nieuws

29 november 2018

Installaties worden steeds complexer, en daarmee ook de oplossingen om de veiligheid te waarborgen. Hadden we in het verleden vaak genoeg aan één of twee noodstoprelais, tegenwoordig gebruiken we safety-PLC's met een veelheid aan safetyfuncties en in- en uitgangen. Op-en-top veilig, zou je zeggen. Maar is dat ook zo?
lees verder »

21 november 2018

Goed functionerende noodverlichting, we kennen allemaal het belang ervan. Maar de halfjaarlijkse service- en onderhoudsbeurt kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Zeker in luchtgeconditioneerde ruimtes zoals cleanrooms. Het goede nieuws is: het kan ook anders. Maak kennis met de voordelen van centraal gevoede noodverlichtingssystemen.
lees verder »

8 november 2018

Een nieuw pand zie je van dag tot dag groeien. Maar een transformatorhuis staat er ineens. Althans, zo ging het bij Aspen in Oss. Van Doren Engineers was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuw transformatorstation. Daarbij werd gewerkt volgens strikte veiligheidsnormen. lees verder »

1 november 2018

Jonge vaklieden optimaal klaarstomen voor een mooie toekomst in industriële automatisering. Met dat doel opende de Van Doren Engineers bedrijfsschool - een unicum in de regio - in september haar deuren. Het liep meteen storm. Met zeventien jongens en meisjes zijn alle plekken in het eerste jaar bezet. lees verder »

16 oktober 2018

Maar liefst 165 relaties en studenten beleefden op 15 oktober een verrassende ochtend in het sfeervolle Fata Morgana Paleis in de Efteling. Zij waren te gast bij ons tweejaarlijkse seminar. Bekijk de foto's voor een impressie. lees verder »

04 oktober 2018

De contouren van onze nieuwbouw in Panningen zijn inmiddels zichtbaar. Aan de John F. Kennedylaan verrijst een nieuwe productielocatie met kantoorruimtes, met een totale oppervlakte van 3.900 m2. Als ook de rest van de bouw volgens schema verloopt, verhuist onze locatie in Beringe in het voorjaar van 2019 naar Panningen. lees verder »

19 september 2018

Op zoek naar een fijne baan? Of niet per se op zoek, maar wel benieuwd wat wij te bieden hebben? Kom naar onze banenavond op dinsdag 6 november. lees verder »

21 juni 2018

Cybercriminaliteit houdt de gemoederen flink bezig. Ook bij productiebedrijven. Maar welke risico's loop je precies in het PLC-, SCADA- en MES-domein? lees verder »

7 juni 2018

Hij heet Rogier Weevers, is 44 jaar, komt uit Geertruidenberg en heeft een elektrotechnische achtergrond. Sinds 1 juni is hij de nieuwe vestigingsleider van Van Doren Engineers Breda. lees verder »

30 mei 2018

De eerste palen voor onze nieuwbouw in Panningen zijn geslagen. Aan de John F. Kennedylaan bouwen wij een splinternieuwe productielocatie met kantoorruimtes... lees verder »

22 maart 2018

Weleens een probleem in een besturing opgespoord? Dan is bekend hoe tijdrovend dit kan zijn. Tenzij je de Trace-functie in de TIA S7-1500 en S7-1200 gebruikt. Zelfs met terugwerkende kracht is hiermee de oorzaak van een onregelmatigheid vast te stellen. lees verder »

7 april 2018

Hoe gaat het er bij Van Doren Engineers aan toe? Je ontdekt het tijdens de Open Dag op 7 april. Voor ervaren technisch talent en technisch talent in de dop. lees verder »

13 maart 2018

Hoe richten we de studierichting smart automation optimaal in? En wat hoort zeker thuis in het lesprogramma? Dit soort vragen komt aan bod in de werkveldadviesraad (WAR) van Avans Hogeschool in ′s-Hertogenbosch. Van Doren Engineers maakt hier deel van uit. Peter van den Berg, docent elektrotechniek: Wij hebben het bedrijfsleven heel hard nodig. Tegelijkertijd kiezen we onze partners heel zorgvuldig. lees verder »

01 maart 2018

PLC′s en zware wiskundige berekeningen; de combinatie is niet ideaal. Maar wat is dan de beste manier om wiskundige algoritmes toe te voegen aan PLC-code? Kun je bijvoorbeeld een pc-applicatie parallel laten draaien aan een besturing? De laatste tijd kwamen we bij verschillende projecten voor dit vraagstuk te staan. En dus stelden we een onderzoek in naar de oplossing. lees verder »

20 februari 2018

Fabrieken die plat komen te liggen, systemen die niet meer toegankelijk zijn: we weten allemaal hoe groot de impact van cybercriminaliteit kan zijn. Toch lopen veel (productie)bedrijven nog onnodige risico′s. Onze specialisten, opgeleid in ISA99, zetten in op bewustwording. lees verder »

8 februari 2018

Ons afvalwater zit vol medicijnresten. Maar niet lang meer, als het tenminste aan Bosman Watermanagement in Piershil ligt. Dankzij een uniek filtersysteem kunnen medicijnresten nu eenvoudig en relatief goedkoop uit het water worden gehaald. lees verder »

1 februari 2018

In november vond in Nürnberg SPS IPC Drives plaats, Europa′s grootste vakbeurs voor elektrische automatisering. Voor het eerst was Van Doren Engineers niet alleen als bezoeker, maar ook als standhouder vertegenwoordigd. lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties