nieuws

Codegeneratie 2.0: makkelijk leesbare ladderdiagrammen

PLC-software die de eigen technische dienst makkelijk kan doorgronden, onderhouden en aanpassen, liefst in de vorm van een ladderdiagram. Het is de wens van tal van productiebedrijven. Van Doren Engineers, al jaren druk met data-engineering, heeft de afgelopen tijd stevig geïnvesteerd in de oplossing. Binnenkort lanceren we het resultaat: een codegenerator met gestructureerde ladderdiagrammen als output.

 

PLC-software kan nog zo intelligent zijn, bij Van Doren Engineers geloven we dat productiebedrijven pas echt geholpen zijn als de software op de langere termijn makkelijk te beheersen en te onderhouden is. Niet alleen door onze engineers, maar ook door die van andere bedrijven en de technische dienst van de klant zelf. Dit is dan ook een van de belangrijkste pluspunten van onze nieuwe oplossing. De codegenerator heeft een standaard engine, maar de library en de equipment-modules hebben we volledig zelf ontwikkeld. Met unieke output als gevolg: gestructureerde ladderdiagrammen, gekoppeld aan TIA Portal van Siemens. Makkelijk leesbaar voor onze klanten en eenvoudig aan te passen zonder speciale (conversie)tool.

 

Kwaliteitszekerheid
Onze oplossing draagt ook bij aan de kwaliteitszekerheid van software. Het is immers in ieders belang wanneer de kwaliteit van een besturing minder afhankelijk is van de ervaring, kennis en kunde van de software-engineer. In onze codegenerator komt een schat aan kennis en ervaring samen, waardoor een consistentere kwaliteit van besturingen geborgd is.

 

Kortere doorlooptijden
Sneller is niet altijd beter, maar in dit geval wel. Zoals elke vorm van data-engineering zorgt ook deze oplossing voor kortere doorlooptijden. Bovendien neemt de foutgevoeligheid af. De hardware-engineer ontwikkelt de controlmodule-laag met motors, pompen, kleppen en sensoren, en van daaruit worden automatisch de tekeningen, software en overige documentatie gegenereerd. Het werk van de software-engineer is deels geautomatiseerd en repeterend invoerwerk is verleden tijd. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten.

 

Momenteel leggen we de laatste hand aan de codegenerator. Vanaf medio 2017 kun je er gebruik van maken.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl