WEG met het invullen van formulieren. Laat de PLC zijn werk doen! - Van Doren Shared Service

NIEUWS

WEG met het invullen van formulieren. – Laat de PLC zijn werk doen!

Van Doren Engineers heeft in de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd op het gebied van Manufacturing Execution Systems (MES). De omvang van deze projecten varieert, afhankelijk van de gestelde specifieke eisen.

Dit artikel gaat in op één aspect van data integratie, namelijk het inlezen van meetwaarden en het verwerken van meetwaarden in grafieken en diagrammen.

Stel, uw machine operator dient per dag de meetwaarden van productieruns in te vullen in een excell sheet of op papier. Dit heeft een aantal nadelen:

  • geen controle of de operator werkelijk de gehele route loopt (hij kan de meetwaarden ook “inschatten”)
  • vergissingen zijn mogelijk
  • om werkelijk iets met die meetwaarden te kunnen doen zouden die meetwaarden in een database ingevoerd moeten worden. Dit kost tijd, en die is erg schaars.

Uw productiechef merkt de laatste tijd dat, door wisselende diensten en verandering van personeel, de output van zijn productielijnen verre van constant is! Om er voor te zorgen dat er verbeteringen waargenomen gaan worden, kan hij Van Doren Engineers inschakelen om dit vraagstuk voor hem op te lossen. Hij wil en moet er immers voor zorgen dat zijn productie betrouwbaar en voorspelbaar wordt.

Door het QI-analyst pakket van Wonderware te koppelen aan uw PLC’s, is het mogelijk om meetwaarden automatisch in te lezen. Bij een eenvoudig productieproces is het mogelijk om via barcode scanners te werken en gegevens automatisch in te lezen.

 

Uw productiechef wil waarschijnlijk 2 zaken realiseren:

  • afwijkingen in het productieproces makkelijker kunnen registeren en analyseren
  • betrouwbaarheid van gegevens verbeteren

QI-Analyst is een belangrijk deel van de Wonderware software oplossingen voor Productie and Performance Management. Deze omvangrijke, real-time SPC-bewaking [Statistical Process Control] houdt klanten op de hoogte van mogelijke kwaliteitsproblemen die zich kunnen voordoen.

Als de juiste procesinformatie bekend is, kunnen op het juiste moment de juiste veranderingen in het productieproces worden gemaakt. De resultaten kunnen verbluffend zijn. Denk hierbij aan een sterke kwaliteitsverbetering van het product, toename van productieaantallen en een aanzienlijke kostenreductie. Dit alles kan leiden tot een hoger rendement binnen uw productie omgeving.

 

Heeft u interesse om ook uw meetwaarden op een meer efficiënte manier te registreren en te analyseren, dan is Van Doren Engineers de juiste partij voor u!

Boekel
Contactpersoon: Jos van Doren
Telefoon: 0492 – 323520
Beringe
Contactpersoon: Paul Krantzen
Telefoon: 0492 – 370032
Breda
Contactpersoon: Joost Botman
Telefoon: 0492 – 370030

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties