nieuws

December 2013

Pim Bexkens is werkzaam bij Van Doren Engineers waar hij een leer-werktraject volgt aan het ROC de Leijgraaf in Veghel. ROC de Leijgraaf heeft drie leerlingen genomineerd die deelnemen aan de landelijke ‘Uitblinker van het Jaar’ verkiezing 2014. Pim is één van de genomineerde leerlingen die kans maakt om deze titel in de wacht te slepen.  lees verder »

November 2013

Wie piepschuim zegt, zegt Kingspan Unidek. Bij dit bedrijf, met de hoofdvestiging in Gemert, komen talloze oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren tot stand. Allemaal op basis van het milieubesparende isolatiemateriaal EPS. Voor een efficiënte inzet van een van de productielijnen ontwikkelde Van Doren MES een intelligente ‘scheduling tool’. Het resultaat: meer capaciteit, minder restafval.  lees verder »

November 2013

De jeugd van nu is ons specialisme van de toekomst. Bij Van Doren Engineers steken we dan ook veel energie in de ontwikkeling en opleiding van jong talent. Dit doen we binnen onze eigen Van Doren Academy. En met succes! Onze vakkanjer Pim Bexkens veroverde dit jaar de bronzen medaille op de WorldSkills in Leipzig. Ook werden we op een haar na door Kenteq verkozen tot Beste Leerbedrijf 2013.  lees verder »

November 2013

Het is volop in het nieuws geweest: Microsoft stopt met de support voor Windows XP. Veel bedrijven ontkomen er niet aan om op korte termijn actie te ondernemen. In de industrie ligt het gelukkig net even anders. Wat kunt u verwachten?  lees verder »

November 2013

Regelmatig een back-up maken van gewijzigde software: iedere engineer weet hoe belangrijk dit is. Toch komt het er vaak te weinig van. Met alle risico’s van dien. Steeds meer productiebedrijven maken daarom gebruik van slimme oplossingen voor versiebeheer van PLC-software. Van Doren Engineers biedt ondersteuning bij de inrichting van deze pakketten.  lees verder »

November 2013

Met de lancering van de nieuwe PLC’s S7-1200 en S7-1500, introduceerde Siemens ook de TIA Portal. Dit is het nieuwe softwareplatform om deze nieuwe generatie PLC’s te programmeren. Van Doren Engineers volgt de ontwikkelingen op de voet en is druk bezig om de mogelijkheden van de TIA Portal in kaart te brengen. Dit doen we voor de S7-1200, S7-1500 en de nieuwe generatie HMI-panels, maar ook voor hun ‘voorgangers’, de S7-300 en S7-400 met de huidige HMI-panels Onze kennis delen wij graag. Onze ervaringen zijn toegespitst op V12 van de TIA Portal.  lees verder »

2-7 juli 2013

Op de WorlsSkills, het wk voor beroepen, heeft Pim Bexkens een Bronzen medaille gewonnen in de vakdiscipline Manufacturing Team Challenge. Met deze medaille op zak laat Pim zien dat hij als elektro specialist van zijn team mee kan met de beste vakmensen ter wereld. Pim volgt bij Van Doren Engineers een BBL leer- werktraject waarin hij en zijn collega’s middels de Van Doren Academy aanvullend worden opgeleid op het vakgebied elektrotechniek en industriële automatisering. Als werkgever van dit jonge talent is Van Doren Engineers ontzettend trots op deze prestatie. Hierbij willen we Pim en zijn teamgenoten Robbert-Jan en Wouter van harte feliciteren. U leest alles over deze bijzondere prestatie in het onderstaande persbericht:  lees verder »

24 juni 2013

Begin dit jaar bracht Siemens een nieuwe PLC op de markt: de S7-1500. Deze vervanger van de S7-300 en de S7-400 zal in de toekomst een belangrijke rol vervullen binnen Van Doren Engineers. Om tijdig de juiste kennis en ervaring op te doen, hebben we een hoogwaardige proef-procesinstallatie ontwikkeld, met als hart de Siemens S7-1500.  lees verder »

24 juni 2013

Hotels en sport- en wellnesscentra kennen vaak een enorme energievraag. Logisch dat Fitland bij de bouw van Fitland XL Helmond Suytkade de samenwerking zocht met R&R Systems bv, ook wel bekend als ‘De Energieverdieners’. R&R Systems zorgde voor een duurzame energieoplossing en werkte voor de besturing daarvan samen met Van Doren Engineers. Het resultaat: een enorme energiebesparing en een zeer korte terugverdientijd.  lees verder »

24 juni 2013

Van Doren Engineers is samen met vijf andere Kenteq Erkende leerbedrijven genomineerd voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in regio Zuid. In deze verkiezing strijden leerbedrijven in de techniek uit de provincies Brabant, Limburg en Zeeland tegen elkaar. De genomineerden kwamen als meest aansprekende bedrijven uit de bus. lees verder »

24 mei 2013

Boekel, 23 mei 2013 – Van Doren Engineers is uitgeroepen tot een van de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte deze week bekend. De kwalificatie maakt deel uit van het ‘Best Managed Companies' programma dat Deloitte in samenwerking met ING, VNO-NCW en TiasNimbas Business School organiseert. Deloitte concludeert dat Van Doren Engineers en de andere Best Managed Companies 2013 goed scoren op het thema ‘Is your comfort zone futureproof?'.  lees verder »

2 mei 2013

Peka Kroef verwerkt per dag 600 ton aardappelen tot krieltjes, aardappelschijfjes en vele andere aardappelspecialiteiten. Allemaal dagverse producten die de volgende ochtend al in de supermarkt liggen. Continuïteit van de productieprocessen is dan ook van levensbelang. Voor de industriële automatisering werkt Peka Kroef al jaren samen met Van Doren Engineers. Productiedirecteur Ron van Vonderen legt uit waarom.  lees verder »

2 mei 2013

Case Packing Systems (CPS BV) in Stramproy bouwt in opdracht van het Amerikaanse Simplot elf grote verpakkingslijnen voor de plant in Boise Idaho. Typerend is de variëteit aan verpakkingsmogelijkheden per lijn, voor zowel horizontaal als verticaal verpakken. CPS schakelde Van Doren Engineers Beringe in...  lees verder »

2 mei 2013

Vakken vullen in de supermarkt, terwijl je interesses bij techniek liggen. Zonde, toch? Bij de Van Doren Academy kunnen jonge techneuten voortaan op zaterdag en in vakanties bijverdienen in hun eigen vakgebied. In samenwerking met opdrachtgever FrieslandCampina ontwikkelde Van Doren Engineers een uniek programma hiervoor. “Een win-winsituatie”, vindt Frans Verwijst, hoofd technische dienst bij FrieslandCampina.  lees verder »

2 mei 2013

Onze dienstverlening aanscherpen, kwaliteit borgen en nog meer toegevoegde waarde leveren. Via certificeringen geven wij onze voortdurende professionalisering handen en voeten. De afgelopen tijd behaalde Van Doren Engineers de volgende certificeringen...  lees verder »

2 mei 2013

Kort geleden heeft Siemens een nieuwe PLC op de markt gebracht: de S7-1500. Dit is de toekomstige vervanger van de S7-300 en de S7-400. In de PLC zit een display verwerkt voor eenvoudige diagnose. De S7-1500 heeft een bouwgrootte vergelijkbaar met de S7-300 en verwerkt signalen sneller dan de S7-400. De PLC is net als de S7-1200 te programmeren met de TIA Portal V12. De S7-1500 zal in de toekomst een belangrijke rol vervullen bij Van Doren Engineers.  lees verder »

2 mei 2013

Sneller en efficiënter werken, dat is het grote voordeel van ‘projectopties’ in EPLAN. Van Doren Engineers schafte deze module onlangs aan vanwege de interessante voordelen bij modulair ontwerp. Alle opties die in een project zijn ondergebracht, zijn in een handomdraai uit een centrale dialoog te configureren. Zo hebben we in slechts enkele muisklikken alle informatie bij de hand die van toepassing is op een specifiek paneel en kunnen we eenvoudig met meerdere mensen aan één project of besturingskast werken. Het resultaat: kortere doorlooptijden en minder kans op fouten.  lees verder »

2 mei 2013

Vanaf 2020 is energieneutraal bouwen de norm. Optimale isolatie is daarbij topprioriteit. Voor IKO Insulations, producent van PIR-isolatie, betekent dit een forse uitbreiding van de productiecapaciteit. Hiervoor bouwt het bedrijf een compleet nieuwe plant in Frankrijk. Samen met onze opdrachtgever SMA Machine Constructions uit Mierlo realiseren  lees verder »

8 april 2013

Boekel, 8 april 2013 – Van Doren Engineers, systeemintegrator met vier locaties in Nederland en één in Slowakije, kreeg onlangs het certificaat Siemens Solution Partner uitgereikt. Hiermee behoort het tot een selecte groep bedrijven die gecertificeerd zijn voor het programmeren van complexe (proces)besturingen met PCS 7. Dit is het geïntegreerde besturingssysteem van Siemens voor toepassingen in de (proces)industrie...  lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties