Van Doren MES verhuist naar Veghel - Van Doren Engineers

NIEUWS

Van Doren MES verhuist naar Veghel

Manufacturing Execution Systems oftewel: MES. Het ontwikkelen van koppelingen tussen kantoor- en productieomgevingen is een vak op zich. Een vak dat zich bovendien niet laat splitsen in verschillende afdelingen. Daarom is sinds 1 maart Van Doren MES een feit. Een nieuw bedrijf binnen Van Doren, dat zich fulltime richt op het ontwikkelen en onderhouden van MES bij onze opdrachtgevers. Onlangs verhuisde Van Doren MES naar Veghel. Roger Heugen, consultant en eindverantwoordelijk voor het bedrijf, vertelt over het hoe en waarom.

“Van Doren MES ligt centraal tussen de andere locaties van Van Doren”, geeft Roger Heugen aan. “We zitten hier nu tijdelijk in een ruimte van Rüttchen, een bekende dealer van onder andere Mercedes. Eigenlijk direct achter de grote advertentiemast van Van Doren die je ziet als je over de A50 rijdt. In de toekomst is het de bedoeling dat we een complete verdieping op een van de etages hierboven betrekken.”

“Voor nu hebben we hier echter ruimte genoeg. Ons team bestaat uit vier mensen en we zijn op zoek naar een vijfde persoon. We bedienen alle klanten van Van Doren die een vraagstuk op het gebied van MES hebben. Of die opdrachtgevers nu via Boekel, Beringe, Breda of juist rechtstreeks bij ons terechtkomen. Zo werken we onder andere voor bedrijven als Peka Kroef B.V., Groentehof B.V., Unilever en LDM.”

Duidelijke visie
Van Doren MES houdt er een duidelijke visie op na. “We bieden onze klanten hoogwaardige en toch betaalbare oplossingen voor het koppelen van hun kantoor- en productieomgeving. Daarbij richten we ons vooral op producerende mkb-bedrijven. We voorzien hen van highend-oplossingen die normaal gesproken alleen voorhanden zijn voor multinationals. Wij vertalen deze oplossingen, zodat ze ook voor mkb-bedrijven geschikt en betaalbaar zijn. Deze pragmatische aanpak wordt overigens ook gewaardeerd door de multinationals die wij tot onze klanten mogen rekenen.”

Innovatiekracht
“Eigenlijk zijn we een software integrator”, geeft Roger Heugen aan. “We kopen softwarepakketten in en implementeren deze zo efficiënt mogelijk bij onze opdrachtgevers. Maar we blijven pragmatisch. Wanneer een standaardoplossing niet toereikend is, zorgt ons team van ervaren software developers voor een oplossing op maat. Elke klant krijgt de oplossing die hij wil. Een oplossing die voldoet aan de hoogst mogelijke kwaliteitsmaatstaven. Niet voor niets werken we volledig volgens ISA95-standaard. Een mooi voorbeeld van een maatproduct zijn de dertig industriële terminals met touchscreens en barcodescanners die we ontwikkelden voor het nieuwe MES van messingproducent LDM in Drunen. En dat is slechts één voorbeeld van de innovatiekracht die Van Doren MES zijn opdrachtgevers te bieden heeft!”

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties