nieuws

13 december 2012

In opdracht van Unilever in Oss verving Van Doren Engineers binnen enkele dagen de complete elektrische besturing van de Soffrito-installatie. Deze installatie is bedoeld voor het koken van zonnebloem- en olijfolie, waarbij tijdens het kookproces allerlei ingrediënten worden toegevoegd. Het product dat hieruit voortkomt, vormt de basis voor diverse pastasauzen...  lees verder »

13 december 2012

Een van de talenten van Van Doren Engineers heeft zich gekwalificeerd voor WorldSkills 2013, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Zijn naam is Pim Bexkens. Deze leergierige 19-jarige monteur ontwikkelde zich tot vakkanjer in Van Doren Engineers’ kweekvijver voor talent, de Van Doren Academy. In juli 2013 strijdt hij in Leipzig om de titel ‘beste vakman/-vrouw van de wereld’...  lees verder »

13 december 2012

Vanaf nu produceert Van Doren Engineers ook panelen volgens de UL508A-norm. Hieraan is een intensief opleidingsprogramma voorafgegaan. De UL-certificering is niet alleen een garantie voor hoge kwaliteit, maar biedt ons ook meer mogelijkheden binnen de machine- en apparatenbouw. In onze eigen UL-gecertificeerde werkplaats kunnen wij voortaan in eigen beheer panelen ontwerpen, bouwen en certificeren voor de Amerikaanse markt...  lees verder »

22 november 2012

Vanaf nu produceert Van Doren Engineers ook panelen volgens de UL508A-norm. Hieraan is een intensief opleidingsprogramma voorafgegaan. De UL-certificering is niet alleen een garantie voor hoge kwaliteit, maar biedt ons ook meer mogelijkheden binnen de machine- en apparatenbouw. In onze eigen UL-gecertificeerde werkplaats kunnen wij voortaan in eigen beheer panelen ontwerpen, bouwen en certificeren voor de Amerikaanse markt...  lees verder »

23 oktober 2012

De laatste decennia werd in de industrie vaak de terugmelding van de werkschakelaar gebruikt om te bepalen of een motor aan- of uitstond. Van Doren Engineers kiest steeds vaker voor de oplossing via een geïntegreerde motorstroommeting in de besturingskast...  lees verder »

23 oktober 2012

Montair Process Technology in het Limburgse Kronenberg verzorgt turnkeyoplossingen op het gebied van procestechnologie, en alles wat daarbij komt kijken. Bij het ontwikkelen van die oplossingen doet Montair regelmatig een beroep op Van Doren Engineers. René Francken, managing director van Montair, vertelt over de nauwe samenwerking... lees verder »

23 oktober 2012

Onze locatie in Beringe is grondig verbouwd; een logisch gevolg van de groei die we op deze locatie hebben doorgemaakt. Er is een tweede etage in het pand gerealiseerd en onze werkplaats voor de bouw van besturingspanelen is uitgebreid en aanzienlijk verbeterd...  lees verder »

23 oktober 2012

Peka Kroef – Vervangen CIP-installatie, Inalfa Roof Systems, VDL Konings – project Vlisco textieldrukmachine...  lees verder »

23 oktober 2012

Onze locatie in Breda is de afgelopen tijd aanzienlijk gegroeid. Reden genoeg om de taken in het management opnieuw te verdelen... lees verder »

23 oktober 2012

Processen kunnen altijd beter, zo vinden we bij Van Doren Engineers. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze eigen werkwijze te verbeteren. Vaak werken we hierbij volgens de MEDICmethode, een onderdeel van Six Sigma. We benutten de kennis, kunde en innovatiekracht van onze eigen organisatie. Door middel van trainingen, brainstorms en inspraak pikken we goede ideeën op en verbeteren we onze processen...  lees verder »

29 mei 2012

In het kader van het project “Techniek = troef” hebben we op 12 en 13 april bezoek gehad van een basisschool uit Boekel en één uit Venhorst. Techniek is troef is een platvorm van o.a. de provincie Noord Brabant met als doel het versterken van de beschikbaarheid van goed gekwalificeerd technisch personeel in de regio Noordoost-Brabant...  lees verder »

11 mei 2012

PepsiCo is een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. Van cola tot cruesli, de organisatie heeft een uiterst breed merkenportfolio. Daartoe behoren ook de zoutjes van Lay’s en Smiths. Het proces van aardappel tot chips begint met een strenge selectie door drie aardappelsorteerlijnen....  lees verder »

11 mei 2012

Van Doren Engineers stuurt zijn mensen goed uitgerust op pad. Daarom deden we in de tweede helft van het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek naar de verschillende soorten gereedschapskoffers die er op de markt zijn....  lees verder »

11 mei 2012

Op donderdag 22 maart volgde een groep van tien medewerkers in het Udense Cultuur- en Conferentiecentrum Villa d’Arto de tweede in een reeks van vier trainingen door trainer Niek de Vries...  lees verder »

11 mei 2012

De afgelopen jaren is een nieuw deel (part 4) van ISA-95 ontwikkeld, bestemd om toe te voegen aan de bestaande ISA-95-delen. Momenteel vinden er wereldwijd stemronden plaats om dit vierde deel – met de titel ‘Objects and attributes for manufacturing operations management integration’ – definitief vrij te geven...  lees verder »

11 mei 2012

Steeds meer opdrachtgevers willen de mogelijkheid hebben om hun machines via internet te beheren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld vanuit Nederland een productieproces in het buitenland monitoren en bijsturen als dat nodig is...  lees verder »

11 mei 2012

Van Doren Engineers is dé specialist in het vervangen van besturingen en het ombouwen van productie-installaties. We hebben al bijna zestig jaar ervaring in dit specifieke vakgebied en brachten al meer dan zeventig grootschalige vervangingsprojecten tot een succesvol einde. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze oplossingsgerichte mentaliteit en ons hart voor het vak...  lees verder »

11 mei 2012

Steeds meer productiebedrijven schakelen over van een fysieke naar een virtuele serveromgeving, waarbij er meerdere besturingssystemen op één fysieke server draaien. Dat betekent niet alleen dat er minder hardware nodig is, maar biedt ook andere voordelen...  lees verder »

11 mei 2012

Naast vakkennis en ervaring is veiligheid een uiterst belangrijk aspect van ons werk. Daarom volgen al onze monteurs een NEN 3140-training en worden ze aangewezen als Vakbekwaam Persoon. Ook de komende tijd worden er weer 45 collega’s getraind...  lees verder »

8 februari 2012

Voor procesinstallaties beschikte Van Doren Engineers al langere tijd over een solide softwarestandaard, bestaande uit een PLC en bijbehorende visualisatie. Onlangs hebben we onze eigen softwarestandaard voor machinebesturingen verder doorontwikkeld... lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties