Van een half woord chocola kunnen maken - Van Doren Engineers
Gepubliceerd:

NIEUWS

Van een half woord chocola kunnen maken

In een goede samenwerking heb je aan een half woord genoeg. En precies zo is het als Remie FPE en Van Doren Engineers de handen ineenslaan. “We beschikken over dezelfde daadkracht en flexibiliteit”, geeft Lennaert van Dijk, managing director van Remie FPE en zusterbedrijf SGL Technology aan. “Het is geen klant-leverancierrelatie, maar een uitstekende synergie, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

 

Remie FPE en SGL Technology zijn twee aparte bedrijven onder één management. Remie FPE richt zich op machinebouw voor de levensmiddelenindustrie, en dan met name voor aardappelen, groente en fruit. SGL Technology is gespecialiseerd in het ontwikkelen van installaties voor de chocoladeverwerkende industrie. Beide bedrijven werken volgens de Trippple-P-strategie, die begint met de productvraag en via een zorgvuldig proces naar een doeltreffende praktijkoplossing leidt. Een andere drie-eenheid is de samenwerking van Remie FPE, SGL Technology en Van Doren Engineers in Breda. Lennaert van Dijk: “Van Doren Engineers verzorgt het elektro- en softwaretechnische gedeelte van onze installaties. Een mooi voorbeeld van zo’n project is de grote productielijn voor Barry Callebaut, wereldwijd marktleider in hoogwaardige cacao- en chocoladeproducten.”

 

Recordtempo
“Deze installatie verwerkt vloeibare chocolade tot verschillende halffabricaten”, gaat Van Dijk verder. “Denk aan drops, chunks en sticks, die door de bakkerijindustrie worden verwerkt in chocoladecroissants, muffins en andere producten. De rol die Van Doren Engineers binnen dit project speelt, is het ontwikkelen en integreren van de schakelpanelen, bekabeling, plc’s en verschillende andere onderdelen. Ook de montage in de fabriek en de I/O-testen laten we aan hen over. De mensen van Van Doren Engineers fungeren als een projectteam, dat parallel aan ons werkt. Daardoor kunnen we voldoen aan de korte ontwikkelingstijden die de industrie tegenwoordig eist. Want ook dit project wordt in recordtempo gerealiseerd. Eind 2010 kregen we de opdracht en in augustus begon de opstartfase al.“

 

 

Buren met passie
“Een belangrijke overeenkomst tussen Van Doren Engineers en ons, is het vermogen om voor zowel het mkb als multinationals complete projecten uit te voeren. Daarin vullen we elkaar ook echt aan. We zijn bijna buren hier in Breda, beschikken over een vergelijkbare flexibiliteit en werkwijze, en zetten ons met dezelfde passie in voor onze opdrachtgevers. Remie FPE, SGL Technology en Van Doren Engineers zijn gewoonweg een perfecte match!”

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties