nieuws

De jeugd van nu is ons specialisme van de toekomst. Bij Van Doren Engineers steken we dan ook veel energie in de ontwikkeling en opleiding van jong talent. Dit doen we binnen onze eigen Van Doren Academy. En met succes! Onze vakkanjer Pim Bexkens veroverde dit jaar de bronzen medaille op de WorldSkills in Leipzig. Ook werden we op een haar na door Kenteq verkozen tot Beste Leerbedrijf 2013.

 

In juli waren de WorlsSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Pim Bexkens behaalde hier samen met zijn teamgenoten Robbert-Jan en Wouter de derde plaats in de discipline Manufacturing Team Challenge. Hiermee laat deze jonge monteur zien dat hij zich als elektrospecialist kan meten met de beste vakmensen ter wereld. Pim volgt bij Van Doren Engineers een BBL-traject en wordt binnen de Van Doren Academy aanvullend opgeleid op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. Als werkgever is Van Doren Engineers ontzettend trots op Pims prestatie bij de WorldSkills.

 

 

Nominatie Beste Leerbedrijf
Een andere bekroning van onze inzet voor jong talent, was onze nominatie voor de verkiezing van het Beste Leerbedrijf 2013. Samen met drie andere Kenteq Erkende leerbedrijven waren we genomineerd in de categorie grote bedrijven in de regio Zuid. In deze verkiezing strijden technische leerbedrijven uit de provincies Brabant, Limburg en Zeeland tegen elkaar. De genomineerden kwamen als meest aansprekende leerbedrijven uit de bus. Op 19 september werd de winnaar bekendgemaakt. Hoewel Van Doren Engineers niet gewonnen heeft, zijn we blij met het bereikte resultaat.

 

Van Doren Academy
Deze mooie resultaten zijn voor een groot deel terug te voeren op het succes van de Van Doren Academy. Deze berust op vijf pijlers:

  • Zaterdag- en vakantiemedewerkers. Jongeren die naast hun opleiding een bijbaantje in de techniek zoeken, bieden wij de mogelijkheid om bij ons (en onze klanten) te komen werken op zaterdagen en in vakanties.
  • Stagiairs en afstudeerders. Via snuffelstages, meeloopstages, stageopdrachten en afstudeerstages geven we leerlingen en studenten de kans om een kijkje te nemen in de praktijk.
  • BBL-trajecten. Een uniek programma gebaseerd op leren en werken, speciaal voor afgestudeerde vmbo’ers. Goede begeleiding staat centraal, net zoals een doordacht roulatiesysteem. Uniek is de baangarantie.
  • Interne trainingen. Niet alleen jongeren, maar álle medewerkers in ons bedrijf hebben de kans zich te ontwikkelen. In samenwerking met eigen specialisten ontwikkelen we lesprogramma’s waarvoor iedereen in ons bedrijf zich kan inschrijven.
  • Cursussen en opleidingen. Ook het aanbod van externe opleidingen is ruim. Deze cursussen hebben vaak een langere doorlooptijd dan de bovengenoemde interne trainingen en worden afgesloten met een diploma of certificaat.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties