nieuws

Besturingsvervanging in de farmacie: samen sterk

 

Een complete besturingsvervanging tijdens een korte bedrijfsstop: het is het moment van de waarheid, het slotstuk na maanden van voorbereiding. Op deze manier werd enkele maanden geleden bij een groot farmaceutisch concern overgeschakeld op een nieuwe klimaatinstallatie. Hiermee kwam het eerste gezamenlijke project van Regel Partners en Van Doren Engineers tot een succesvol einde.

 

Regel Partners, gespecialiseerd in de integratie van gebouwbeheersystemen, was niet eerder als hoofdaannemer actief in de farmaceutische industrie. “De zeer strikte veiligheidseisen en –standaarden vormden voor ons dan ook een extra uitdaging”, vertelt Hans de Jong, projectmanager bij Regel Partners. In de farmacie zijn keuringsprocedures bijvoorbeeld veel strenger, en FAT- en SAT-testen veel uitgebreider. Het helpt dan enorm om samen te werken met een partner die daarin thuis is. De klant kan dat ook waarderen; die tipte ons niet voor niets Van Doren Engineers.”

 

HVAC-installatie
Het project betrof de complete besturingsvervanging van de HVAC-installatie, oftewel klimaatinstallatie, in een productiefaciliteit. Acht nieuwe panelen werden in het veld geplaatst en de volledige besturing werd vervangen. De oude AS1000-installatie maakte plaats voor de veel nieuwere Desigo PX-software van Siemens. Regel Partners verzorgde de engineering. De detailengineering was in handen van Van Doren Engineers, net zoals alle installatiewerkzaamheden: de plaatsing van de panelen en de bekabeling van de installatie. Ook werd nog een laagspanningsverdeler vervangen.

 

Gezonde spanning
Tijdens een korte bedrijfsstop aan het einde van het jaar vond de inbedrijfsstelling plaats. Een stevige operatie. Op het hoogtepunt waren de twee bedrijven in totaal met zo’n dertig medewerkers ter plaatse. “Alles ‘afbreken’ en dan in één keer weer goed opbouwen: het blijft spannend, ook al heb je het nog zo vaak gedaan”, aldus Hans de Jong. “Maar op het moment suprême hadden we niets te vrezen. Door de goede voorbereiding verliep de omschakeling vlekkeloos.” Na de inbedrijfsstelling volgde een uitgebreid testprocedé, waarna de fabriek begin 2020 weer operationeel was.

 

Dezelfde taal

Het hele project nam minder dan vier maanden in beslag. “De complexiteit zat niet zozeer in de techniek, maar des te meer in de omgeving waarin we werkten”, blikt Hans de Jong terug. “Dit zijn van die projecten waarbij alles staat of valt met een goede voorbereiding. Die kun je alleen maar aangaan met partijen die honderd procent dezelfde taal spreken. Deze samenwerking smaakt naar meer.”


Hans de Jong, projectmanager van Regel Partners

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties