nieuws

21 oktober 2009

Voor het zesde jaar op een rij doet het Financieele Dagblad onderzoek naar de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. En dit jaar hoort ook Van Doren Engineers daarbij. Zeker in deze moeilijke tijden is dat een geweldige prestatie!...  lees verder »

25 mei 2009

Het speelveld tussen Industriële automatisering & ERP wordt vaak aangeduid met “MES”. De term MES (Manufacturing Execution Systems) dekt echter niet de gehele lading. Het executeren van opdrachten vanuit ERP richting productievloer is namelijk maar 1 van de vele facetten. Een betere benaming zou MOM (Manufacturing Operations Management) zijn, oftewel het beheren van de totale operatie. lees verder »

26 maart 2009

In de dagdienst heeft VDE een speciaal team opgericht van monteurs en engineers die op zeer korte termijn [reactietijd < 2 uur] ingezet kunnen worden voor storingen, analyses of spoedklussen. Medewerkers in dit team worden niet vast ingepland in langdurige projecten. Van Doren heeft het team zodanig samengesteld dat de kennismatrix zo volledig mogelijk is ingevuld...  lees verder »

27 januari 2009

Gebruikers van blindvermogen zijn o.a. elektromotoren en wisselstroomapparaten welke een magnetisch veld in stand moeten houden middels een z.g. magnetiseringsstroom. Het werkelijk vermogen is bijvoorbeeld het asvermogen van een motor...  lees verder »

30 september 2008

Van Doren Engineers heeft in de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd op het gebied van Manufacturing Execution Systems (MES). De omvang van deze projecten varieert, afhankelijk van de gestelde specifieke eisen...  lees verder »

23 juni 2008

Bij het uitbesteden van een besturingspaneel kiest u ongetwijfeld op basis van één van de volgende criteria. Een goede prijs en correcte levertijd is voor u van groot belang. Daarnaast vraagt uw afdeling techniek om een consistente kwaliteit in het paneel...  lees verder »

17 maart 2008

Op het moment dat een industrieel netwerk geïnstalleerd is betekent dit niet dat er geen omkijken meer naar is. Het is verstandig op gezette tijden de aansluitingen van alle deelnemers goed te controleren...  lees verder »

7 februari 2008

In het voorjaar van 2008 verhuist onze locatie van Waspik naar Breda. Het nieuwe adres wordt: 

Takkebijsters 53

4817 BL Breda...  lees verder »

4 januari 2008

Thema ochtend: “Samenwerken hoe doe je dat?” Vrijdag 4 januari 2008 heeft Van Doren Engineers BV in samenwerking met het FME CWM en BAM Civiel een ochtend met bovengenoemd thema in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel georganiseerd. Een drietal sprekers hebben voor een zestigtal deelnemers lezingen gehouden over algemene voorwaarden, aansprakelijkheid en werken in bouwteams. lees verder »

22 november 2007

Thema ochtend: "Samenwerken hoe doe je dat?" Vrijdag 4 januari 2008 aanstaande organiseert Van Doren Engineers BV in samenwerking met het FME CWM een thema ochtend in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel. Voor mensen die sterk bij hun organisatie betrokken zijn is een interessant programma samengesteld, verzorgd door een drietal inspirerende sprekers...  lees verder »

21 september 2007

Volgens een onderzoek van VNU heeft bijna een kwart van de productiebedrijven in Nederland MES-systemen hoog op hun investeringslijstje staan. Dit wordt op de voet gevolgd door SCADA en Erp-systemen. Van Doren Engineering is één van eerste drie "Archestra Certified System Integratoren" in Nederland en heeft al diverse MES-projecten op haar naam staan...  lees verder »

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties