nieuws

Realtime 19-jarig talent Van Doren Engineers naar WorldSkills.

Boekels bedrijf vertegenwoordigd op WK voor het vakmanschap

 

Een van de talenten van Van Doren Engineers heeft zich gekwalificeerd voor WorldSkills 2013, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Zijn naam is Pim Bexkens. Deze leergierige 19-jarige monteur ontwikkelde zich tot vakkanjer in Van Doren Engineers’ kweekvijver voor talent, de Van Doren Academy. In juli 2013 strijdt hij in Leipzig om de titel ‘beste vakman/-vrouw van de wereld’.

 

Bij de Van Doren Academy krijgen afgestudeerde vmbo’ers, mbo’ers en hbo’ers in engineering en elektrotechniek de kans zich te ontwikkelen tot veelbelovende professionals. Dat het leer-werktraject een succes is, blijkt wel uit Pim Bexkens’ kwalificatie voor de WorldSkills 2013. In 2011 maakte de vakkanjer zijn entree bij Van Doren Engineers. Vanaf dat moment heeft de jonge monteur zich in rap tempo ontwikkeld. Plezier in het werk is daarbij de belangrijkste drijfveer. “De hoofdmonteurs leren me elke dag wat anders. Dat maakt mijn werk erg leuk en afwisselend.”

 

 

WorldSkills in Duitsland
Pim Bexkens gaat zichzelf bewijzen in Leipzig, de locatie van het WK in 2013. Samen met elf andere vakkanjers vertegenwoordigt hij Team Nederland. Pim zit met twee anderen in een team met als ‘skills’ elektrotechniek, draaien en frezen en constructiebankwerken. Zo binden ze samen de strijd aan met deelnemers uit andere landen. Om te winnen bouwen ze een pers die blikjes en plastic flesjes fijn perst. Daarna moet de machine het materiaal scheiden in bakken. Het apparaat is ongeveer een meter hoog en zestig  centimeter breed. Ter plaatse moet het team, naast de bouw, onder meer een handleiding schrijven, de calculaties maken en de prijs toelichten. Bij de beoordeling let de jury vooral op snelheid en gewicht van de pers, maar ook op andere criteria. Een machine op zonne-energie levert bijvoorbeeld pluspunten op.

 

Flink oefenen
Alles wat Bexkens geleerd heeft bij Van Doren Engineers, kan hij toepassen bij de WorldSkills. En wat hij niet weet, kan hij nu nog vragen aan zijn collega’s. Hij krijgt alle tijd en toegang tot de noodzakelijke materialen op de werkvloer. Tot aan het WK zal hij regelmatig moeten oefenen voor het bouwen van de pers. “Ik heb er superveel zin in, maar ik vind het ook wel spannend. Iedereen is overigens welkom om te komen kijken!”

 

De WorldSkills vinden plaats van 2 tot en met 7 juli 2013 in Leipzig, Duitsland. Voor meer informatie: www.worldskills-team.nl.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl