken dat het onderwerp leeft, maar ook dat veel bedrijven de risico’s nog onderschatten. "Er wordt bijvoorbeeld al gelijk aan hackers gedacht. Terwijl relatief simpele dingen als usb-sticks en phishingmails een veel grotere bedreiging vormen. En wat te denken van remote support? Heel modern en efficiënt, maar het brengt ook vraagstukken met zich mee. Het is belangrijk dat bedrijven zich goed realiseren wie ze allemaal binnenlaten, zowel letterlijk als figuurlijk.”

 

Dit is het eerste artikel in een serie over cybersecurity in een industriële omgeving. Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Roger Heugen via 0492 747530.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties

LOCATIES
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 F 0492 - 321081 E info@vandoren.nl